۱۰ فروردین ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

آشنایی با انواع عسل

آشنایی با انواع عسل

آشنایی با انواع عسل

عسل طبیعی : 

 عسلی که زنبور با مکیدن شهد گل ها تولید می کند ، عسل طبیعی نامیده می شود . تولید عسل شهد خالص ، در شرایطی به دست می آید که زنبور دار بتواند در فصول مناسب ، زنبورستان خود را در مناطق پر گل و گیاه مستقر کند . 

متآسفانه در نقاطی که شهد کافی در طبیعت یافت نمی شود ، زنبور داران مجبور می شوند که به جای شهد رایگان طبیعی ف از مقداری شربت به عنوان مکمل شهد استفاده کنند . 

عسل مصنوعی : 

به مواد و ترکیبات شبیه عسل گفته می شود که بدون دخالت زنبور ساخته می شود و معمولاً از قند ، نیشکر و میوه های شیرین مانند خربزه ، هندوانه ، کدو تنبل و خرما در ساختن آن ها استفاده می کنند . هرچند به عنوان عسل از آن ها نام برده می شود ، اما این مواد عسل نیستند و از غلیظ کردن آب میوه ها به طریق مصنوعی و صنعتی به دست می آیند . عسل خرما نمونه ای رایج از عسل مصنوعی است . 

عسل غنی شده با ویتامین : 

این عسل با خوراندن شیرهی قند و افزودن ویتامین های A ، B1 ، C ،  B2 ،  D به زنبور عسل به دست می آید . عسل مولتی ویتامین ، یک عسل طبیعی است و علاوه بر ویتامین های اساسی ، کلسیم نیز دارد . 

مصرف آن برای افرادی که از نظر بدنی ضعیف هستند و کسانی که مبتلا به فقر ویتامین می باشند ، مفید است . شایان ذکر است که عسل مولتی ویتامین برای درمان قند نیز نافع است . ارزش غذایی این عسل برای انسان قابل ملاحضه است و تغذیه ۲۵ گرم از آن در روز کافی است . با وجود این برحسب تجویز پزشک می توان مصرف آن را بیشتر کرد . 

مشاهدات نشان داده است که شهد عسل ، تأثیر مفیدی روی خود زنبوران نیز دارد و قدرت کار ردن و مقاومت آن ها در مقابل بیماری ها و عوامل مضر بیرونی افزایش می دهد . 

عسل تقلبی : 

عسل به علت خواص بسیار زیاد و قیمت نسبتاً بالایی که دارد ، همواره مورد توجه سودجویان بوده و با تقلب در تهیه آن درآمد زیادی نصیب آنان می شود . 

گاهی اوقات عسل را از تغذیه مصنوعی زنبوران با محلول آب و شکر و یا شیره ی اگور و توت تهیه می کنند و آن را به جای عسل طبیعی می فروشند . 

برخی عسل های تقلبی از شربت غلیظ شکر ، شیره ی قند یا شیره ی ذرت

بدون دخالت زنبور درست می شود . این عسل ها درای هیچ عطر و طعم

مطبوعی نبوده و مسلماً خواص عسل گل ها مختلف را ندارد و استاندارد عسل ،

آن ها را جزء عسل های طبیعی نمی داند . 

عسل شان : 

 عسل شان عبارت از عسلی است  داخل سلول های شان ذخیره شده باشد . برخی از تهیه کنندگان عسل مدعی اند که در صورت استخراج ، گرم کردن و تصیفه عسل بعضی از مواد آروتیک که در عطر و طعم عسل موثرند از بین می رود و تنها با خرید عسل شان است که مواد بسیار حساس موجود در عسل باقی می ماند . 

عسل شان بهترین طعم را داشته و معمولاً گران تر است زیرا در دسته بندی

طبیعی که توسط زنبور عسل انجام گرفته ، در دسترس قرار دارد . 

ارزش عسل شان به مقدار زیادی به ظاهر آن بستگی دارد ، لذا دقت در جابجا کردن آن اهمیت

زیادی دارد .

می توان شان عسل را با کاردک نازک و تیز یا ابزار برنده داغ شده مخصوص ، به

قطعات مختلف بریده و این قطعات را در اتاق گرم یا روی شبکه های توری فلزی

قرار داد تا عسل های سلول های بریده شده چکه کرده و کاملاً خشک شود .

