۳۰ شهریور ۱۳۹۹
سلامت و درمان مجله تخصصی زیبایی و سلامت

تاثیرات مواد غذایی بر افزایش یا کاهش بیماری افسردگی

تاثیرات مواد غذایی بر افزایش یا کاهش بیماری افسردگی

افسردگی

در دنیای امروز بیماری افسردگی، افراد زیادی را تحت تاثیر قرار داده و زندگی بسیاری از آن ها را دچار تغییر کرده است.

درمان و مشاوره پزشکی اغلب می تواند به تسکین علائم افسردگی کمک کند، اما سبک زندگی درست، ازجمله رژیم غذایی سالم و خواب کافی و مناسب می تواند  فرد را به آرامش برساند، علائم بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد و سلامت و تندرستی فرد را تقویت کند.

برنامه ی تغذیه ای خاصی برای درمان و بهبود و یا کاهش علائم افسردگی وجود ندارد، اما افزایش مصرف و یا محدود کردن مصرف برخی از مواد غذایی و یا قطع کلی مصرف دسته ای از این مواد می تواند تا حد زیادی در مدیریت علائم این بیماری به افراد کمک کند.

در اینجا به بعضی از غذاها و مواد مغذی که ممکن است مفید واقع شوند و بعضی از آن ها که باید از مصرف آنها پرهیز کرد اشاره می کنیم. البته بسیاری از این مواد مغذی در دسترس و به راحتی قابل خرید هستند. اما در استفاده از مکمل ها باید جانب احتیاط را رعایت کرد و قبل از استفاده حتما با پزشک خود مشورت کرد، زیرا ممکن است با سایر داروها تداخل داشته و به جای  تاثیرات مناسب، تاثیر عکس و مخرب داشته باشند.

یک رژیم غذایی سالم و مناسب که مواد مغذی مصرفی فرد را تعیین می کند، ممکن است علائم افسردگی را بهبود ببخشد.

ارتباط تغذیه و افسردگی

در یک تحقیق و مطالعه در سال۲۰۱۷ نشان داده شد که مصرف مواد غذایی مناسب می تواند تاثیر بسزایی بر درمان بیماری افسردگی داشته و علائم مبتلایان به بیماری افسردگی خفیف تا شدید بهبود یافته است. این افراد در جلسات مشاوره تغذیه ای، برنامه غذایی را دریافت کرده و به مدت ۱۲ هفته رژیم غذایی سالم تری مصرف کردند.

رژیم غذایی بهبود یافته متمرکز بر غذاهای تازه و کامل است که مواد مغذی بسیاری دارند. همچنین غذاهای فرآوری شده، کنسرو ها، شیرینی ها و غذاهای سرخ شده از جمله غذاهای نامناسب را محدود کرده است.

پس از استفاده ی این رژیم غذایی، علائم افسردگی  از جمله تغییرات خلق و خو، اضطراب زیاد، بی حالی، و خستگی را تا حد بسیار زیادی بهبود یافته بود.

محققان به این نتیجه رسیدند که افراد مبتلا به افسردگی می توانند با اصلاح رژیم غذایی و تغییر در سبک زندگی خود، علائم و عوارض این بیماری را بهبود بخشیده و کنترل کنند.

غذای مناسب برای درمان افسردگی

سلنیوم  افسردگی

یکی از املاح معدنی مورد نیاز بدن محسوب می شود که برای حفظ سلامتی بدن افراد لازم و ضروری است. در واقع این ماده‌ی مغذی در تولید پروتئین‌های مخصوص و همچنین خنثی کردن اثرات منفی رادیکال‌های آزاد به بدن کمک می کند.

برخی از دانشمندان و محققان اظهار داشته اند که افزایش میزان سلنیوم ممکن است تاثیر مناسبی بر بهبود خلق و خو و کاهش اضطراب داشته باشد، که این امر به مدیریت بیشتر افسردگی کمک می کند.

این ماده مغذی ارزشمند درغذاهای متنوعی از جمله:

  • غلات
  • آجیل برزیلی
  • برخی از غذاهای دریایی
  • گوشت اندامی مانند جگر دو ….

ویتامین D   افسردگی

همچنین ویتامین D نیز در بهبود علائم افسردگی بسیار تاثیر گذار است.

