۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
هنر آشپزی

طرز تهیه شیرازی پلو قالبی

تهیه شیرازی پلو قالبی ، شیرازی پلو قالبی ، پخت شیرازی پلو قالبی

طرز تهیه شیرازی پلو قالبی ، طرز پخت شیرازی پلو قالبی ، ایراندخت  ، 

 

طرز تهیه شیرازی پلو قالبی :

مواد لازم :

  • برنج ……………………………… چهار فنجان
  • مرغ ……………………………… یک و نیم کیلو
  • کره ………………………………. سه ربع فنجان
  • زعفران …………………………. یک قاشق چای خوری
  • نمک …………………………….. یک قاشق جای خوری
  • آب جوجه ………………………. نیم فنجان
  • آبلیمو ترش ……………………. سه قاشق سوپ خوری    ایراندخت 
  • زرده تخم مرغ …………………. دو عدد
  • کشمش یا زرشک ……………. نیم فنجان
  • فلفل …………………………….. ربع قاشق چای خوری
  • آب ……………………………….. نیم فنجان
  • بادمجان متوسط ………………. یک عدد
  • ماست …………………………… یک فنجان

طرز پخت شیرازی پلو قالبی :

زعفران را در ۳ قاشق سوپ خوری کره آب شده، بریزید سپس گوشت مرغ را از استخوانش جدا کرده، قطعات مرغ را در زعفران و کره بغلطانید و نمک و فلفل را نیز به آن ها بیفزایید. آب جوجه و آبلیمو ترش را به مواد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت ۱ ساعت بپزد.    ایراندخت 

در یک قابلمه دیگر، مقداری آب بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید، سپس برنج را که قبلاً به مدت ۲ ساعت خیس کرده بودید، در آن بریزید و زمانی که نیم پز شد از صافی بگذرانید و کنار بگذارید.    ایراندخت 

بادمجان ها را پوست بگیرید و آن ها را به صورت عمودی برش دهید، روی آن ها را نمک بپاشید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود.

سپس بادمجان ها را روی پارچه تمیزی قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. همچنین می توانید آن ها را روی صافی قرار دهید تا آب اضافه اش خارج شود. بادمجان ها را به همراه ۳ قاشق سوپ خوری کره سرخ کنید. اجازه دهید تا دو طرف بادمجان ها به خوبی سرخ شود.    ایراندخت 

دو فنجان از برنج نیمه پخته را با زرده تخم مرغ، ماست و ۳ قاشق سوپ خوری آب جوجه و زعفران مخلوط کنید و کاملاً هم بزنید. مخلوط ته چین را در ته قابلمه بریزید . سپس بقیه برنج را نیز به آن بیفزایید.

در این مرحله بادمجان ها را روی برنج قرار دهید، و همچنین گوشت مرغ پخته شده را نیز روی آن ها بریزید. در پایان ۲ قاشق سوپ خوری کره را در نیم فنجان آب جوجه مخلوط کنید و روی تمام برنج بریزید. حالا در فر ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۱ ساعت و نیم قرار دهید تا بپزد.    ایراندخت 

هنگام کشیدن شیرازی پلو، بهتر است قابلمه را به مدت چند دقیقه در آب سرد بگذارید و سپس آن را در ظرف مناسبی واژگون کنید تا به صورت قالبی از دیگ بیرون بیاید.    ایراندخت 

پس از خارج کردن شیرازی پلو از قابلمه، زرشک یا کشمش پلویی ها را روی پلو بریزید و نوش جان کنید.

برای دیدن :

طرز تهیه کوفته تبریزی 

طرز تهیه ته چین اندونزی 

طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی    ایراندخت 

طرز تهیه خورش فسنجان 

طرز تهیه ته چین در فر 

آشنایی با طرز تهیه ماهی پلو 

طرز پخت خورش بادمجان در فر 

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی، کلیک کنید.

 

ایران دخت 

نوشته های مرتبط

طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان

فاطمه میرزایی

طرز تهیه کله و پاچه گوسفندی

فاطمه میرزایی

طرز تهیه دسر پاناکوتا

هادی گراوندی

ارسال دیدگاه

16 − یک =