سپس آن ها را در کیسه پلاستیکی مانند سلفون یا در جعبه های پلاستیکی بسنه بندی کرد . 

 عسل سلطنتی یا ژل رویال :

 ژله رویال یک ماده غلیظ لیموییی رنگ می باشد که از غدد مغزی زنبورها ی کارگر ترشح می شود و تنها غذای ملکه زنبور عسل می باشد و دارای خاصیت اسیدی بوده ، طعم آن ترش و گس است و هنگامی که با عسل مخلوط می شود ، پس از ساعتی عسل را بسیار رقیق می سازد . 

برای به وجود آمدن ملکه فرآیندی خاص صورت می گیرد ، به این صورت که یک تخم زنبور عسل

اگر به مدت سه روز با ژله ی رویال تغذیه شود تبدیل به زنبور کارگر می شود . 

بنابراین چند روز تغذیه بیشتر با ژله ی رویال باعث می گردد موجودی به وجود بیاید

که ۴۳ درصد بزرگ تر و از نظر وزن ۶۰ دردصد سنگین تر از زنبور کارگر بشود . 

 

آشنایی با انواع عسل

آشنایی با انواع عسل

طول عمر ملکه هفت سال می باشد و هم چنین ملکه داری قدرت و توانایی بسیار

بالای می باشد به این صورت که می تواند روزانه ۲۰۰۰ تخم به اندازه ی دو و نیم برابر

وزن بدنش بگذارد . 

ژله ی رویال یک منبع بسیار کامل و غنی از پروتئین و هشت نوع اسید آمینه

ضروری بدن و هم چنین اسید های چرب مهم ، شکر ، استرول ها ، ترکیبات

فسفر به خصوص استیل کولین می باشد . 

باید خاطر نشان کرد استیل کولین برای اتقال پیام در سلول های عصبی مورد

نیاز می باشد و کمبود این ترکیب در بدن امکان ابتلا به آلزایمر را فراهم می نماید . 

ژله ی رویال دارای گاماگلوبین می باشد که موجب تحریک سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها می گردد .

ژله ی رویال شامل ویتامین های E ، D ، C ، B12 ، B6 ، B2 ، B1 ، A بیوتین ، اسید فولیک و اینوزیتول می باشد و همچنین داری اسید پانتوتنیک می باشد که جهت آرامش اعصاب بسیار مفید است .

هم چنین دارای مواد معدنی مانند : کلسیم ، مس ، آهن ، فسفر ، پتاسیم ، سیلکون و سولفور می باشد . 

ژل رویال از گذشته تا کنون برای حفظ جوانی و تداوم زیبایی پوست توصیه شده است .

شواهد نشان می دهد که این ماده افزاینده ی انرژی و سیستم دفاعی بدن کاهش دهنده ی استرس ، درمان کننده بی خوابی ، تحریک پذیری و ضعف حافظه می باشد . 

عسـل سمی : 

ثابت شده است که عسل حاصله از بعضی گیاهان برای انسان سمّی بوده و چون حاوی نوعی گلوکزید مسموم کننده است ، عوارضی از قبیل استفراغ ، سرگیجه و عدم تعادل می نماید .

این نوع عسل ها برای خود زنبور سمی نبوده و در اوتآثیری ندارد فد به ط.ری که

می تواند مورد مصرف زمستانی او قرار گیرد . 

عسل هایی که بوئیدن آن ها تولید عطسه و یا نوشیدن شان باعث مستی می شود

چشیدن آن ها گلو را می سوزاند ، مسموم کننده هستند و برای تغذیه مناسب نمی باشد . 

مطالعات نشان داده اند که عسل حاصل از شهد گیاهان گل انگشتانه ، خرزهره ،

شوکران و گل پنجه اعلی سمی نیستند . 

برای دیدن مطالب دیگر اینجا کلیک کنید .

 

آشنایی با انواع عسل  عسل مصنوعی  ژل رویال  ژل رویال  ژل رویال  ژل رویال 

 

نوشته های مرتبط

آشنایی با خواص تمشک

هادی گراوندی

برای مشکلات پوستی من میکرونیدلینگ مناسب است؟

صدیقه مخلوق پور

محافظت از صافی پوست با کرم آیسی مجیک بلر

هادی گراوندی