۱۰ فروردین ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

روش های تشخیص عسل طبیعی

روش های تشخیص عسل طبیعی

روش های تشخیص عسل طبیعی

روش هایی برای تشخیص عسل طبیعی :

  • مقداری عسل را در یک لیوان آب سرد بریزید ، اگر عسل حالت چسبناک خود را حفظ کند و دیر آب شد عسل طبیعی است اگر فوراً در آب حل شد عسل تقلبی است .
  • بهترین نوع عسل طبیعی ، عسل رس دار است . زیرا تمام ویتامین ها ، آنزیم ها ، دیاستازهای طبیعی گیاهان و محصول بزاق شفا بخش زنبور عسل در آن موجود است . عسل طبیعی به علت داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته نشین می شود و شکرک می زند . 
  • عسل را درون ظرفی ریخته و بعد آن را درون ظرف دیگر بریزید . اگر درون ظرف پر از حباب شد ، نشانه طبیعی بودن عسل است . 
  • مقداری عسل روی شیشه ای بریزید اگر عسل سریعاً وا رفت و پخش شد تقّلبی است و اگر لحظه ای سفت و ثابت ماند ، عسل طبیعی است . 

شکرک زدن عسل :

شکرک زدن عسل نشان تقلبی بودنش نیست ، بلکه ، نشان دهنده ی آن است که عسل کاملاً سالم بوده و به هیج وجه با شکر مخلوط نشده است . 

شکرک زدن عسل بستگی به ترکیبات آن ، شرایط انبار داری ، بسته بندی نمودن و یا

ذخیره شدن آن دارد بعضی از عسل ها در شان ( قالب ) هم کریستالیزه می شود . 

جلوگیری از شکرک زدن عسل : 

عملی ترین راه جلوگیری از شکرک زدن عسل ، پاستوریزه کردن و بسته بندی عسل می باشد که عسل را غیر مستقیم حرارت داده و ذرات متبلور را ذوب می نماید . 

برای این کار عسل را تا ۷۷ درجه سانتی گراد حرارت داده و به وسیله ی صافی های مخصوص ، ناخالصی های آن را مثل دانه گرده که ممکن است مرکز شروع تبلور باشد ، خارج می نمایند .

بعد عسل را در این حرارت به مدت ۵ دقیقه نگه داشته و سپس یک دفعه آن

را خنک و درجه حرارت آن را ۵۷ درجه سانتی گراد می رسانند .

این روش از شکرک زدن عسل برای چندین ماه و سال جلوگیری می کند . 

باید توجه داشته باشید که گرما سبب کاهش کیفیت عسل می شود .

حرارت دهی عسل در یک سیستم بسته و سپس تصفیه و خنک کردن بسیار سریع آن .

در این روش عسل به مدت کمتری در حرارت بالا در یک سیستم بسته قرار می گیرد

که ضمن آن ، اتلاف عطر فرّار در حرارت بالا به حداقل می رسد و سرد کردن بسیار سریع

نیز موجب حداقل تغییر در رنگ و طعم عسل می شود . 

ذوب کردن عسـل شکرک زده : 

برای مایع کردن عسلی که مقداری شکرک زده است ، می توان از آب داغ استفاده کرد .

برای این کار ضرف عسلی را در آب که حرارت آن بین ۶۵ الی ۷۰ درجه سانتی گراد است ،

قرار می دهند تا عسل شکرک زده به تدریج ذوب شود و پس از این که قسمت اعظم حجم

عسل ذوب شد ، باید آن را از داخل ظرف آب خارج کرده ، بقیه عسل با حرارت باقی مانده

در ظرف ذوب خواهد شد . اگر عسل شان را با استفاده از جریان هوای گرم کنند .

بلورهای قند عسل به مایع تبدیل می شوند ، بدون آن که موم آن ذوب کردد .

با توجه به این که درجه حرارت نزدیک به نقطه ذوب موم است ، حرارت زیادتر از

آن باعث ذوب شدن موم و خراب شدن عسل شان می گردد . 

نکاتی در استفاده از عسـل :

  • برای نگه داری عسل از ظروف شیشه ای یا پلاستیکی استفاده نمایید ؛ اگر عسل را در یک ظرف فلزی بریزید ، رنگ ، بو و طعم آن تغییر می کند . 
  • عسل محصولی فساد ناپذیر است و نیازی به یخچال ندارد . البته توجه داشته باشید نگهداری عسل در دمای بالا ۳۲ درجه رنگ ، طعم و خاصیت آنزیمی آن را تغییر می دهند . 
  • هرگز عسل را در آب جوش نریزید . زیرا دمای جوش عسل ۶۰ درجه و دمای جوش آب ۱۰۰ سانتی گراد است و در آب جوش تبدیل به سمی خطرناک می شود . برای حل کردن عسل از آب ولرم استفاده کنید . 
  • رطوبت ، دشمن عسل است . عسل را در جای مرطوب نگه داری نکنید در ضمن قاشق خیس را در ظرف عسل فرو نبرید ، چون باعث رقیق و نامرغوب شدن آن می شود .  

برای مطالب قبل اینجا کلیک کنید .

.

روش های تشخیص عسل طبیعی عسل تقلبی  عسل تقلبی عسل شکرک زده  عسل شکرک زده 

نوشته های مرتبط

شوینده ی مخصوص صورت های دارای آکنه چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟؟

مدیر محتوا

بند انداختن یا اپیلاسیون ؟؟؟ کدام یک بهتر است؟؟؟

مدیر محتوا

باکلوفن ( Baclofen )

هادی گراوندی