۱۰ فروردین ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

خواص و مضرات جگر گوسفندی

خواص و مضرات جگر گوسفندی

جگر دارای مواد مغذی بسیاری می باشد که اهمیت زیادی برای سلامتی دارد.

مواد مغذی موجود در جگر شامل انواع ویتامین ها ، مواد معدنی و اسید فولیک می باشد.

خیلی از افراد بر این باورند که جگر باعث تجمع سموم در بدن می شود.

جگر دارای ویتامین های مختلف و مواد معدنی متنوعی می باشد .

همچنین در جگر پروتئین زیادی وجود دارد که باعث می شود تا برای سلامتی مفید باشد. در جگر چربی های اشباع ، سدیم و کربوهیدرات نیز وجود دارد.

مواد مغذی موجود در جگر

جگر دارای میزان زیادی پروتئین، اسیدهای آمینه ضروری، ویتامین‌ ها و مواد معدنی است.

یک تکه ۶۸ گرمی جگر حاوی ۶٪ ارزش روزانه چربی‌های اشباع، ۲٪ سدیم و ۱٪ کربوهیدرات است. یک قسمت جگر ، حدود ۱۳۰ کالری دارد.

خواص جگر

جگر باعث می شود تا سلول های قرمز زیادی در بدن ایجاد شود و برای سلامت عصبی مفید است.

ویتامین آ موجود در جگر باعث می شود تا از قوه بینایی مراقبت شود. برای درمان انواع زخم ها می توان از جگر کمک گرفت.

تقویت حافظه

با مطالعات صورت گرفته در مورد خواص جگر ، وجود کولین موجود در این خوراکی نشان می دهد که در بلند مدت برای تقویت حافظه مفید است.

پیشگیری از بیماری های چشمی

همانطور که گفته شد جگر دارای ویتامین آ می باشد که برای جلوگیری از آب مروارید ، عفونت های چشمی و تباهی لکه زرد موثر است. ویتامین آ موجود در جگر باعث می شود تا سموم را از بدن دفع کند.

خواص جگر برای جنین

در جگر اسید فولیک به مقدار زیادی یافت می شود. اسید فولیک برای رشد سیستم عصبی موثر است.

اسید فولیک موجود در جگر برای جلوگیری از نقص های مغزی و نخاعی مفید است.

کمبود اسید فولیک باعث نقص مادرزادی در کودکان می شود.

اگر می خواهید از بیماری های دوران جنینی جلوگیری کنید، می تواند از جگر در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

درمان کم خونی

کسانی که به کم خونی گرفتار هستند می توانند از جگر برای رفع کم خونی استفاده کنند.

جگر دارای اسید فولیک می باشد که یک ماده معدنی عالی برای بدن محسوب می شود.

جگر باعث تولید گلبول های قرمز خون می شود که برای درمان کم خونی مورد استفاده قرار می گیرد.

پروتئین

خواص و مضرات جگر

خواص و مضرات جگر

خواص و مضرات جگر

جگر دارای مقادیر نسبتا بالایی از پروتئین است و تقریبا مثل پروتئین گوشت قرمز است.

البته آهن جگر دو برابر آهن گوشت گاو است، اما باید این مساله را هم درنظر گرفت که جگر بسیار چرب‌ تر از گوشت قرمز است و اگر جگر سرخ شده هم باشد، طبیعتا چربی آن بیش‌ تر خواهد شد.

عوارض جانبی جگر

می‌ دانیم که مصرف بیش از اندازه یک چیز باعث ایجاد برخی از بیماری‌ ها می‌شود.

این مسئله در مورد مصرف جگر نیز صدق می‌کند. خطرات مصرف زیاد جگر را در این‌جا آورده‌ایم:

 افزایش احتمال سکته و بیماری قلبی

جگر حدود ۹۰٪ کلسترول مورد نیاز بدن را دارد. خوردن خوراکی‌ های با کلسترول بالا می‌ تواند خطر سکته و بیماری قلبی را افزایش دهد.

 آسیب کبد

مصرف روزانه بیش از ۱۰۰ گرم جگر می‌ تواند باعث تجمع مس در بدن و رسیدن آن به محدوده خطرناک شود.

مسمومیت مس، در بزرگسالان سالم، نادر است، اما می‌ تواند باعث آسیب کبد شود.

بنابراین، مصرف مس را تا حداکثر ۱۰ میلی‌ گرم در روز محدود کنید.

 تولید سم

مصرف بیش از ۱۰۰ گرم جگر در روز می‌ تواند باعث تجمع ویتامین A و رسیدن آن به حد خطرناک شود.

به علاوه، جذب مقادیر زیادی مشتقات ویتامین A در جگر ( رتینول )  در زمان کم و یا جذب مقدار کم آن در زمان طولانی می‌ تواند سمی باشد.

حد مجاز مصرف ویتامین A در روز ۱۰۰۰۰ واحد بین‌ المللی است.

خواص و مضرات جگر گوسفندی

نوشته های مرتبط

لباس مناسب شب یلدا

فاطمه میرزایی

انتخاب هایلایتر مناسب براساس نوع پوست صورت

صدیقه مخلوق پور

آموزش شینیون با ابزار مو

هادی گراوندی