۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

خواص و مضرات کیوی

خواص و مضرات کیوی ، خواص کیوی٬ خاصیت کیوی ، فواید کیوی ،خواص كيوي ، مضرات کیوی ، خواص کیوی برای معده ، کیوی چه ویتامینی دارد ، میوه کیوی ، خواص میوه کیوی ، ارزش غذایی کیوی ، خواص داروئی کیوی ، خواص و مضرات کیوی

خواص و مضرات کیوی ، خواص کیوی٬ خاصیت کیوی ، فواید کیوی ،خواص کیوی ، مضرات کیوی ، خواص کیوی برای معده ، کیوی چه ویتامینی دارد ، میوه کیوی ، خواص میوه کیوی ، ارزش غذایی کیوی ، خواص داروئی کیوی ، خواص و مضرات کیوی ، خاصیت کیوی  ، فواید کیوی  ، خاصیت کیوی ، فواید کیوی  ،خاصیت کیوی  ، فواید کیوی  ، فواید کیوی 

 

خواص و مضرات کیوی :

کیوی :

کیوی میوه کوچکی است که دارای خواص و فواید بسیار زیادی می باشد. که در ادامه همین پست به برخی از این خواص خواهیم پرداخت. کیوی سرشار از پتاسیم، ویتامین C، K، E، فولات، مواد مغذی و … می باشد. همچنین منبع بسیار خوبی از فیبر می باشد. کیوی مملو از آنتی اکسیدان است.

خواص کیوی :

از کیوی برای درمان آسم، یبوست، فشار خون بالا و سایر موارد استفاده می شود. در ادامه این مقاله به بررسی مزایای و مضرات کیوی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد مطالعه و توجه شما عزیزان قرار بگیرد.

۱- درمان آسم :

ویتامین C موجود در کیوی می تواند به درمان آسم کمک کند. یکی از مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۰ نشان می دهد که در بین کسانی که به طور منظم میوه های تازه از جمله کیوی مصرف می کنند، تأثیر مفیدی بر عملکرد ریه وجود دارد. مصرف کیوی به بیماران مبتلا به آسم کمک بسیاری می کند. اما باید توجه داشت که میوه های تازه ای همچون کیوی ممکن است باعث خس خس در کودکان مستعد شود.

۲- کمک به هضم غذا :

همانطور که در مطالب گذشته اشاره کردیم کیوی سرشار از فیبر می باشد. فیبر به هضم غذا کمک فراوانی می کند. کیوی همچنین حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک به نام اکتینیدین می باشد که می تواند به تجزیه پروتئین نیز کمک کند. همچنین کیوی حاوی اکتینیدین است که منجر به هضم اکثر پروتئین ها می شود.

۳- تقویت سیستم ایمنی :

کیوی غنی از مواد مغذی و سرشار از ویتامین C است. در واقع ۱ فنجان کیوی، تقریباً ۲۷۳ درصد از مقدار توصیه شده ویتامین C روزانه بدن را تأمین می کند. ویتامین C در هنگام تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری، یک ماده مغذی بسیار ضروری است. حتی در یکی از مطالعات انجام شده، نشان داده شده است که کیوی ممکن است از عملکرد سیستم ایمنی پشتیبانی کند و احتمال ابتلا به بیماری های شبیه سرماخوردگی یا آنفلوانزا را کاهش دهد.

۴- کنترل فشار خون :

کیوی علاوه بر تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت بدن، می تواند به کنترل فشار خون نیز کمک کند. مصرف کیوی به مدت طولانی، می تواند به کاهش خطرات احتمالی از قبیل سکته مغزی یا حملات قلبی که ناشی از فشار خون بالا می باشند را کاهش می دهد.

۵- کاهش لخته شدن خون :

کیوی در واقع می تواند لخته شدن خون را کاهش دهد. مطالعه ای از دانشگاه اسلو نشان داد که خوردن دو تا سه عدد کیوی در روز، به طور قابل توجهی خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد. همچنین مشخص شد که کیوی میزان چربی در خون را نیز کاهش می دهد. محققان معتقدند که این اثرات، مشابه اثرات دوز روزانه آسپرین برای بهبود سلامت قلب می باشد.

۶- بهبود بینایی :

کیوی ممکن است به محافظت از چشم کمک کند و از ابتلا به بیماری هایی که منجر به کاهش بینایی می شوند، جلوگیری کند.

۷- سلامت پوست :

ویتامین C از عوامل مؤثر در تولید کلاژن می باشد. ویتامین C، یکی از اجزای اصلی و کلیدی در سلول ها و اندام ها در سراسر بدن از جمله پوست می باشد. این ویتامین همچنین توانایی بدن را در بهبود زخم ها افزایش می دهد. بررسی ها و مطالعات در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مصرف مکمل های کلاژن خوراکی، ممکن است به تقویت کشش و آبرسانی پوست کمک کند و همچنین چین و چروک ها را کاهش دهد. مصرف این میوه می تواند به سلامت پوست کمک کند.

