۳۰ فروردین ۱۴۰۳
هنر آشپزی

آشنایی با طرز تهیه ته چین

آشنایی با طرز تهیه ته چین ٬ در ست کردن ته چین ٬ طرز تهیه ته‌چین ساده ٬ نحوه پخت ته چین مرغ ٬ نحوه پخت ته چین مرغ ٬ 

آشنایی با طرز تهیه ته چین ٬ درست کردن ته چین ٬ طرز تهیه ته‌چین ساده ٬ نحوه پخت ته چین مرغ ٬ نحوه پخت ته چین مرغ ٬ آشنایی با طرز تهیه ته چین ٬ درست کردن ته چین ٬ طرز تهیه ته‌چین ساده ٬ نحوه پخت ته چین مرغ ٬ نحوه پخت ته چین مرغ ٬

 

طرز تهیه ته چین:
مواد لازم برای تهیه ته چین:
  • برنج: دو پیمانه
  • زرده تخم مرغ: دو عدد
  • ماست: سه چهارم پیمانه (هرچه ماست چربترباشه بهتره مثل ماست چکیده ولی باهرماستی میشه درست کرد).
  • کره: پنجاه گرم
  • زعفران دم کرده غلیظ : به مقدار لازم
  • گلاب: یک قاشق غذاخوری اختیاری
  • سینه مرغ: یک عدد
  • زرشک: صدگرم
  • خلال پسته و بادام برای تزیین

@macooook

روش پخت ته چین:

طبق معمول باید گفت ته چین هم به روش های مختلف پخته میشه، بخصوص در استفاده از تعداد تخم مرغ و همینطور تخم مرغ کامل و یا صرفاً زرده آن و اما با روش ماکوک:

سینه مرغ رو با کمی نمک و فلفل و در صورت تمایل یه کوچولو زردچوبه و پیاز با آب کم بگذارید پخته شده وبعد آن را ریش کنید و کمی تفت داده ، زعفران زده، کناربگذارید، برنج رو طبق معمول آبکشی نمایید، دوتا زرده (میتونید یک تخم مرغ کامل و یک زرده اضافه هم استفاده کنید، من این دفعه دو عدد تخم مرغ کامل زدم ولی ماست نصف پیمونه) رو با چنگال خوب بزنید.

زعفرون و نمک و فلفل و ماست (بهتره ماست آبکی نباشه) و در صورت تمایل گلاب رو اضافه کرده و مجدداً هم بزنید و در نهایت برنج رو داخل بقیه مواد بریزید، مایه ته چین نباید خیلی شل بشه (خمیرمیشه) مگر اینکه قرار باشه ته قابلمه برنجتون، به صورت ته دیگ باشه که اگر شل هم شد اشکال نداره چون وقتی بقیه برنج رو روی مایه ته چین بریزید، متعادل میشه و ضخامت ته چین بیشتر میشه، اگرقراره ته چین رو داخل فر بپزید، ظرفتون رو چرب کرده ( مثل پیرکس یا ظرف مخصوص فر)، نصف مواد رو داخل ظرف بریزید و با ته قاشق صاف کنید و روی آن مرغ ها و زرشک تفت داده شده بریزید.

سپس بقیه مواد ته چین را روی مرغ و زرشک ریخته و با ته قاشق فشرده کنید، کره را به قطعات کوچک تقسیم کرده روی ته چین پخش کنید، (من کره گرم شده راداخل موادریخته بودم )، اگر ظرفتون در دار هست درش روببندید و گرنه روی آن فویل بکشید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰-۱۸۰ بمدت یک ساعت داخل فر قرار دهید( بسته به نوع فرتون متفاوته).

 

پخت ته چین در فر روغن کمتری نیاز داره ، برای پخت ته چین روی گاز بایستی بسته به اندازه ظرفی که استفاده میشه، روغن استفاده کرد، برای مواد فوق ته قابلمه ۲۰ سانتیمتری، تقریبا سه تا چهار قاشق روغن لازمه، کره هم طبق آنچه در بالا گفته شد، استفاده بشه . ابتدا شعله متوسط باشه و بعدکه بخار داخل ظرف پیچید، شعله را کم نموده و چهل و پنج دقیقه بگذاریدتا دم بکشه و بپزه، در انتها تهچین رو در ظرف سرو برگردونید و با خلال و زرشک تزیین بفرمایید.

همونطور که گفتم بجای مرغ از انواع دیگر گوشت میتونید استفاده نمایید، حتی گوشت چرخ کرده و رب زده مثل مایه ماکارونی هم خیلی خوشمزه میشه، اگر هم خواستید که ته چین ساده همراه برنجتون درست کنید، مواد رو مخلوط کنید، داخل قابلمه روغن بریزید، مواد رو داخل قابلمه ریخته و برنج را روی آنها بریزید و طبق معمول بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشه و ته چینتون طلایی بشه . فقط بسته به قطر قابلمتون ، ته چین با اندازه های فوق ضخامتش متفاوت میشه.

برای دیدن :

منبع : پیج اینستاگرام ماکوک macooook (آموزش آشپـزی)

نوشته های مرتبط

طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی

فاطمه میرزایی

تهیۀ انواع حلوا با عسل

هادی گراوندی

طرز تهیه خورش ترشه سماق

ارسال دیدگاه

1 × سه =