۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
سلامت و درمان مجله ایران دخت

راهکارهایی برای درمان شوره سر

 

تعریف شوره سر

گاهاً مشاهده می شود که روی مو یا شانه بعضی آدم ها پوسته های زرد یا سفید رنگی وجود دارد که اصطلاحا به آن شوره سر گفته می شود. می توان گفت شوره سر همان سلول های مرده هستند که از پوست سر جدا می شوند. شوره ممکن است همراه با قرمزی و خارش باشد. اکثر مردم در زندگی خود تجربه شوره سر را دارند اما این بیماری درمیان نوجوانان و میانسالان رواج بیشتری دارد. عوامل مختلفی خطر ابتلا به شوره سر را افزایش می دهد از جمله سن افراد، آب و هوا، سطح استرس، شرایط پزشکی، و محصولات مصرفی برای مو.

درمان های خانگی برای شوره سر

برخی درمان ها یک بیماری زمینه ای مانند پسوریازیس را هدف قرار می دهند و برخی دیگر  باهدف لایه برداری از سلول های مرده پوست یا مقابله با تولید مخمری که می تواند باعث ایجاد شوره سر شود هستند. استراتژی درمان مناسب با سن فرد، هرگونه شرایط زمینه ای فرد و شوره سر وی بستگی دارد. دراینجا به بررسی برخی درمان های خانگی مناسب میپردازیم:

۱- ماست: مقداری ماست بردارید و با نوک انگشتانتان به کف سرخود بمالید و اجازه دهید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی سرشما بماند بعد آبکشی کنید.

۲- آسپرین: می توانید دوعدد قرص آسپرین را له کنید و پودر آن را در شامپوی خود بریزید و بعداز ۲ الی ۳ دقیقه سرخود را با ان ستشو دهید.

۳- سرکه سیب : می توانید سرکه سیب را آب به میزان برابر مخلوط کنید و بعد از اینکه موهای خود را با شامپو شستشو دادید مقداری از آن را روی سرخود بزنید و اجازه دهید ۹ الی ۱۶ دقیقه روی سرشما بماند سپس شروع به ابکشی کنید.

۴- نمک: مقداری نمک بردارید و روی پوست سر خود بریزید و به آرامی آن را ماساژ دهید سپس موهای خود را شامپو کنید.

۵- تخم مرغ: زرده و سفیده تخم مرغ را باهم قاطی کنید و این مخلوط را روی موهای خود بریزید.

۶- سیر: پودر سیر را با کمی ابلیمو قاطی کنید وخمیر حاصله را به روی پوست سرخود بمالید بگذارید ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بماند و سپس با شامپو موهای خود را شستشو دهید.

۷- لیمو: بعداز اینکه موهای خود رابا شامپو شستشو دادید کمی آب لیمو روی سرخود بریزید، بگذارید ۳ الی ۴ دقیقه روی سرتان بماند و سپس شستشو را انجام دهید.

۸- جوش شیرین: یکی از درمان های بسیار عالی و نتیجه بخش، درمان با جوش شیرین است ابتدا کمی جوش شیرین بردارید و روی پوست سرخود بزنید یک الی دو دقیقه ماساژ دهید سپس آبکشی کنید. این کار را ۲ بار در هفته انجام دهید و بعد از ۲ هفته خواهید دید که سر شما کاملا بدون شوره و موهایی براق خواهید داشت.

۹- روغن زیتون: تا حد ممکن از روغن زیتون خالص و طبیعی استفاده کنید آن را روی موی خود بمالید و به آرامی ماساژ دهید.

۱۰- استفاده از امگا۳: اسید های چرب امگا ۳ ممکن است فشار خون را کاهش دهد، سطح کلسترول HDLرا افزایش دهد و از سلامت قلب و مغز پشتیانی کند. کمبود این اسید چرب می تواند علائم نا مطلوبی مانند شوره سر، شکنندگی ناخن ها و خشکی پوست را به همراه داشته باشد.


فرق شوره سر و شپش

شپش به انگلهایی اطلاق می شود که روی پوست سر زندگی می کنند و از خون انسان تغذیه می کنند شپش اغلب باعث خارش شدید می شود. این بیماری شیوع پیدا نمی کند اما بسیار مسری است. ارتباط نزدیک با سر یا موهای فردی که شپش دارد مانند مسواک مشترک داشتن یا بغل کردن فرد مبتلا که می تواند باعث آلودگی شود. شپش سر در کودکان بیشتر از بزرگسالان و خانواده های دارای بچه است. بعضی از تفاوتهای مهم شپش و شوره سرعبارتند از:

محل سکونت: شپش تخم تخم گذاری می کند در حالی که شوره سر باعث پوسته پوسته شدن می شود. این دو به ظاهر شبیه بهم هستند، اما مطالعات دقیق تفاوت های اساسی را نشان می دهد. در هنگام پوسته پوسته شدن ، پوست ها به راحتی از مو می ریزند. در حالی که شوره سر در پوست سر قابل مشاهده است، شپش ها روی مو تخم می گذارند نه پوست سر.

سرایت: شوره سرمسری نیست، اما شپش قابل انتقال است.

خارش: شوره و شپش هر دو خارش دارند. شوره سرخارش بیشتری دارد. افراد مبتلا به شپش ممکن است احساس خزشی در پوست سر خود داشته باشند.

گره های لنفاوی: شپش می تواند باعث عفونت باکتریایی شود، به ویژه هنگامی که فردی پوست سر خود را بیش از حد خراشیده و باعث خونریزی شود. برخی از افراد مبتلا به شپش متوجه می شوند که گره های لنفاوی گردن یا پشت گوش آنها متورم است. 

رنگ: شپش ریز است و ممکن است افراد برای دیدن آنها به ذره بین احتیاج داشته باشند. اگر فردی متوجه اشکال یا لکه های سیاه یا قهوه ای در پوست سر یا مو شود، این معمولاً به این معنی است که آنها شپش دارند، نه شوره سر.

 

علائم شپش

– خارش شدید در ناحیه پوست سر

– به طور مداوم خاراندن سر

– لکه های قرمز یا خونی پوست سر که به علت خراشیدن تورم غدد لنفاوی تخمهای شپش به شکل قطره اشک روی مو قرار می گیرند

– لکه های سیاه کوچک در پوست سر یا موها

 

نوشته های مرتبط

۲۱ روش پیشگیری از مشکلات پوست

هادی گراوندی

جلوگیری از جوش صورت با ماسک های خانگی

صدیقه مخلوق پور

انواع مو و روش های نگه داری از آن ها

مدیر محتوا

ارسال دیدگاه

20 − 5 =