۱۰ فروردین ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

آجیل میان وعده ی سالم و مغذی و یا ناسالم و پرکالری؟؟؟

آجیل

آجیل ها، با توجه به طعم خوبشان و جایگاهی که در سفره های مناسبتی ما ایرانیان دارند، از مواد محصولات غذایی پرمصرف به شمار می آیند. اما حرف های متناقض در ارتباط با خواص آن ها وجود دارد، که باید ببینیم که آیا مصرف این محصولات مفید می باشند و یا مضر؟؟؟

امروزه مصرف آجیل به یک چالش تبدیل شده است.

از طرفی این ماده ی غذایی به موازات چربی های اشباع، محصولات لبنی و دیگر تولیدات پرچرب برای سلامتی قلب تهدید محسوب میشود و باید مصرف آن را محدود کرد.

اما از طرفی دیگر زمانی که بخشی از یک رژیم غذایی متعادل قرار بگیرند می توانند برای کل بدن و حتی قلب مفید واقع بشوند. مغزها شامل چربی های چند زنجیره ای غیر اشباع و دیگر مواد مغذی هستند و مصرف آنها به عنوان میان وعده گزینه مناسبی است.

در ابتدا سوال احتمالی پیش آمده برای شما را پاسخ بدهیم که:

آیا واقعا مصرف آجیل برای قلب مفید است؟؟؟

در بسیاری از مطالعات دریافته اند که مغزها در کاهش کلسترول بد یا LDL موثر اند.

بالا بودن این نوع کلسترول یکی از عوامل اولیه در پیدایش بیماری های قلبی می باشد.

در واقع مصرف آجیل خطر توسعه لخته های خونی که می توانند عامل حمله های قلبی کشنده باشند را کاهش می دهد. آجیل همچنین به سلامت دیواره عروق کمک می نماید. البته باید گفته شود که تحقیقات در زمینه ی تاثیر آجیل بر سلامت عروق هنوز به مرحله ی قطعیت نرسیده است.

آجیل

امگا۳ :

بسیاری از مغزها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند.

اسید های چرب امگا۳ به سلامت قلب شما و پیشگیری از ریتم های نامنظم و خطرناک قلبی که می توانند منجر به حمله قلبی شوند کمک می نمایند. البته اسید های چرب امگا ۳ در بسیاری از ماهی ها و غذاهای دریایی یافت می شوند، اما آجیل یک منبع گیاهی خوب از اسیدهای چرب امگا۳ می باشد.

فیبر:

از خواص دیگری که در این دانه های خوراکی یافت می شود فیبر می باشد. این خاصیت به کاهش سطوح کلسترول خون کمک می نماید. فیبر ها همچنین در تقویت احساس سیری و کمتر غذا خوردن متعاقب از آن موثر اند. همچنین تصور می شود که فیبر در پیشگیری از دیابت نقش دارد. حضور ویتامین ها ی مفید A ، B و E همچنین سرشار بودن از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های آنتی اکسیدانی از دیگر ویژگی های این مغز دانه ها است.

بهبود حافظه:

مغز دانه ها دارای کالری بالایی هستند و منبع مفیدی از مواد مغذی به شمار می روند، به همین دلایل می توانند سلامت ذهن و جسم را بهبود ببخشند. همچنین اینکه آجیل ها شامل ریزمغذی سلنیوم می باشند. این ریز مغذی برای سلامت سیستم ایمنی بدن بسیار ضروری می باشد. همچنین اینکه دارای خواص ضد سرطان نیز هست.

سلنیوم:

مصرف مقدار معینی از سلنیوم در روز می تواند میزان مبتلا شدن مردان به سرطان پروستات را کاهش دهد و از پیشرفت سرطان سینه در بانوان جلوگیری کند. دانه های آجیل سرشار از فسفر می باشند که ماده ی معدنی تاثیر گذار در ساخت استخوان و دندان هستند. منیزیم یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده ی این دانه های خوراکی است. این عنصر در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچه ها و اعصاب نقش مهمی دارد. همچنین وجود اسید لینولنیک در این دانه های خوراکی می تواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.

غالب مغزهای گیاهی دارای طبع گرم هستند و سرشار از عناصر غذایی و ویتامین های ضروری برای بدن می باشند. به طورکلی این آجیل ها برای سلامت قلب و عروق، مبارزه با سرطان، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پوکی استخوان مفیدند.

 تعدادی از خواص آجیل ها را در یک دسته بندی کلی:

  • کاهش التهابات
  • افزایش سلامت روده
  • بهبود دهنده ی سطح حافظه
  • بهبود سطح خلق و خوی
  • مدیریت دیابت
  • کاهنده ی علائم افسردگی
  • کاهنده ی کلسترول بد

همچنین اینکه آجیل منبع مناسبی از مواد غذایی زیر است:

  • اسید چرب امگا ۳
  • چربی تک غیراشباع و چربی چند غیراشباع
  • فیبر غذایی
  • ویتامین A ، B و E
  • مواد معدنی (پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن)
  • استرول‌های گیاهی (ماده ای که به کاهش کلسترول خون کمک می کند)
  • آرژنین

چه مقدار آجیل در روز مناسب است؟؟؟

همانطور که در ابتدا عنوان کردیم، مغزها علاوه بر خواص و مزایایی که دارند بسیار پر کالری می باشند و باید حتما اعتدال را در مصرف در نظر بگیریم.

طبق توصیه ی متخصصان، مصرف یک مشت آجیل در روز که حدود ۴۰ تا ۴۵ گرم می باشد کافی است.

آجیل های منتخب می توانند آجیل هایی از جمله بادام، فندق، بادام زمینی، گردو و پسته باشند.

اما نکته ی نهایی و قابل توجه این است که، خواص گفته شده برای آجیل در صورتی صدق می کند که این مغز دانه ها به صورت شور، نمکی،بو داده و یا پخته شده نباشند.

استفاده ی آن ها به صورت خام ایده آل ترین حالت مصرف می باشد.

در حالت  خام تمامی ارزش غذایی محصولات حفظ شده و می تواند وارد بدن شخص شود.

چه مقدارآجیل در روز مناسب است؟ چه مقدارآجیل در روز مناسب است؟ آجیل منبع مناسبی از مواد غذایی

امگا۳ امگا۳ سلنیوم سلنیوم سلنیوم

نوشته های مرتبط

۶ نکته در مورد برانزر که دانستن آن برای میکاپ آرتیست ها مهم است

مدیر محتوا

مراحل نخ کردن چرخ همه کاره

هادی گراوندی

خواص و مضرات نارنگی

فاطمه میرزایی