۸ آذر ۱۴۰۲
بانوان موفق

آشنایی با نصرت الملوک کاشانچی

آشنایی با نصرت الملوک کاشانچی ، بیوگرافی نصرت الملوک کاشانچی ، زندگی نامه نصرت الملوک کاشانچی ، زندگینامه نصرت الملوک کاشانچی ، بیوگرافی نصرت الملوک کاشانچی ، زندگی نامه نصرت الملوک کاشانچی ، زندگینامه نصرت الملوک کاشانچی ، 

آشنایی با نصرت الملوک کاشانچی ، بیوگرافی نصرت الملوک کاشانچی ، زندگی نامه نصرت الملوک کاشانچی ، بانوان موفق ، زندگینامه نصرت الملوک کاشانچی ، بیوگرافی نصرت الملوک کاشانچی ، زندگی نامه نصرت الملوک کاشانچی ، زندگینامه نصرت الملوک کاشانچی ، بانوان موفق 

آشنایی با نصرت الملوک کاشانچی : و

نصرت الملوک کاشانچی در سال ۱۲۹۳ (هجری شمسی) متولد شد. پدر وی علینقی کاشانچی تاجر معروف و از ثروتمندان سطح اول در زمان خودش بود.

ازدواج : و

علینقی کاشانچی علی رغم عشق دخترش به تحصیل، طبق رسم معمول آن زمان در سن ۱۴ سالگی، نصرت الملوک را به عقد و ازدواج پسر عمویش در آورد. اما اختلاف فکری و علایق در عموزاده ها که یکی عاشق علم و تحصیل و آموختن و زنی آزاده بود و دیگری تاجر پیشه، کار را به جدایی زود هنگام کشاند.

نصرت الملوک پس از گذشت ۱ سال به همراه کودک نوزادش از همسرش طلاق گرفت و تا پایان عمر ازدواج نکرد.

وی این ازدواج ناموفق را پایه موفقیت های بعدی خود می دانست.

تحصیل در دانشگاه : و

نصرت الملوک کاشانچی اولین بانوی ایرانی و از جمله ده بانویی بود که به دانشگاه راه یافت و در رشته پزشکی موفق به کسب مدرک شدند.

ایشان همچنین اولین بانویی بودند که در پزشک قانونی مشغول به فعالیت شده بودند. وی در سن ۱۸ سالگی جزء اولین زنانی بود که وارد دانشکده پزشکی تهران شد. ایشان در ابتدا مدرک رشته مامایی را از دانشگاه پزشکی تهران دریافت کرد و سپس عازم اروپا شد. وی تا جنگ جهانی دوم در برلین به تحصیل و تحقیق مشغول بود سپس به پاریس سفر کرد و تحصیلات تخصصی را در رشته مامایی تکمیل کرد. پس از تکمیل تحصیلات مامایی به ایران بازگشت و هم مشغول به کار شد و هم به تحصیل و درس می پرداخت تا این که در رشته پزشکی زنان مدرک دکتری را اخذ کرد.

کلینیک تخصصی :

این بانوی موفق در یکی از ساختمان های پدرش پلی کلینیکی تخصصی زنان و مامایی، تأسیس کرد که به صورت رایگان در خدمت بانوان محروم بود و به ارشاد زنان ستم کشیده نیز می پرداخت.

ایجاد کلاس اکابر :

وی بدبختی زنان آن دوران به خصوص در طبقات آسیب پذیر را ناشی از بی سوادی آنان می دانست و عقیده داشت حداقل زنان باید تحصیلات دوره ابتدایی  داشته باشند. بنابراین در جوار درمانگاه یک کلاس اکابر برای زنان بی سواد ایجاد کرده بود. بانو کاشانچی انجمنی از بانوان تحصیل کرده و رو شنفکر تشکیل داده بود و از آنان برای آموزگاری اکابر استفاده می کرد.

تأسیس زایشگاه :

روزی که عده ای از تجار سرشناس و طراز اول ایران مهمان پدرش علینقی کاشانچی، بودند، بانو نصرت الملوک ناگهان وارد مجلس آنان شد و تا پدر و برادرانش متوجه شوند و او را بیرون کنند، در بیچارگی زنان محروم سخنان گیرا و محکمی گفت و خاطر نشان کرد به علت عدم وجود دارو و پزشک در جنوب شهر، زنان بسیاری در هنگام زایمان جان خود را از دست می دهند. همچنین افزود وجود که یک زایشگاه خیریه کوچک برای آنان کافی است.

در این هنگام برادران بانو کاشانچی موفق شدند  او را که جرأت کرده بود حریم و جو آن روزگار را بشکند و وارد مجلس مردان شود از مجلس بیرون کنند اما او در هنگام خروج با صدای بلند به تجار گفت: من حجت را بر شما تمام کردم حال شما می دانید و وجدان تان.

بانو نصرت الملوک بعدها در هنگام شرح ماجرا برای یکی از دوستانش گفته بود آن روز انتظار شماتت را داشته است ولی پس از گذشت ۳۰ دقیقه، یکی از برادرانش به سراغش می رود و می گوید: آقایان با تو کار دارند، تو پشت در بمان و به سوالات آنان پاسخ بده.

در نهایت کار آن روز این بانو، موجب شد تا تجار خرج تأسیس یک درمانگاه مجهز را تقبل کنند. وی با کمک دوستان دوران تحصیلش در آلمان که اغلب مهندس بودند، فعالیت ساخت درمانگاه را شروع کرد و تجار خیر آنقدر پول جمع کردند که او توانست یک بیمارستان مناسب تأسیس کند

وی نام آن بیمارستان را “بیمارستان بازرگانان” گذاشت. این بیمارستان در خیابان ری واقع بود و علاوه بر بخش زنان و مامایی، بخش جراحی و داخلی نیز داشت.

فعالیت ها :

از دیگر فعالیت های این بانوی موفق می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • استخدام در وزارت دادگستری
  • فعالیت در پزشکی قانونی
  • نظارت بر بیمارستان بازرگانان
  • نظارت بر ساخت بیمارستان برای کارکنان دادگستری
  • ریاست بیمارستان کارکنان دادگستری
  • کسب عنوان نخستین بانوی شاغل در بخش زنانتأمین مخارج تحصیل دخران و پسران با استعداد
  • و …

وفات :

این بانوی موفق و توانمند در اردیبهشت سال ۱۳۶۹، درگذشت.

برای دیدن :

ایران دخت

نوشته های مرتبط

گلاره ناظمی داور بین المللی فوتسال

مدیر محتوا

آشنایی با رکسانا ورزا

فاطمه میرزایی

فاطمه دانشور،کار آفرین و فعال اجتماعی

مدیر محتوا

ارسال دیدگاه

18 − 18 =