۱۲ مهر ۱۴۰۲
کتاب خوب بخوانیم مجله فرهنگ و هنر ایران دخت

خنیا: بررسی موضوعات آئینی، نمایشی و موسیقایی ایران

خنیا: بررسی موضوعات آئینی، نمایشی و موسیقایی ایران  ، معرفی کتاب خوب ، ایران دخت ، ایراندخت ،

خنیا: بررسی موضوعات آئینی، نمایشی و موسیقایی ایران  ، معرفی کتاب خوب ، ایران دخت ، ایراندخت   ، معرفی کتاب خوب ، ایران دخت ، ایراندخت ،

 

خنیا: بررسی موضوعات آئینی، نمایشی و موسیقایی ایران:

پس از ورود اسلام، که اشعار غنایی و تغزلی و اساطیر و افسانه‌های غیرمذهبی و الحان و نغمات موسیقی، گاه مورد تردید و گاه در معرض طرد قرار گرفت، به‌تبع آن افسانه‌سرایی، خنیاگری و چکامه‌سرایی نیز از دور خارج شد. درنتیجه راویان و مجریان این هنرها هم موقعیت خود را در ساختار حکومتی و دینی جدید از دست دادند و به پایین‌ترین درجات اجتماعی تنزل یافتند. 

تحقیق نصری اشرفی نشان می‌دهد که این دوران را نباید به‌منزلهٔ پایان عمر این هنرمندان دانست. او در ادامهٔ جست‌وجوی ریشه‌های نمایشگری/ خنیاگری در ایران، به معرفی آیین‌ها و شیوه‌های نمایشیِ به‌جامانده از گذشته می‌پردازد، آیین‌ها و شیوه‌هایی که هریک به گونه‌ای در امتداد مسیر خنیاگری و برآمده از دل شعر و موسیقی و نمایش پس از اسلام است، آیین‌های نمایشی‌ای همچون نوروزخوانی، نقالی، شاهنامه‌خوانی، قوالی، فضائل‌خوانی، مناقب‌خوانی، تعزیه و … که در شهرها و نقاط مختلف کشور و در میان اقوام مختلف ایرانی، مانند ترک، ترکمن، بلوچ، تالشی، مازنی، خراسانی، سمنانی و … همچنان زنده مانده‌اند . نویسنده می‌کوشد تصویری هرچه روشن‌تر از این دستاوردهای بزرگ هنری، در ادوار مختلف تاریخ و در عرصه‌های جغرافیایی مختلف ایران، برای خواننده ترسیم کند.

  • جهانگیر نصری اشرفی
  • نشر آرون، چاپ اول ۱۳۹۲
  • ۱۰۰۰ نسخه
  • ۷۴۶ صفحه

منبع: فصلنامـهٔ رود ، نشریهٔ ویژهٔ مـعـرفـی کتـاب

برای دیدن : 

کتاب خوب بخـوانیم، مجله فرهنگ و هنر ایران دخت 

ایـران دخـت 

نوشته های مرتبط

کتاب وقتی عیسا خدا شد

هادی گراوندی

آشنایی با کتاب دختر اینشتین

هادی گراوندی

گروه موسیقی تکسیم تریو ( Taksim Trio )

هادی گراوندی

ارسال دیدگاه

نوزده + 20 =