۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
پوست مو زیبایی مجله ایران دخت

درمان خانگی شوره سر

درمان خانگی شوره سر

درمان خانگی شوره سر :

شوره سر، که در اثر یک پوسته ریزی می باشد، یکی از مشکلات شایع در بین افراد است. معمولا می توان آن را با درمان های خانگی بهبود بخشید.

شوره :

از نظر متخصصان و پزشکان پوست و مو، شوره سر به عنوان سبوره نیز شناخته می شود. معمولا شوره سر به دلیل استرس، آلودگی، و خشکی پوست به ویژه در ناحیه سر ایجاد می شود.

در این مقاله به این موضوع می پردازیم که چگونه می توان این بیماری را با درمان های خانگی، کنترل و درمان کرد. دقت کنید که ببسیاری از درمان های خانگی می توانند به راحتی مشکل شما را برطرف کنند. البته توجه کنید که اگر شوره سر شما شدید باشد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

عوامل ایجاد شوره سر :

به طور معمول شوره سر هنگامی ایجاد می شود که نوعی قارچ به نام مالاسزیا روی پوست سر رشد کند ودر نهایت منجر به خشکی پوست سر می شود. نمونه ای دیگر از شوره سر وجود دارد که معمولا پوست سر، شروع به تولید روغن اضافه می کند، و در نتیجه موها چرب و چسبناک شده و شوره ایجاد می شود.

موارد دیگری نیز می تواند موجب بروز شوره سر شود :

  • شستن موها به طور نامنظم
  • عدم استفاده از شامپوی مناسب
  • استفاده بیش از حد از شامپوهای نرم کننده
  • شستشوی موها به دفعات زیاد
  • و…

درمان خانگی شوره سر

درمان های خانگی :

درمان های خانگی بسیاری وجود دارد که می تواند به کنترل و درمان شوره سر کمک کند. البته برای این که بتوانید برای همیشه از شر شوره سر خلاص شوید، لازم است تا درمان های خانگی را به طور منظم ادامه دهید و با اندازه مناسب از آن ها استفاده کنید. در این بخش به تعدادی از درمان های ساده و خانگی شوره سر می پردازیم.

۱- سرکه سیب :

طبق تحقیقات بدست آمده، سرکه سیب، یکی از بهترین داروهای طبیعی برای درمان شوره سر می باشد.

طرز استفاده :

لازم است تا به مقدار مساوی آب و سرکه سیب را به هم اضافه کرده و پس از استحمام و شستشو، این مایع را به موها و پوست سرتان اسپری کنید. موها را به آرامی ماساژ داده و اجازه دهید تا این محلول به مدت ۱۵ دقیقه روی موهای تان باقی بماند. سپس با شوینده مناسب به آرامی بشوئید.

توجه :

دقت کنید که نباید از سرکه سیب به طور روزانه استفاده کنید. چرا که موجب خشکی بیشتر پوست شده و ممکن است شرایط را برای شوره سر بدتر کند. هفته ای دو مرتبه می توانید از این محلول استفاده کنید.

۲- روغن نارگیل با آبلیمو :

روغن نارگیل علاوه بر درمان شوره سر، موهای تان را نیز تغذیه می کند. اگر روغن نارگیل را با مقدار کمی آبلیمو مخلوط کنید می توانید بهترین درمان خانگی برای شوره سر را داشته باشید.

طرز تهیه :

در ابتدا به اندازه دو قاشق غذاخوری روغن نارگیل را گرم کنید و به همان مقدار آبلیمو به آن بیفزائید.

طرز استفاده :

می توانید روغن نارگیل و آبلیمو را روی پوست سر خود بمالید و به آرامی ماساژ دهید. سپس اجازه دهید تا مواد به مدت ۲۰ دقیقه روی موها و پوست سرتان باقی بماند. در پایان به کمک یک شامپوی ملایم و مناسب، موهای تان را بشوئید.

