۱ خرداد ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

دانه کتان برای من چه خواص و مضراتی دارد؟

امروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آسیا می روید.

از دانه های کتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن، روغنی بدست می آید که به روغن کتان نامیده می شود.

افزودن دانه تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می شود.

از طرفی دانه ها تخم کتان سبب کنترل وزن شده و پیشگیری کننده از سرطان نیز می باشند و این فقط بخش کوچکی از فواید آن است!

بذر کتان و لاغری

یکی از فواید بذر کتان، کمک به کاهش وزن است. بذر کتان حاوی چربی‌ های سالم و فیبر است که برای کاهش وزن سودمند هستند.

این عناصر به شما کمک می‌ کنند بعد از خوردن، بیشتر احساس سیری کنید و می‌ توانند مانع شوند که شما بیشتر از مقدار مورد نیازتان کالری مصرف کنید، در نتیجه روند کاهش وزنتان سرعت می‌ گیرد.

اگر با هدف کاهش وزن، بذر کتان مصرف می‌ کنید باید به طور مداوم آن را در رژیم غذاییتان بگنجانید.

با افزودن ۲ تا ۳ قاشق چای‌ خوری بذر کتان به اسموتی‌ ها، سوپ‌ ها و سایر غذاها و نوشیدنی‌ هایتان شروع کنید.

خلاقیت به خرج دهید و راه‌ های متنوعی برای همراه کردن بذر کتان با تغذیه‌ ی روتینتان پیدا کنید.

سلامت پوست و مو

 

دانه کتان

 

اگر پوست، مو و ناخن‌ هایی سالم‌ تر می‌خواهید پس ۲ قاشق غذاخوری تخم کتان به نوشیدنی‌ هایتان یا ۱ قاشق غذاخوری روغن تخم کتان به به برنامه‌ ی غذایی روزانه‌ تان اضافه کنید.

  • چربی‌های ALA در دانه‌ های کتان می‌ توانند با تامین چربی‌ های ضروری و همینطور ویتامین‌ های گروه ب که به کاهش خشکی و شوره زدن سر کمک می‌ کنند، برای پوست و مو مفید باشند
  • این دانه همچنین می‌ تواند نشانه‌ های آکنه، روزاسه و اگزما را بهبود بخشد.
  • روغن دانه‌ ی کتان دیگر گزینه‌ ی فوق‌ العاده است چرا که مقادیر بسیار زیای چربی‌ های مفید دارد.

شما می‌توانید ۱-۲ قاشق غذا خوری از این روغن را برای آبرسانی پوست و مو بخورید.

  •   ترکیب روغن کتان با اسانس مورد نظرتان یک مرطوب کننده‌ ی طبیعی پوست مناسب است.

مبارزه با سرطان

یکی دیگر از مزایای تخم کتان مبارزه با سرطان است که بارها و بارها ثابت شده است .

خواص ضد سرطانی شامل مبارزه با سرطان پستان ، پروستات ، تخمدان و سرطان روده‌ ی بزرگ نیز می‌ شود.
مطالعه‌ ای که در ژورنال تحقیقات سرطان بالینی منتشر شده است نشان داد که مصرف دانه‌ ی کتان می‌ تواند

خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

سه لیگنان موجود در تخم کتان می‌ تواند توسط باکتری‌ های روده به آنترولاکتون و انترودیول که به طور طبیعی

هورمونها را متعادل می‌ کنند، تبدیل شود و ممکن است دلیل اینکه دانه‌ ی کتان خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد،

همین باشد.
یکی دیگر از مطالعاتی که در ژورنال تغذیه به چاپ رسید نشان داد که لیگنان موجود در دانه‌ ی کتان ممکن است

خطر ابتلا به سرطان آندومتر و تخمدان را کاهش دهد.

تخم کتان برای چه کسانی مضر است؟

پژوهشگران معتقد هستند علی رغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده،

ولی در استفاده آن نباید زیاده روی کرد و عده ای نباید آن را مصرف کنند:

  • افرادی که دارای روده التهابی و تحریک پذیر میباشند
  • زنان حامله و مادران شیرده نباید تخم کتان استفاده کنند
  •  افرادی که دچار بیماری هایی مثل اندومتریوز، تخمدان پلی کیستیک و فیبرویید میباشند
  • مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات میباشند
  • مصرف تخم کتان ممکن است باعث اسهال، گرفتگی، باد و نفخ شکم شود.

درصورتی که تخم کتان را بعنوان یک دارو استفاده می کنید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

بذر کتان و لاغری  سلامت پوست و مو با کتان سلامت پوست و مو با کتان  تخم کتان برای چه کسانی مضراست تخم کتان برای چه کسانی مضراست مبارزه با سرطان با بذر کتان مبارزه با سرطان با بذر کتان

نوشته های مرتبط

بهترین زمان مصرف مکمل ها در شبانه روز

صدیقه مخلوق پور

ترفندهای ماندگار کردن رژ لب

فاطمه میرزایی

خواص و مضرات آب درمانی ۲