۹ فروردین ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

با شلغم و انواع روش سرو آن آشنا شوید …

با شلغم و انواع روش سرو آن

خواص شلغم آنقدر زیاد است که می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است

و اگر مردم می دانستند که این گیاه چقدر فایده دارد تمام باغچه های خانه خود را شلغم

میکاشتند و هر روزه از آن استفاده می کردند.

شلغم: با شلغم و انواع روش سرو آن

شلغم، ریشه گیاهی است سفید رنگ که برای مصرف انسانی و خوراک دام کاربرد دارد.

نام علمی آن براسیکا راپا است و معمولا در نواحی معتدل رشد می کند و بخاطر ارزش غذایی و طعم ریشه آن کشت می شود.

برگ های شلغم، در برخی مناطق بعنوان سبزی استفاده می شود و تفاوت کوچکی میان ماده مغذی برگ ها و ریشه شلغم وجود دارد.

برگ ها اغلب تلخ اند و می بایست مانند برگ های خردل در آب بجوشند تا خوش طعم شوند.

بیش از دو هزار سال است که شلغم در برنامه غذایی زندگی بشر نقش مهمی داشته است.

شلغم گیاهی است با برگهای ناصاف و بریدگیهای زیاد به رنگ سبز و سفید .

ریشه آن غده ای و به شکل های گرد و یا دراز به رنگ سفید با لکه های بنفش می باشد.

به روش های مختلفی می توان از شلغم ها استفاده کرد (هم به صورت خام و هم به صورت پخته).

آنها براساس اندازه ای که دارند و روش طبخ مورد نظر شما می توانند خرد و ریزریز شوند، به قطعات نازک بریده شوند یا به شکل کامل به کار روند.

شلغم و انواع روش سرو آن

بهترین شیوه برای تهیه شلغم:با شلغم و انواع روش سرو آن

بهترین شیوه، بخار پز کردن آن است زیرا با این روش تمام ویتامین و خواص درمانی شلغم حفظ می شود . این روش در مقایسه با آب پز شدن شلغم بهتر است زیرا در این روش آب شلغم که دارای مواد مفیدی برای جلوگیری از سرطان است حفظ می شود ولی هنگام آب پز شدن بخشی از خواص درمانی شلغم که مانع از ابتلای مصرف کننده به سرطان می شود از شلغم خارج می گردد.

نحوه انتخاب و نگهداری شلغم:با شلغم و انواع روش سرو آن

وقتی برای خرید شلغم راهی بازار می شوید دقت کنید تا بهترین و مرغوب ترین شلغم را که خواص درمانی بیشتری دارد با خود به خانه بیاورید. برای انتخاب شلغم باید به پوست آن توجه کنید.

شلغم تازه و رسیده پوستی براق و شفاف دارد و وقتی آن را لمس می کنید سفت و محکم است.

بنابراین اگر شلغمی را لمس کردید و احساس کردید که با فشار اندکی انگشت شما در آن فرو می رود مطمئن باشید که آن شلغم تازه نیست و اگر آن شلغم را به خانه ببرید و میل کنید دچار نفخ شکم می شوید.

یکی دیگر از ویژگی های شلغم تازه این است که درصورتی که آن را برش زدید درون آن سفت و روشن باشد.

در آن صورت است که می توانید از خواص درمانی شلغم مطمئن شوید.

شلغم باید سنگین و درون آن روشن و شفاف باشد. شلغم های کوچک، شیرین‌تر و شلغم های بزرگ موثرترند.

شلغم های کوچک با پوست ضخیم و بدون لک با برگ های شاداب انتخاب کنید. می توانید آنها را تا یک هفته یا بیشتر داخل کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید

قبل از پختن و خوردن شلغم، آن را با دقت بشویید و کثیفی و سموم را از پوست آن با یک دستمال تمیز بگیرید. پوست گرفتن و جدا کردن برگ های آن میل خودتان است.

شلغم را به غذا اضافه کنید تا از تمام خواص آن بهره مند شوید. شلغم، می تواند به روش های مختلف طبخ شود و به سوپ و سالاد اضافه شود.

شلغم و انواع روش سرو آن

انواع روش سرو شلغـم:

سالاد :

شلغم های کوچکتری که در اوایل رشد گیاه برداشت می شوند،خوشمزه تر و شیرین ترند. این شلغم هارا بصورت خام در سالاد سبزیجات به همراه کلم،کاهو و چغندر مصرف شوند،بسیار ترکیب مقوی خواهد شد اما از شلغم های بزرگ به این علت که طعم مشخص و شبیه چوب دارند بهتر است در سالاد استفاده نشود.

بخار پز :

شلغم را نگینی کنید و به همراه سبزیجات بخار پز دیگر مانند ، سیب زمینی ، هویج ، پیاز  و بروکلی ،‌غذاهای بخار پز را می توانید با گوشت مرغ ، گوساله ،‌گوسفند طبخ کنید.

ترشی:

در خیلی از نقاط ایران،هند و پاکستان از شلغم های خرد شده بصورت مکعبی مانند سایر سبزیجات از جمله هویچ، تربچه و فلفل ترشی درست می کنند.

مواد مغذی در شلغـم :

شلغم، گیاهی است بسیار پرخاصیت که مصرف آن برای سلامتی مادر باردار و جنین بسیار مفید می‌ باشد.

از جمله مواد مغذی موجود در شلغم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

ویتامین A، C، E، K
فولات
مس
فیبر
پروتین
ریبوفلاوین
پیریدوکسین
نیاسین
پتاسیم
فسفر
سدیم
روی
منگنز
منیزیم
اهن
کلسیم
امگا ۳ و چربی
اسید پانتوتنیک

معجون شلغـم:

شلغم و انواع روش سرو آن

برای تهیه شلغم و عسل یا معجون عسل در شلغم:

  1. ابتدا شلغم ها را شسته و پوست بگیرید.
  2. سپس داخل شلغم ها را با قاشق خالی کنید.
  3. داخل هریک از شلغم ها را با یک قاشق مرباخوری عسل پر کنید البته دقت کنید که لب به لب پر نکنید.
  4. حالا شلغم ها را داخل یک ظرف مناسب مثل ظرف پیرکس که حمل حرارت داشته باشد یا قابلمه ای با دیواره بلند قرار دهید.
  5. درب ظرف را ببندید.
  6. حالا یک ظرف دیگر مثل قابلمه را تا نیمه آب کنید و ظرف حاوی شلغم ها را داخل آن قرار دهید.
  7. می توانید شلغم ها را مستقیم داخل آب قرار دهید.
  8. قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و شعله را خیلی کم کنید.
  9. حدود ۲ ساعت بعد، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید شلغم ها خنک شوند.
  10. وقتی شلغم ها خنک شدند، مایع داخل آن ها را درون لیوان بریزید.
  11. این معجون را روزی ۳ وعده میل کنید تا سرفه و سرما خوردگی تان بهبود یابد.

همچنین می توانید شلغم خام یا پخته را رنده یا له کنید و با عسل بخورید.

بهترین شیوه برای تهیه شلغم بهترین شیوه برای تهیه شلغم معجون شلغم معجون شلغم معجون شلغم

مواد مغذی در شلغم مواد مغذی در شلغم مواد مغذی در شلغم

 

نوشته های مرتبط

کاهش وزن در بارداری می تواند خطر ساز باشد؟؟؟

صدیقه مخلوق پور

کیست تخمدان و علائم و عوارض آن

صدیقه مخلوق پور

شانه زدن صحیح انواع مو ها و انتخاب شانه ی مناسب برای افراد مختلف

مدیر محتوا