عوارض و مضرات کاشت ناخن : عوارض و مضرات کاشت ناخن کاشت ناخن عوارض و مضرات کاشت ناخن انواع ناخن های مصنوعی انواع ناخن های مصنوعی انواع ناخن های مصنوعی ناخن مصنوعی
داشتن ناخن های زیبا یکی از عوامل زیبایی دست هاست. کاشت ناخن یکی از روش های رایجی می باشد که خانم ها برای زیبا تر شدن دست هایشان انجام می دهند.
کاشت ناخن در سال های اخیر، یکی از پرطرفدارترین کارهایی می باشد که جنبه زیبایی پیدا کرده است. بسیاری از افراد بر این باورند که کاشت ناخن، عوارضی ندارد و مشکلی برای آن ها ایجاد نخواهد شد. اما در این مقاله به عوارض ناشی از کاشت ناخن خواهیم پرداخت.
انواع ناخن های مصنوعی :
به طور معمول ناخن های مصنوعی، به ۳ گروه تقسیم می شوند.
- پودرهای کاشت ناخن
- ناخن های پلاستیکی
- ژل های UV
کاشت ناخن :
کاشت ناخن به این صورت انجام می شود که سطح رویی ناخن را با سوهان های مخصوص می تراشند و پوست های اطراف ناخن را برمی دارند. سپس مواد ناخن مصنوعی را با استفاده از چسب های ویژه و خاص، روی سطح ناخن طبیعی می چسبانند.
پزشکی و بهداشتی و فقهی :
بررسی کاشت ناخن از نظر بهداشت، فقه و متخصصان پوست مسئله ای است که نمی توان آن را نادیده گرفت. کاشت ناخن از نظر پزشکی و بهداشتی قابل تأئید نیست که البته دلایل منطقی و متقاعد کننده ای نیز موجود می باشد. از نظر علما و فقه نیز، کاشت ناخن، مانع رسیدن آب به ناخن و و گوشه های انگشتان می شود، در نتیجه برای انجام وضو و غسل مشکل شرعی خواهد داشت.
ساختار وجودی ناخن :
به طور کلی، وجود ناخن ها به منظور محافظت از نوک انگشتان و جلوگیری از ورود ویروس ها و باکتری ها به بدن می باشد. همچنین شکل و ضخامت ناخن ها نیز متناسب با فعالیت های روزانه است. هر فشار و ضربه ای به ناخن های طبیعی، می تواند مشکل آفرین شود. حال اگر ناخن های طبیعی در زیر ناخن های مصنوعی قرار گیرند، این مسئله سبب بروز مشکلات جدی و بیشتری خواهد شد.
عوارض و مضرات کاشت ناخن :
در این مقاله به تعدادی از عوارض کاشت ناخن اشاره خواهیم کرد :
ورود عفونت به بدن :
گوشه ها و اطراف ناخن ها، با لایه ای به نام “کوتیکول” محافظت می شوند. در حقیقت، لایه کوتیکول به عنوان یک سد دفاعی محسوب می شود که از ورود میکروب ها، ویروس ها و قارچ های بیماری زا به فضای اطراف ناخن جلوگیری می کند. برداشتن این ناحیه برای کاشت ناخن، موجب می شود تا راه نفوذ انواع عفونت به بستر ناخن ها هموار شود. برداشتن کوتیکول می تواند منجر به زگیل های اطراف ناخن، عفونت باکتریایی و عفونت قارچی شود که معمولا با تغییر رنگ، تورم و درد در ناحیه ناخن ها، همراه است.
در موارد شدیدتر عفونت باکتریایی، می تواند منجر به مرگ شود.
ویروس های خطرناک :
عده ای از انتقال ویروس های خطرناکی چون ویروس هپاتیت و HIV ابراز نگرانی می کنند، در حالیکه تا به حال اطلاعات پزشکی کاملی مبنی بر انتقال ویروس ها از طریق کاشت ناخن، وجود ندارد. اما با توجه به این مسئله که احتمال انتقال این دسته از ویروس ها از طریق خون وجود دارد، باید توجه داشت در صورتی که فرد آرایشگر به این عفونتها و وجود زخم همراه با خونریزی بر سطح دست، مبتلا باشد، و در دستان فرد متقاضی کاشت ناخن نیز زخم مشاهده شود، احتمال انتقال این عفونتهای جدی، بعید و دور از ذهن نیست.
عدم رعایت بهداشت :
بهداشت شخصی که کاشت ناخن انجام می دهد با مشکل مواجه است، چرا که امکان شستشوی دقیق زیر ناخن ها بعد از انجام فعالیت های روزانه یا بعد از استفاده از سرویس های بهداشتی را ندارند. حتی بسیاری از خانم ها که دائما با مواد شوینده در ارتباط هستند، و به طور مکرر از مواد ضدعفونی کننده دست، و مایع دستشویی استفاده می کنند نیز، معمولا در معرض ابتلا به اگزما و قارچ های پوستی قرار می گبرند.
