۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
هنر آشپزی

طرز تهیه خورش ترشه سماق

طرز تهیه خورشت ترشه سماق

طرز تهیه خورش ترشه سماق طرز تهیه خورشت ترشه سماق طرز تهیه خورشت ترشه سماق طرز پخت خورش ترشه سماق :

مواد لازم برای تهیه خورش ترشه سماق :

مناسب برای ۴ نفر : سماق

  • مرغ …………………………………… ۴۵۰ گرم
  • سبزی ……………………………….. ۴۰۰ گرم
  • پیاز …………………………………… ۱ عدد متوسط
  • لوبیا قرمز …………………………… ۱ لیوان
  • آبغوره ………………………………… ۱ لیوان
  • سماق ……………………………….. نصف استکان
  • غوره ………………………………….. نصف استکان
  • نمک ………………………………….. به مقدار لازم
  • پودر سیر ……………………………. به مقدار لازم
  • زردچوبه ……………………………… به مقدار لازم

طرز پخت خورش ترشه سماق مازندرانی :

همان طور که همگی مطلع هستیم، برای تهیه غذاهایی که در تهیه آن ها از حبوبات استفاده می شود، بهتر است یک شب قبل از پخت غذا، آن ها را در آب خیس کرده تا نفخ آن ها گرفته شود. بنابراین لوبیا قرمزها را از شب قبل همراه با مقداری آب خیس می کنیم و برای پخت، ابتدا آب روی لوبیا را دور می ریزیم و لوبیا را با آب تازه به صورت جداگانه می پزیم.

همچنین بهتر است تکه های مرغ را، با مقداری نمک و فلفل، طعم دار کنیم.

پیاز را خیلی ریز، خرد کنید و یا رنده کنید، در مقداری روغن تفت دهید تا رنگ پیازها تغییر کند، سپس کمی زردچوبه و پودر سیر به آن اضافه کنید. تکه های مرغ را به پیاز اضافه کرده، و مقداری نمک به آن ها بیفزائید، تا زمانی که رنگ مرغ تغییر نکرده است، آن ها را روی حرارت ملایم قرار دهید.

طرز تهیه خورشت ترشه سماق

لوبیاها را به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب، به مرغ اضافه کنید، حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، سپس حرارت را روی شعله متوسط تنظیم کنید تا مرغ بپزد.

در مرحله بعدی، سبزی را با مقداری روغن تفت بدهید. زمانی که آب موجود در سبزی ها بخار شد، سماق و ادویه ها را نیز به آن اضافه کنید. و چند دقیقه همراه با هم تفت دهید. سبزی های تفت داده شده را در ۳۰ دقیقه پایانی، به مرغ در حال پخت بیفزائید. البته اصل این غذا با سبزی معروف شمال (سبزی مرغ ترش) تهیه می شود، اما اگر در دسترس ندارید، می توانید از سبزی های خورش سبزی استفاده کنید. سپس لوبیاهای پخته شده که تا حدی نرم شده اند را آبکش کنید و به خورش اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت ترشه سماقدر آخر، غوره و آبغوره را داخل خورش می ریزیم. میزان آب خورش را کنترل کنید، اگر کم بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. اما اگر آب خورش، زیاد بود، اجازه دهید تا با حرارت ملایم، به مقدار مناسبی برسد و خورش جا بیفتد.

نکته :

سماق را بیش از اندازه نریزید، چون خورش شما تلخ خواهد شد. سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندام‌ها مفید است، اما همانند زعفران مصرف زیاد از حد آن مضر می باشد.

زمان پخت :

حدود یک ساعت و نیم زمان پخت، برای این مرحله در نظر بگیرید.

مرحله پایانی :

پس از پخت، خورش ترشه سماق را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با پلو سرو کنید.

طرز تهیه خورشت ترشه سماقمخلفات :

می توانید خورش ترشه سماق را به همراه سالاد شیرازی، پیازچه، لیمو ترش، فلفل، گوجه گیلاسی، تربچه و … میل کنید.

برای مطالعه :

طرز تهیه چلو کباب ترخونی

طرز پخت خوراک میرزا قاسمی

آشنایی با طرز تهیه خورش بامیه

طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده، کلیک کنید.

همچنین برای دیدن سایر مطالب مرتبط با آشپزی، اینجا کلیک کنید.

ایران دخت

 

نوشته های مرتبط

طرز تهیه اردو قارچ

هادی گراوندی

طرز تهیه شیرینی ملکه بادام

هادی گراوندی

طرز تهیه کله و پاچه گوسفندی

فاطمه میرزایی

ارسال دیدگاه

هفت + ده =