۱۱ مرداد ۱۴۰۰
تغذیه و تناسب اندام سلامت و درمان

11خاصیت خارق العاده ماهی که نمیدانستید!

ماهی یکی از غذاهای مفید با ارزش غذایی بسیار بالایی است. در واقع می توانیم بگوییم ماهی از سالم ترین غذاهای کره زمین است. ماهی سرشار از پروتئین و ویتامین D و منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است که برای بدن شما بسیار مفید است و در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. در ادامه با 11 فایده خارق العاده ماهی آشنا می شویم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

1- سرشار از مواد مغذی

ماهی سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است. انواع ماهی های چرب گاهی سالم ترین نوع ماهی ها هستند، چرا که ماهی های چرب مانند قزل آلا، ساردین، ماهی تن، ماهی خال مخالی دارای مواد مغذی با پایه چربی، ویتامین D، امگا 3 هستند. مصرف امگا 3 برای بهتر شدن عملکرد بدن و مغز بسیار مهم است و به شدت خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.

2- خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش می دهد

دومین دلیل مرگ زود رس در جهان حملات قلبی و مغزی هستند. مطالعات نشان داده افرادی که به طور منظم ماهی می خورند به مراتب کمتر از کسانی که ماهی نمی خورند مورد حملات قلبی و سکته مغزی می شوند. دانشمندان معتقدند ماهی ها به دلیل داشتن اسید چرب امگا 3 برای قلب بسیار مفید هستند.

3- به پیشگیری و درمان افسردگی کمک می کند

یکی از بیماری های رایج روحی افسردگی است، که علائم آن احساس ناامیدی و درماندگی، عدم علاقه به انجام فعالیت های روزانه، تغییرات وزن و اشتها، تغییرات خواب، عدم تمرکز و… است. مطالعات نشان داده که افرادی که به طور منظم ماهی مصرف می کنند کمتر دچار افسردگی می شوند. اسیدهای چرب امگا 3 با افسردگی مقابله می کند و اثر بخشی داروهای ضد افسردگی را افزایش می دهد. ماهی و اسید های چرب امگا 3 به انواع بیماری های روحی همانند اختلال دو قطبی نیز کمک  شایانی می کنند.

4- سرشار از ویتامین های مهم برای رشد هستند

تحقیقات نشان داده که اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد و نمو ضروری است. اسید دوکوزاهگزانوئیک و ایکوساپنتائنوئیک اسید موجود در ماهی برای رشد مغز و چشم بسیار مهم هستند  به همین علت توصیه می شود که زنان باردار و شیرده از اسید های چرب امگا 3 استفاده کنند. همچنین باید از مصرف خام و نپخته خودداری کنند، زیرا ممکن است دارای میکروارگانیسم هایی باشد که سبب آسیب به جنین شود.

5- سلامت مغز را تقویت می کند و از زوال عقل جلوگیری می کند

با افزایش سن عملکرد مغز نیز کاهش می یابد. کاهش عملکرد مغز به صورت کاهش عقل است که این موضوع، موضوع طبیعی است اما پس از این بیماری های جدی مانند آلزایمر پدید می آید. تحقیقات نشان داده که اشخاصی که ماهی بیشتری مصرف می کنند زوال عقلی کمتری در آنها روی می دهد. همچنین نشان داده شده که افرادی که هرهفته ماهی می خورند، ماده خاکستری مغزی بیشتری دارند.

6- منبعی سرشار از ویتامین D است

ماهی و فرآورده های ماهی از جمله بهترین منابع غذایی و ویتامین D هستند. ماهی آزاد و شاه ماهی حاوی بیشترین مقدار ویتامین D هستند. اگر از آن دسته از افرادی هستید که زیاد آفتاب نمی گیرید و به طور منظم ماهی چرب نمی خورید باید حتما از مکمل ویتامین D استفاده کنید.

7- ماهی خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی را کاهش می دهد

بیماری های خود ایمنی زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بافت های سالم بدن حمله کند و آنها را از بین ببرد. تحقیقات نشان داده اسید های چرب امگا 3 یا روغن ماهی به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع یک در کودکان و همینطور دیابت خود ایمنی در بزرگسالان ارتباط دارد و این امر به این علت اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D در ماهی و روغن ماهی می باشد. پس مصرف ماهی باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 1 و چندین بیماری خود ایمنی دیگر است.

8- از بروز آسم در کودکان جلوگیری میکند

آسم یک بیماری متداول در میان کودکان است، که باعث تنگ شدن و متورم شدن راه های تنفسی می شود. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم ماهی خط ابتلای کودکان به آسم را تا 24% کاهش می دهد، اما این موضوع در بزرگسالان مشاهده نشده.

9- از بینایی شما در سنین پیری محافظت می کند

یک مشکل شایع چشمی به نام دژنراسیون ماکولا یا (AMD) وجود دارد که باعث اختلال بینایی و کوری می شود. این بیماری معمولا در افراد بالای  50 سال دیده می شود. تحقیقات نشان داده ماهی و اسید های چرب امگا 3 موجود در آن می توانند از مبتلا شدن به این بیماری جلوگیری کنند. همچنین نشان داده شده که مصرف منظم ماهی، 42% خطر ابتلا ب به این بیماری را کاهش می دهد.

10- باعث بهبود کیفیت خواب می شود

یکی دیگر از فواید مصرف ماهی بهبود کیفیت خواب است. ماهی به طرز معجزه آسایی اختلالات خواب را برطرف می کند. نتیجه مطالعه ای که طی شش ماه ای که روی 95 مرد میانسال انجام شد مشخص شد که مصرف ماهی سالمون 3 بار در هفته به دلیل وجود ویتامین D  باعث بهبود خواب و بهتر شدن عملکرد روزانه می شود.

11- کمک به کاهش کلسترول

تحقیقات نشان داده اسید های چرب امگا 3 موجود در ماهی به کاهش چربی های سازنده کلسترول در خون کمک می کند.

از دیگر فواید مصرف ماهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • افزایش سرعت متابولیسم (سوخت و ساز بدن)
  • کاهش فشار خون
  • افزایش تمرکز و توجه
  • کاهش علائم PMS
  • کمک به درمان بیماری های کبد
  • کاهش آتریت روماتوئید
  • مبارزه با آکنه

 

 

نوشته های مرتبط

خواص دارویی و درمانی زهر زنبور عسل – قسمت چهارم

صدیقه مخلوق پور

خال سرطانی و تفاوت های آن با خال طبیعی را بشناسید

حسنا سیدجودت

کیست تخمدان و علائم و عوارض آن

صدیقه مخلوق پور

ارسال دیدگاه

5 × 1 =