۲۵ فروردین ۱۴۰۳
مجله ایران دخت معرفی مواد آرایشی بهداشتی

آشنایی با خواص صابون گلیسیرین

آشنایی با خواص صابون گلیسیرین

آشنایی با خواص صابون گلیسیرین ، آشنایی با خواص صابون گلیسیرین ، خواص صابون گلیسیرین ، گلیسیرین چیست؟ ، آشنایی با صابون گلیسیرین 

گلیسیرین چیست؟

گلیسیرین یا گلیسرول از روغن های گیاهی به دست می آید. همچنین اینکه در کالاهایی که از طریق تبخیر به دست می آیند، مانند آبجو، نان و … به صورت طبیعی وجود دارد.

این ماده به صورت کاملاً اتفاقی توسط یک شیمیدان سوئدی در سال ۱۷۷۹ و در حالی که مشغول مخلوط کردن روغن زیتون بود، کشف شد. این شخص چربی حاصل را به عنوان و نام گلیسیرین شناسایی کرد.

از میانه های قرن نوزدهم به بعد، مردم برای تولید صابون از گلیسیرین استفاده می کردند. در طی این فرآیند بعضی از روغن های گیاهی خاص حرارت داده می شود و بعد از آن اجازه داده می شود که محلول به دست آمده خنک شده و در غالب های خاصی سفت شود.

امروزه نیز شما می توانید علاوه بر اینکه این صابون ها را در بین محصولات زیبایی پیدا کنید و از فروشگاه ها خرید کنید، خودتان نیز در خانه پروسه ی تولید آن را انجام داده و آن ها را به صورت خانگی تهیه کنید.

در ادامه بخشی از مراحل تهیه ی این صابون در منزل برایتان آورده شده است.

مزایای صابون گلیسیرین

برخلاف اکثر صابون های OTC (OTC مخفف over-the-counter است به معنی فروش محصول بدون نسخه است)، صابون گلیسیرین خالص کاملا طبیعی است. این صابون حاوی موادی از قبیل الکل ها، عطر ها یا سایر مواد و محصولات شیمیایی که ممکن است سبب تحریک پوست بشوند، نیست.

این اتفاق سبب می شود که صابون گلیسیرین گزینه ای مناسبی برای افراد وگان و همچنین افرادی که دارای پوست های حساس هستند تبدیل بشود.

از طرفی دیگر، روغن های طبیعی و تولید شده توسط پوست که برای شادابی آن بسیار مفید هستند، در طول فعالیتی مثل حمام کردن و از طریق استفاده از آب گرم و یا شوینده های قوی، از بین می روند. ماده ای مثل گلیسیرین می تواند به قفل شدن و به دام افتادن رطوبت طبیعی پوست کمک کند و مانع از بین رفتن آن و خشک شدن بیش از حد پوست شود.

استفاده از این محصول به ویژه در زمانی که شما شرایط خشکی و خاصی از پوست را تجربه می کنید بسیار مناسب است. این شرایط عبارتند از:

  • آکنه
  • درماتیت (اگزما)
  • پوست خشک
  • پسوریازیس
  • آکنه روزاسه

در عین حال که گلیسیرین از خشکی پوست جلوگیری می کند، اما باید بدانید که ماده ای غیر چرب محسوب می شود. در واقع به این معنی است که حتی برای پوست های چرب و مختلط نیز می تواند گزینه و انتخاب مناسبی باشد.

از دیگر خواص و فواید گلیسیرین می توان به ضد پیری بودن آن اشاره کرد. در طی تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات مشخص شده که این مواد می تواند به بهبود ظاهر، بافت و حتی تونینگ کردن پوست تان کمک کند. همچنین می تواند خطوط ریز و لکه های سطح پوست را نیز کاهش دهد.

هیپوآلرژنیک (ضد آلرژی) است یا خیر؟؟؟

گلیسیرین غیر سمی و سازگار با محیط زیست محسوب می شود. اما این لزوماً به معنای

هیپوآلرژنیک و ضد حساسیت بودن این ترکیب نیست.

هیپوآلرژنیک (Hypoallergenic) اصطلاحی برای توضیح ویژگی ضد آلرژی بودن برخی محصولات خاص

است. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) این ویژگی را تصدیق نمی کند و یا اینکه هیچ استانداردی

برای تشخیص و اندازه گیری آن قرار نمی دهد.

نتیجه ی چنین اتفاقی این است که، تولید کنندگان لوازم آرایشی می توانند بدون داشتن هیچ گونه

اثبات علمی برای پشتیبانی از ادعای خود، محصولات خود را به عنوان ضد حساسیت برچسب بزنند.

اگر چه و به احتمال زیاد، گلیسیرین خالص نمی تواند یک واکنش آلرژیک را به وجود بیاورد، اما ممکن

است هر یک از ترکیبات اضافی موجود در صابون ها این اتفاق را حاصل کند. تنها را برای تعیین خطر

آلرژیک بودن و یا نبودن یک محصول این است که قبل از استفاده به صورت کامل و روزانه، خودتان

تست پَچ (تست پوستی پَچ (Patch) یکی از روش های شناسایی آلرژن یا همان مواد حساسیت زا

در فرد آلرژیک می باشد) را انجام دهید.

برای انجام تست پَچ:

مقداری از صابون مورد نظرتان را بر روی قسمت داخلی بازویتان بمالید.

محدوده ی گفته شده را مطابق با دستور العمل استفاده از صابون بشویید.

یک و یا دو روز این روند را ادامه داده و صبر کنید تا نتیجه را (اینکه علائمی ایجاد

می شود یا خیر) ببینید.

در نهایت اگر هیچ گونه سوزش و التهابی را تجربه نکردید، می توانید به طور روزانه و کامل از آن

استفاده کنید.

موانع استفاده از صابون گلیسیرین

اگرچه صابون گلیسیرین برای انواع پوست بی خطر و قابل استفاده است، اما ممکن است برای

افرادی که پوست بسیار روغنی دارند دارای اثرات تحریک کننده بوده و همچنین آزار دهنده باشد.

انجام آزمایش پَچ روی یک ناحیه خاص روغنی می تواند به شما در تعیین چگونگی تأثیر آن بر روی

پوست شما کمک کند.

منبع: healthline

برای دیدن:

همه چیز درباره پدهای آرایشی

درست کردن صابون گلیسیرین در منزل

روشن کننده های پوست

خواص و فواید صابون گوگرد

صابون زغال و ۱۰ مزیت شگفت انگیز آن

صابون گلیسیرین و همه ی چیز هایی که باید در مورد آن بدانید، کلیک کنید.

برای دیدن مطالب مجله تخصصی  اینجا کلیک کنید. 

اگرچه صابون گلیسیرین برای انواع پوست بی خطر و قابل استفاده است، اما ممکن است برای

افرادی که پوست بسیار روغنی دارند دارای اثرات تحریک کننده بوده و همچنین آزار دهنده باشد.

انجام آزمایش پَچ روی یک ناحیه خاص روغنی می تواند به شما در تعیین چگونگی تأثیر آن بر روی

موانع استفاده از صابون گلیسیرین هیپوآلرژنیک (ضد آلرژی) هیپوآلرژنیک (ضد آلرژی) 

نوشته های مرتبط

۷ مزیت استفاده از امگا۳ برای پوست و مو

مدیر محتوا

معرفی کرم پادینا پاوونیکا

هادی گراوندی

مزایای شیردهی برای مادران

مدیر محتوا

ارسال دیدگاه

14 + چهارده =