۷ خرداد ۱۴۰۱
تغذیه و تناسب اندام مجله تخصصی زیبایی و سلامت

روش های تشخیص عسل طبیعی

روش های تشخیص عسل طبیعی

روش های تشخیص عسل طبیعی

روش هایی برای تشخیص عسل طبیعی :

  • مقداری عسل را در یک لیوان آب سرد بریزید ، اگر عسل حالت چسبناک خود را حفظ کند و دیر آب شد عسل طبیعی است اگر فوراً در آب حل شد عسل تقلبی است .
  • بهترین نوع عسل طبیعی ، عسل رس دار است . زیرا تمام ویتامین ها ، آنزیم ها ، دیاستازهای طبیعی گیاهان و محصول بزاق شفا بخش زنبور عسل در آن موجود است . عسل طبیعی به علت داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته نشین می شود و شکرک می زند . 
  • عسل را درون ظرفی ریخته و بعد آن را درون ظرف دیگر بریزید . اگر درون ظرف پر از حباب شد ، نشانه طبیعی بودن عسل است . 
  • مقداری عسل روی شیشه ای بریزید اگر عسل سریعاً وا رفت و پخش شد تقّلبی است و اگر لحظه ای سفت و ثابت ماند ، عسل طبیعی است . 

شکرک زدن عسل :

شکرک زدن عسل نشان تقلبی بودنش نیست ، بلکه ، نشان دهنده ی آن است که عسل کاملاً سالم بوده و به هیج وجه با شکر مخلوط نشده است . 

شکرک زدن عسل بستگی به ترکیبات آن ، شرایط انبار داری ، بسته بندی نمودن و یا

ذخیره شدن آن دارد بعضی از عسل ها در شان ( قالب ) هم کریستالیزه می شود . 

جلوگیری از شکرک زدن عسل : 

عملی ترین راه جلوگیری از شکرک زدن عسل ، پاستوریزه کردن و بسته بندی عسل می باشد که عسل را غیر مستقیم حرارت داده و ذرات متبلور را ذوب می نماید . 

برای این کار عسل را تا ۷۷ درجه سانتی گراد حرارت داده و به وسیله ی صافی های مخصوص ، ناخالصی های آن را مثل دانه گرده که ممکن است مرکز شروع تبلور باشد ، خارج می نمایند .

بعد عسل را در این حرارت به مدت ۵ دقیقه نگه داشته و سپس یک دفعه آن

را خنک و درجه حرارت آن را ۵۷ درجه سانتی گراد می رسانند .

این روش از شکرک زدن عسل برای چندین ماه و سال جلوگیری می کند . 

باید توجه داشته باشید که گرما سبب کاهش کیفیت عسل می شود .

حرارت دهی عسل در یک سیستم بسته و سپس تصفیه و خنک کردن بسیار سریع آن .

در این روش عسل به مدت کمتری در حرارت بالا در یک سیستم بسته قرار می گیرد

که ضمن آن ، اتلاف عطر فرّار در حرارت بالا به حداقل می رسد و سرد کردن بسیار سریع

نیز موجب حداقل تغییر در رنگ و طعم عسل می شود . 

ذوب کردن عسـل شکرک زده : 

برای مایع کردن عسلی که مقداری شکرک زده است ، می توان از آب داغ استفاده کرد .

برای این کار ضرف عسلی را در آب که حرارت آن بین ۶۵ الی ۷۰ درجه سانتی گراد است ،

قرار می دهند تا عسل شکرک زده به تدریج ذوب شود و پس از این که قسمت اعظم حجم

عسل ذوب شد ، باید آن را از داخل ظرف آب خارج کرده ، بقیه عسل با حرارت باقی مانده

در ظرف ذوب خواهد شد . اگر عسل شان را با استفاده از جریان هوای گرم کنند .

بلورهای قند عسل به مایع تبدیل می شوند ، بدون آن که موم آن ذوب کردد .

با توجه به این که درجه حرارت نزدیک به نقطه ذوب موم است ، حرارت زیادتر از

آن باعث ذوب شدن موم و خراب شدن عسل شان می گردد . 

نکاتی در استفاده از عسـل :

  • برای نگه داری عسل از ظروف شیشه ای یا پلاستیکی استفاده نمایید ؛ اگر عسل را در یک ظرف فلزی بریزید ، رنگ ، بو و طعم آن تغییر می کند . 
  • عسل محصولی فساد ناپذیر است و نیازی به یخچال ندارد . البته توجه داشته باشید نگهداری عسل در دمای بالا ۳۲ درجه رنگ ، طعم و خاصیت آنزیمی آن را تغییر می دهند . 
  • هرگز عسل را در آب جوش نریزید . زیرا دمای جوش عسل ۶۰ درجه و دمای جوش آب ۱۰۰ سانتی گراد است و در آب جوش تبدیل به سمی خطرناک می شود . برای حل کردن عسل از آب ولرم استفاده کنید . 
  • رطوبت ، دشمن عسل است . عسل را در جای مرطوب نگه داری نکنید در ضمن قاشق خیس را در ظرف عسل فرو نبرید ، چون باعث رقیق و نامرغوب شدن آن می شود .  

برای مطالب قبل اینجا کلیک کنید .

.

روش های تشخیص عسل طبیعی عسل تقلبی  عسل تقلبی عسل شکرک زده  عسل شکرک زده 

نوشته های مرتبط

چشم های شما به این مواد غذایی نیاز دارند

هادی گراوندی

شی باتر (Shea Butter) برای پوست شما: مزایا و کاربرد ها

مدیر محتوا

مزایای تغذیه ی گیاهی (وگان) از لحاظ علمی

مدیر محتوا