۸- تنظیم خواب :

یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ اثرات کیوی را بر کیفیت خواب در بزرگسالان مبتلا به مشکلات خواب بررسی کرد و محققان دریافتند که با توجه به نتایج بدست آمده، مصرف کیوی، خواب را بهبود می بخشد.

۹- سلامت قلب :

کیوی حاوی فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان است که همه آن ها ممکن است از سلامت قلب پشتیبانی کنند. انجمن قلب آمریکا مردم را به افزایش مصرف پتاسیم و کاهش سدیم تشویق می کند. پتاسیم رگ های خونی را شل می کند، که به مدیریت فشار خون کمک می کند. یک کیوی حاوی حدود ۲۱۵ میلی گرم پتاسیم یا تقریباً ۵ درصد از نیاز روزانه یک بزرگسال است . محتوای فیبر کیوی همچنین ممکن است برای سلامت قلب و عروق مفید باشد. یک بررسی منتشر شده در سال ۲۰۱۷ نشان داد که افرادی که مقادیر زیادی فیبر مصرف می کنند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند.

۱۰- پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه :

مصرف زیاد پتاسیم ممکن است به جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک کند .

۱۱- پیشگیری از سرطان :

موسسه ملی سرطان خاطر نشان می کند که وجود مقادیر بالای رادیکال های آزاد در بدن می تواند به DNA آسیب برساند که در نهایت می تواند منجر به انواع مختلف سرطان شود. کیوی با وجود آنتی اکسیدان ها می تواند طیف وسیعی از رادیکال های آزاد موجود در بدن را حذف کند. این یکی از راه هایی است که کیوی می تواند به جلوگیری از ابتلا به سرطان کمک کند. علاوه بر این، تحقیقات و مطالعات انجام شده نشان داده است، افرادی که فیبر زیادی مصرف می کنند، به ویژه فیبرهای حاصل از میوه ها و غلات، در مقایسه با افرادی که فیبر کمی مصرف می کنند، کمتر دچار سرطان روده بزرگ می شوند.

۱۲- پیشگیری از یبوست :

یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ به این نتیجه رسید که وقتی افراد سالم کیوی می خورند، روده باریک آن ها بهتر قادر به نگهداری آب است که منجر به تکرار مدفوع بیشتر و قوام نرمتر مدفوع می شود. در نتیجه از یبوست و مشکلات مرتبط با آن جلوگیری می کند. محققان معتقدند که کیوی می تواند یک جایگزین طبیعی برای ملین های پزشکی برای افراد مبتلا به یبوست خفیف باشد.

۱۳- اثرات ضد التهابی :

کیولین و کیسپر پروتئین هایی در کیوی هستند که ممکن است خاصیت ضد التهابی داشته باشند.

۱۴- سلامت استخوان :

کیوی حاوی ویتامین K و سرشار از کلسیم و فسفر است که همگی به سلامت استخوان ها کمک می کنند. مصرف کافی ویتامین K ممکن است به جلوگیری از پوکی استخوان کمک کند . ویتامین K همچنین در لخته شدن خون نقش مهمی دارد.

مضرات کیوی :

مصرف کیوی برای بیشتر افراد بی خطر و بدون عوارض تلقی می شود. اما در بعضی افراد ممکن است با عوارضی جزئی همراه باشد.

آلرژی :

اما در برخی از موارد ممکن است مصرف آن با آلرژی همراه باشد. علائم آلرژی معمولاً با خارش گلو، تورم زبان، مشکل در بلع، استفراغ و کهیر همراه می باشد. اگر به فندق، آووکادو، لاتکس، گندم، انجیر یا دانه خشخاش حساسیت داشته باشید، خطر آلرژی به کیوی نیز افزایش می یابد.

افزایش خونریزی :

در موارد نادر، کیوی می تواند لخته شدن خون را کاهش داده و خونریزی را افزایش دهد. این مسئله می تواند شدت اختلالات خونریزی را افزایش دهد. اگر به اختلال خونریزی مبتلا هستید یا قصد جراحی دارید،توصیه می شود از خوردن کیوی خودداری کنید.

 

برای دیدن :

خواص و مضرات نارنگی

خواص بی نظیر ازگیل

خواص بی نظیر میوه پاییزی به، کلیک کنید.

ایران دخت 

نوشته های مرتبط

آسپاراژیناز ( Asparaginase )

هادی گراوندی

اصل پانزدهم و شانزدهم از اصولی برای افزایش طول عمر

هادی گراوندی

لایه برداری و پیلینگ چیست و مراقبت های بعد از آن چگونه است؟

مدیر محتوا

ارسال دیدگاه

12 − شش =