طرز تهیه کله و پاچه گوسفندی ، تهیه کله و پاچه گوسفندی ،
طرز تهیه کله و پاچه گوسفندی :
مواد لازم : کله
- کله و پاچه گوسفندی ………….. ۱ دست کامل
- فلفل ……………………………….. ۱ عدد
- زنجبیل ………………………………. به مقدار لازم
- زردچوبه …………………………… به مقدار لازم
- نمک ……………………………….. به مقدار لازم
- پیاز ………………………………… ۱ عدد بزرگ
طرز تهیه :
کله و پاچه را پس از پاک کردن، تکه تکه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱ ساعت با حرارت بالا بپزد. آب آن به اندازه ای باشد که روی کله و پاچه را بگیرد. هنگامی که آب، به جوش آمد، یک بار آب آن را خالی می کنیم و مجدداً به کله و پاچه ها آب می افزاییم.
لازم است به مدت ۱ یا ۲ ساعت با حرارت بالا بپرد. سپس حرارت را کم می کنیم تا به مدت ۶ ساعت بپزد. البته گاهی ممکن است کله و پاچه ها دیرتر بپزند.
آب داخل ظرف باید کم باشد. بهتر است یک سوم ظرف خالی بماند.
می تون کله و پاچه را با سیر ترشی، پیاز، و یا با سیر و آبلیمو میل کنیم.
نمک را در مرحله پایانی پختن به مواد می افزاییم. زیرا اگر در ابتدای پخت، نمک را اضافه کنیم، کله و پاچه سیاه و کدر می شود.
زبان و چشم گوسفند :
زبان گوسفند را شسته، دشولهای اطراف آن را گرفته و در آرام پز، به همراه چشم گوسفند و آب می گذاریم تا آب بجوشد و به خوبی بپزد. بعد از آن، آب و کف آن را دور می ریزیم.
سپس به اندازه مناسب روی آن ها، آب می ریزیم و با حرارت ملایم به مدت ۶ تا ۷ ساعت اجازه می دهیم تا بپزد. ۱ عدد فلفل دلمه ای، ۱حبه سیر و ۲ عدد هویج به آن می افزاییم و می گذاریم تا به همراه یکدیگر بپزند.
در آخر، نمک را اضافه کرده و با سیر و سرکه میل می کنیم.
در مورد زبان گوساله، مدت پخت کمی بیشتر می شود. با حرارت متوسط، مدت پختن ۱ یا ۲ ساعت بیشتر می شود. در آخر کمی رب گوجه فرنگی و چند برش سیب زمینی اضافه کرده تا بپزد.
سیراب و شیردان :
سیراب و شیردان های گوسفند را به خوبی و با دقت تمیز کرده و با چاقو یا قیچی، مربع شکل و به اندازه کف دست یا کوچک تر برش می زنیم. آب به میزانی که روی آن ها را بگیرد، می افزاییم و با حرارت بالا، میگذاریم تا بجوشد.
یک بار آب آن را که کف کرده و کمی چرب است، خالی می کنیم. سپس مجدداً آب ریخته و با حرارت بالا به مدت ۲ ساعت می گذاریم تا بجوشد. و بعد از مدت ۶ تا ۷ ساعت با حرارت متوسط می گذاریم تا پخته شود. کله
چند نکته مهم :
آب کله و پاچه، زبان و سیرابی باید کم باشد.
برای گرفتن بوی کله و پاچه، زبان و سیرابی، یک عدد پیاز بزرگ را به درشتی داخل قابلمه بگذاریم.
برای خوش طعم شدن کله و پاچه، بهتر است مقداری زردچوبه، فلفل، زنجبیل داخل قابلمه قرار دهیم.
برای دیدن : کله
آشنایی با طرز تهیه فلافل اهوازی
آشنایی با طرز تهیه ماهی پلو، کلیک کنید.