۳- دانه شنبلیله :

از دانه شنبلیله برای درمان و پیشگیری از شوره سر استفاده می شود. همچنین گفته می شود که شنبلیله برای افرادی که قند خون پائینی دارند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. دانه شنبلیله باعث افزایش هورمون تستوسترون و همچنین تولید شیر مادران می شود. شنبلیله فواید بسیاری دارد که می توان به صورت مختصر به تنظیم سطح کلسترول و کنترل اشتهای افراد نیز اشاره کرد.

طرز تهیه :

در ابتدا باید مقداری دانه شنبلیله را در آب بریزید و اجازه دهید تا یک شب در آب بماند. صبح که دانه ها، له و خمیری شکل شده اند مقداری آبلیمو به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

طرز استفاده :

بعد از آن که مخلوط کاملاً خمیری شد، می توانید آن را روی پوست سر و موهای تان قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه روی موها و پوست سر باقی بماند و خشک شود. پس از انجام کار، می توانید موهایتان را به آرامی با شوینده مناسب بشوئید و به خوبی خشک کنید.

۴- کشک :

کشک یکی دیگر از موادی می باشد که در درمان شوره سر استفاده می شود و بسیار تأثیرگذار است.

طرز تهیه :

بهترین روش برای تهیه، استفاده از کشک های آماده ای است که به راحتی در دسترس می باشند. بهتر است مقداری آب به کشک اضافه کنید تا رقیق شود.

طرز استفاده :

مقداری کشک روی موهای خود و پوست سرتان بمالید و بگذارید به مدت ۱ ساعت روی موها و پوست سرتان باقی بماند و خشک شود. سپس با مقداری شامپو آن را بشوئید.

۵- پوست پرتقال :

پوست پرتقال حاوی کلسیم، منیزیم، ویتامین A و فیبرهای غذایی است که برای بدن مفید می باشند. پوست پرتقال به عنوان یک درمان مناسب برای شوره سر، بسیار کاربرد دارد. اما باید دقت کنید که چگونه و به چه اندازه باید از آن استفاده شود.

طرز تهیه ‌:

پوست های پرتقال را با چرخ آسیاب کن، پودر کرده و مقداری آبلیمو به آن ها بیفزائید.

طرز استفاده :

خمیر بدست آمده را روی پوست سرتان بمالید و به مدت ۳۰ دقیقه باقی بگذارید تا خشک شود. در پایان بهتر است با مقداری شامپوی ضد شوره موهایتان را بشوئید.

توجه :

حداقل سه بار در هفته از این ماده استفاده کنید.

۶- سرکه :

سرکه دارای خواص دارویی بی شماری است. سرکه برای از بین رفتن شوره سر به عنوان یک درمان ساده مورد استقبال قرار گرفته است. همچنین به درمان مشکلات پوستی از قبیل آکنه و خارش پوست نیز کمک می کند.

طرز تهیه :

در مرحله اول ۲ فنجان سرکه و ۱ فنجان آب به عنوان ماده اصلی مورد نیاز است. باید هر دو فنجان سرکه را بجوشانید و آن را کنار بگذارید تا خنک شود. سپس یک فنجان آب را با سرکه مخلوط کنید.

طرز استفاده :

می توانید از این محلول قبل از استحمام استفاده کنید و بعد از پایان کار، با شامپو به آرامی بشوئید. بهتر است این محلول را روی موهای خود اسپری کنید.

توجه :

بهتر است که این کار را صبح ها و قبل از استحمام و استفاده از شامپو انجام دهید. سرکه باعث کاهش خشکی پوست و همچنین رفع خارش خواهد شد.

۷- زرده تخم مرغ :

زرده تخم مرغ حاوی بیوتین است که ویتامین اصلی درمان شوره سر می باشد. همچنین زرده تخم مرغ می تواند به عنوان نرم کننده موها نیز عمل کند.

طرز تهیه :

به سادگی می توانید زرده تخم مرغ را از قسمت سفیده آن جدا کید. توجه داشته باشید که زرده تخم مرغ از سفیده آن بسیار مهم تر و مفیدتر داست.

طرز استفاده :

در ابتدا دقت کنید که لازم است موهایتان خشک باشد. زرده تخم مرغ را به خوبی بهم بزنید، روی موها قرار داده و با کیسه پلاستیکی بپوشانید. اجازه دهید تا به مدت ۱ ساعت باقی بماند. پس از ۱ ساعت با شوینده مناسب، موهایتان را بشوئید. گاهی لازم است دو بار شستشو را انجام دهید تا بوی بد آن از بین برود.