جذب مواد شیمیایی :
از آن جایی که برای قرار دادن ناخن های مصنوعی و کاشت ناخن لازم است تا سطح ناخن های طبیعی خراشیده شود، این کار به کمک سوهان های برقی انجام می شود که منجر به نازک شدن لایه های سطحی ناخن و آسیب پذیر شدن آن ها می شود. در نتیجه، هنگامی که مواد شیمیایی موجود در ناخن های مصنوعی روی سطح نازک و آسیب دیده ناخن های طبیعی قرار می گیرد، احتمال جذب این مواد سمی و شیمیایی از طریق سطح ناخن و پوست اطراف آن بالا می رود.
احتمال جدا شدن ناخن از بستر :
از آن جایی که پوست اطراف ناخن خراشیده و برداشته می شود، ممکن است زمینه را برای جدا شدن ناخن از بستر فراهم کند. هرچه ناخن های کاشته شده بلند تر باشند، احتمال جدا شدن ناخن از بستر آن بسیار بیشتر خواهد شد.
مسمومیت :
شاید باور کردن این موضوع سخت باشد اما لازم به ذکر است که تحقیقات علمی ثابت کرده اند گازهای سمی موجود در مواد شیمیایی ناخن های مصنوعی می توانند سبب مسمومیت آرایشگر و متقاضی کاشت ناخن شود.
افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه :
مسمومیت های ناشی از گازهای سمی در مواد شیمیایی ناخن های مصنوعی، اغلب علائمی شبیه به مسمومیت های الکلی دارد که در موارد شدیدتر موجب اختلالات خونی، روانی، قلبی-عروقی، کبدی و تنفسی خواهد شد. قرار گرفتن در معرض این گازهای شیمیایی و سمی به صورت طولانی مدت، خطر ابتلا به آسم و سرطان ریه را افزایش می دهد.
ابتلا به اگزما :
چسب های ناخن های مصنوعی و محصولات کاشت ناخن معمولا زمینه ساز بروز
انواع حساسیت ها، اگزما و قارچ های پوستی می باشند. این نوع اگزما معمولا
در نوک انگشتان دیده می شود.
اما ممکن است در نواحی دیگری که با ناخن های مصنوعی در تماس می باشند از قبیل
چشم ها، گونه ها و لب ها نیز دیده شود.
این نوع اگزما معمولا ۴۸ تا ۹۶ ساعت بعد از کاشت ناخن با علائمی مانند خارش،
تورم و قرمزی همراه می باشد و در بعضی موارد با تاول بروز می کند.
البته در برخی افراد استفاده از لاک های ناخن نیز موجب بروز علائم مشابه خواهد شد.
افزایش احتمال بروز سرطان پوست :
در چند ماه گذشته دو نمونه سرطان پوست مرتبط با کاشت ناخن در انگلیس،
گزارش شده است که متخصصان پوست دلیل این مسئله را استفاده از اشعه UV دانسته اند.
اشعه UV به منظور محکم شدن مواد ناخن مصنوعی روی ناخن های طبیعی به کار می رود.
به همین علت متخصصان پوست تاکید دارند افرادی که کاشت ناخن انجام می دهند، باید
به طور مرتب زیر نظر پزشک پوست باشند.
جدا از عوارضی که تا این قسمت به آن ها پرداخته ایم، لازم است به
عوارض کلی و شایع تر نیز اشاره کنیم :
- تغییر رنگ ناخن
- التهاب دور ناخن
- عفونت های قارچی
- اگزمای تماسی
- نرم شدن ناخن ها
- ایجاد ترک و شکاف در ناخن
چند نکته در حفظ زیبایی ناخن ها :
رعایت چند نکته مهم و کلیدی می تواند در سلامت و زیبایی ناخن های تان به شما کمک کند.
بهتر است چند نمونه از آن ها را مطالعه کنید :
- بعد از کار کردن با مواد روغنی و کثیف، بلافاصله ناخن های تان را به خوبی بشوئید.
- مواد سرشار از پروتئین، فیبر و سیلیکون مصرف کنید.
- به مقدار کافی آب بنوشید.
- ناخن های تان را از دو جهت سوهان نکشید، چرا که موجب شکنندگی و شکاف خوردن آن ها می شود.
و در پایان سعی کنید اگر ناخن های آسیب دیده ای دارید، به جای کاشت ناخن ابتدا به
پزشک و متخصص پوست مراجعه کنید. همچنین اگر تصمیم دارید کاشت ناخن انجام دهید،
دقت کنید که حتما ناخن های تان را به شخصی بسپارید که گواهی و مدرک این کار را داشته باشد.
برای مطالعه:
روغن های تقویت کننده مژه و ابرو
علائم پوستی ویروس کرونا، کلیک کنید.