۲۸ فروردین ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

ویژگی های عسل خوب

ویژگی های عسل خوب

ویژگی های عسل خوب

رنگ عسل :

عسل برحسب این که متعلق به کدام منطقه و کدام گل باشد ، رنگش متفاوت است . عسل اقاقیا به رنگ سفیدی می زند ، عسل بهارنارنج زرد طلایی است ، عسل جنگل های مازندران زرد مایل به سبز ، عسل آویشن عقیقی قرمز و عسل کاج جنگل های اروپا متمایل به قهوه ای می باشد . همه ی این ها عسل خوب و طبیعی هستند ، اما به خاطر گلی که زنبورها از آن تغذیه کرده اند ، رنگ و تا حدی کاربرد های درمانی شان متفاوت است .

غلظت عسل :

این باور که عسل خوب باید غلیظ باشد ،  یکی از باورهای اشتباهی است که در میان مردم بسیار رایج است .

رقیق یا غلظت عسل بستگی به دو عامل دارد .

اول :

میزان آبی است که در ععسل وجود دارد .

دوم :

درجه ی حرارتی است که هنگام خرید مشتری در آن قرار دارد .

در تابستان عسل کم تر از زمستان کِش می آید . علت این است که در حرارت زیاد عسل شل می شود ، در حالی که بر اثر سرما جمع می شود . 

معمولاً عسل جنگل های شمال ایران و عسل مرکبات ، رقیق تر از عسل های مناطق کوهستانی مانند سبلان ، محّلات ، خوانسار و غیره هستند . 

رطوبت عسـل :

مقدار رطوبت عسل در تخمیر و تبلور آن تأثیر بسزائی دارد .

عسلی که به طور عادی در کندو رسیده باشد ، رطوبت آن کم تر از هجده ونیم درصداست و عسل هایی که در رطوبت آن ها بیش از این مقدار باشد ، غیر استاندارد هستند . 

رطوبت عسل معمولی بین ۱۲ تا ۱۴ درصد در نوسان است .

اگر در رطوبت عسل بیش از مقدار بیان شده باشد ، مخمر خاصی در آن رشد می کند

و باعث تخمیر عسل می شود . رطوبت عسل های ایرانی کم تر از عسل های سایر

کشورهای جهان می باشد . 

وزن مخصوص عسـل : 

وزن مخصوص عسل در ۲۰  درجه سانتی گراد با توجه به میزان آب موجود در آن متفاوت است . عسل با ۱۴ درصد آب دارای وزن مخصوص ۴۴\۱ سانتی متر مکعب می باشد و وزن مخصوص آن با ۲۱ درصد آب در خدود ۳۵\۱ سانتی  متر مکعب است . 

A    A  ویژگی های عسل خوب

 

 

نوشته های مرتبط

مراحل نخ کردن چرخ همه کاره

هادی گراوندی

پوست دهیدراته و یا پوست کم آب

مدیر محتوا

کاهش وزن با رژیم غذایی سالم

زهرا دژ پسند