توجه :

می توانید از زرده تخم مرغ به عنوان درمان موخوره نیز استفاده کنید. بهتر است که ۳ بار در هفته از این درمان استفاده کنید.

۸- چای سبز :

چای سبز حاوی بسیاری از خواص ضد قارچی و آنتی اکسیدان است که می تواند به سلامت پوست کمک کند. تمام آنچه برای درمان شوره سر نیاز دارید این است که مقداری چای سبز خنک شده روی پوست سر خود اسپری کنید.

طرز تهیه :

لازم است تا ۲ کیسه چای سبز را به مدت ۲۰ دقیقه در آب داغ بریزید تا جوشانده در آن حل شود و سپس اجازه دهید که خنک شود.

طرز استفاده :

پس از خنک شدن جوشانده، می توانید چای سبز را روی پوست سر خود اسپری کنید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه خشک شود. بعد از ۳۰ دقیقه موهای خود را به آرامی با آب بشویید.

۹- روغن زیتون :

روغن زیتون یکی از پرطرفدار ترین روغن های گیاهی است که در درمان بسیاری از مشکلات پوست و مو کاربرد دارد.

طرز استفاده :

ابتدا مقداری روغن زیتون روی موهای خود بمالید. بعد از ۱۰ دقیقه می توانید موهای خود را به آرامی با شامپو بشویید و ماساژ دهید.

توجه :

در بعضی موارد، می توانید مقداری روغن زیتون را قبل از خواب به موهایتان بمالید، سر خود را با حوله بپیچید و اجازه دهید تا روغن جذب شود.

۱۰- سیر :

سیر منبع خوبی از خواص ضد قارچی است و تمایل به از بین بردن برخی از میکروب های خطرناک دارد که موجب ایجاد شوره می شوند.

طرز تهیه :

چند حبه سیر له شده را با ۱ قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید تا یک خمیر یکنواخت بدست آید.

طرز استفاده :

خمیر بدست آمده را روی پوست سر خود قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه باقی بماند و خشک شود. سپس موهای خود را با مقداری شامپو بشوئید.

رعایت چند نکته می تواند به درمان و پیشگیری از بروز شوره سر کمک کند :

  • از شامپوی مناسب موهای خود استفاده کنید.
  • همیشه پوست سر خود را تمیز نگه دارید. اما این بدان معنی است که شما باید هرروز دوش بگیرید.
  • شامپوهای ضد شوره بسیاری در بازار وجود دارد که به رفع شوره کمک می کنند، اما مطمئن شوید شامپویی را که انتخاب کرده اید، برای شما ملایم باشد و آسیبی به موهایتان وارد نکند.
  • حتما از شانه مخصوص موهایتان استفاده کنید.
  • سعی کنید کمبود خواب نداشته باشید. چرا که کمبود خواب منجر به ریزش و شوره سر خواهد شد.
  • اطمینان حاصل کنید که از محصولات گیاهی برای بهبود شوره سر استفاده می کنید. به این دلیل که گاهی اوقات مواد شیمیایی و مضر موجود در شامپوها نیز می توانند باعث ایجاد شوره سر شوند.
  • هرگز از شانه و برس دیگران استفاده نکنید.

برای مطالعه :

کراتینه مو به روش خانگی

بهترین مدل مو برای نوع موهای شما

خواص بی نظیر عسل برای مو

چه نوع ریزش مویی نیازمند مراجعه به پزشک است؟

علت های ریزش مو

درمان ریزش مو با طبیعت، کلیک کنید.

منبع : medlife

نوشته های مرتبط

ریمل و ژل ابرو ، کاربرد و نحوه ی استفاده از آن

مدیر محتوا

آشنایی با خواص و مضرات شاهی یا ترتیزک

هادی گراوندی

نحوه استفاده از ماسک ذغال وباید ها و نباید های آن

مدیر محتوا

ارسال دیدگاه

ده − 4 =