۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
پوست مو زیبایی مجله ایران دخت

فواید روغن کرچک

روغن کرچک یک روغن گیاهی چند کاربرده است که هزاران سال است که مورد استفاده مردم قرار گرفته است. این روغن  با استخراج از دانه های گیاه Ricinus communis  تهیه و تولید می شود. این دانه ها که به لوبیای کرچک معروف هستند دارای آنزیم سمی به نام ریسین می باشند. اما فرآیند حرارتی که روغن کرچک انجام می دهد، آن را غیرفعال می کند و باعث می شود با خیال راحت مورد استفاده قرار بگیرد. روغن کرچک مصارف صنعتی و دارویی نیز دارد. این ماده معمولاً به عنوان افزودنی در غذاها، داروها و محصولات مراقبت از پوست و همچنین به عنوان ماده روان کننده صنعتی و موُلفه سوخت بیودیزل استفاده می شود. در مصر باستان، روغن کرچک به عنوان سوخت در لامپ ها سوزانده می شد، و به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان بیماری هایی مانند تحریک چشم استفاده می شد و حتی برای ترغیب زایمان به زنان باردار استفاده می شد. امروزه، روغن کرچک همچنان یک درمان طبیعی محبوب برای بیماری های شایع مانند یبوست و بیماری های پوستی است و معمولاً در محصولات زیبایی طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد.

دراینجا به بررسی ۸خاصیت این روغن پرکاربرد میپردازیم:

۱- یک روان کننده بسیار قوی

شاید یکی از معروف ترین و بهترین کاربردهای دارویی روغن کرچک به عنوان یک ملین طبیعی باشد. روغن کرچک به عنوان یک ملین محرک طبقه بندی می شود، به این معنی که حرکت ماهیچه هایی را که مواد را از طریق روده هل می دهند، افزایش می دهد و به پاکسازی روده ها کمک می کند. ملین های محرک سریعاً عمل می کنند و معمولاً برای از بین رفتن یبوست موقت استفاده می شوند.

۲- یک  مرطوب کننده ملایم

روغن کرچک سرشار از یک اسید چرب اشباع نشده به نام اسید ریسینولئیک است و به خاطر دارا بودن  همین خاصیت مرطوب کنندگی اغلب در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود. شما می توانید بجای استفاده از مرطوب کننده های مضر و غیر طبیعی که سرشار از مواد نگه دارنده و اسانس و رنگ های غیر طبیعی هستند از این روغن استفاده کنید.

۳- برای بهبود زخم ها وجای زخم ها

اگر در قسمتی از بدن خود زخم دارید می توانید با استفاده از روغن کرچک به التیام و خوب شدن هرچه زود تر آن کمک کنید. این روغن با تحریک کردن رشد بافت، مانعی بین زخم ومحیط ایجاد می کند که خطر عفونت را نیز کاهش می دهد.

۴- اثرضد سوزش والتهاب

مطالعات نشان می دهد اگر روغن کرچک به صورت موضعی استفاده شود به علت خاصیت ضدالتهابی خود التهاب و درد را کاهش می دهد. مخصوصاً در بیمارانی که مبتلا به بیماری پسوریازیس یا آتریت روماتوئید هستند.

 

۵- کم کردن آکنه

آکنه یک بیماری پوستی است که شامل جوش های سرسیاه  و چرکی که بصورت برجستگی های بزرگ و دردناک در صورت و بدن ظاهر می شوند است که بیشتر در میان نوجوانان و بزرگسالان رواج دارد.روغن کرچک با داشتن خواص ضد میکروبی خود هنگام استفاده از آن روی پوست می تواند به مقابله با رشد باکتری ها کمک شایانی کند

۶- رشد و استحکام ناخن ها

اگر دنبال راهی برای بالا بردن استحکام ناخن هایتان هستید می توانید کمی روغن کرچک را با روغن نعنا و نمک اپسوم مخلوط کرده و انگشت هایتان را به مدت  ۱ دقیقه درون آن بگذارید. در مدت کمی شاهد معجزه آن خواهید بود.

۷_زیاد شدن رشد مو

بعضی افراد معتقدند که استفاده از این روغن یکبار در ماه می تواند رشد مو را سه الی پنج برابر رشد طبیعی خود کند اما هیچ مدرک یا مستند علمی درباره این موضوع وجود ندارد.

 

۸_رشد مژه

بهترین زمان برای استفاده از روغن کرچک برای مژه ها قبل از خواب است به این صورت که مژه های خود را کاملا تمیز و فاقد از مواد آرایشی کنید بعد مقدار کمی روغن کرچک را روی پنبه بریزید و به آرامی روی خط مژه بکشید. از رفتن روغن به داخل چشم هایتان جلوگیری کنید و محتاطانه این کار را انجام دهید صبح روز بعد میتوانید روغن را آب یا یک پاک کننده ملایم بشورید.

۹- از بین بردن میخچه

اگر از آن دسته از افرادی هستید که از میخچه رنج می برید روغن کرچک با استفاده از قابلیت خارق العاده اش از این مشکل خلاص تان کند. کمی روغن کرچک را به پنبه آغشته کنید و بگذارید چند ساعت روی میخچه بماند. بعد از یک هفته نتیجه عالی را مشاهده کنید.

۱۰- جلوگیری ازبروز علائم پیری

روغن کرچک توانایی مبارزه با علائم پیری بدون استفاده از هیچ تزریق یا سرم را دارد روغن کرچک با نفوذ به پوست به تحریک تولید کلاژن و الاستین کمک می کند که باعث آبرسانی و نرم شدن پوست می شود.

 

عوارض جانبی روغن کرچک

_ شایع ترین عوارضی که گزارش شده  واکنش های آلرژیک بوده که شامل خارش، کهیر، تورم، و عوارض پوستی بوده.

_منع مصرف برای زنان باردار شایع ترین آن بوده زیرا ممکن است برای رحم ضرر داشته باشد.

نوشته های مرتبط

خواص بی نظیر لیمو شیرین

فاطمه میرزایی

آنچه در مورد کمربند زنانه باید بدانید

مدیر محتوا

آزاتیوپرین ( Azathioprine )

هادی گراوندی

ارسال دیدگاه

سیزده − 4 =