یکی از منابع اصلی ویتامین دی که به راحتی در دسترس همه افراد قرار دارد  نور خورشید است که از طریق قرار گفتن در معرض آفتاب بدست می آید. البته  دریافت آن از طریق منابع غذایی نیز مهم می باشد.

غذاهایی که منبع اصلی ویتامین دی هستند عبارتند از:

  • روغن ماهی
  • محصولات لبنی غنی شده
  • جگر گاو
  • تخم مرغ و …

اسیدهای چرب امگا ۳

نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا۳ ممکن است به کاهش اختلالات افسردگی کمک کنند. توجه کنید که محققان پس از بررسی در سال۲۰۱۵ نتیجه گرفتند که برای تایید این موضوع، مطالعات بیشتری لازم دارند.

خوردن اسیدهای چرب امگا ۳ با افزایش عملکرد مغز و حفظ غلاف میلین( که رشته های عصبی پیچیده شده در بافت چربی هستند و پیام های عصبی را از مغز به دیگر قسمت های بدن منتقل می کنند) که از سلولهای عصبی محافظت می کند، همراه است. ممکن است خطر اختلالات خلقی و بیماری های مغزی را نیز کاهش دهند.

منابع اصلی اسیدهای چرب امگا ۳ عبارتند از:

ماهی های سالمون، ساردین، ماهی تن

  • دانه کتان
  • روغن بذر کتان
  • دانه چیا
  • گردو و …

آنتی اکسیدان ها

ویتامین های  A ، C ، و  E حاوی موادی به نام آنتی اکسیدان هستند.

آنتی اکسیدان ها به از بین بردن رادیکال های آزاد کمک می کنند.

اگر بدن نتواند رادیکال های آزاد را به اندازه ی کافی از بین ببرد، استرس اکسیداتیو ممکن است ایجاد شود و منجر به بروز مشکلات اضطراب و افسردگی شود.

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان داد که مصرف ویتامین های غنی از آنتی اکسیدان ها، ممکن است علائم اضطراب را در افراد مبتلا به اختلال اضطراب به صورت چشمگیری کاهش دهد.

غذاهای تازه و گیاهی مانند انواع توت، منابع سرشاری از آنتی کسیدان ها هستند. رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات تازه، سویا وسایر محصولات گیاهی ممکن است به کاهش علائم افسردگی ناشی از استرس کمک کند.

ویتامین B

ویتامین های B12 و B9 به محافظت و حفظ سیستم عصبی از جمله مغز کمک کرده و به کاهش علاپم افسردگی از جمله بهبود اختلالات خلقی کمک می کند.

منابع ویتامین ب۱۲ عبارتند از:

  • تخم مرغ
  • گوشت
  • ماهی
  • مرغ
  • صدف
  • شیر و برخی از غلات غنی شده

زینک ( روی )

روی به بدن کمک می کند تا طعم را درک کند، سیستم ایمنی و عصبی بدن را تقویت کرده و بر بهبود افسردگی نیز تاثیر خواهد داشت.

روی در منابع زیر به فروان یافت می شود:

غلات کامل

  • صدف
  • گوشت گاو
  • مرغ
  • انواع لوبیا
  • آجیل و دانه کدو تنبل

پروتئین

مصرف پروتئین باعث رشد و ترمیم بدن می شود، اما ممکن است به افراد مبتلا به افسردگی نیز کمک کند.

بدن از پروتئینی به نام تریپتوفان برای ایجاد سروتونین، هورمون ایجاد کننده ی احساس خوب، استفاده می کند.

تریپتوفان در موارد زیروجود دارد:

  • ماهی تن
  • بوقلمون
  • نخود

مواد غذایی عامل افزایش افسردگی :

الکل

ارتباط مستقیمی بین الکل و مشکلات سلامت روان وجود دارد. حتی ممکن است فرد به عنوان روشی برای مقابله با افسردگی بنوشد، اما الکل می تواند باعث افزایش علائم و یا ایجاد مشکلات جدید افسردگی و اضطراب شود.

مصرف منظم مقادیر زیاد الکل می تواند منجر به عوارض بعدی از جمله مشکلات خانوادگی، از دست دادن شغل و سلامتی شود. براساس اعلام موسسه ملی سرطان، حتی کسانی که مصرف الکل خود را به بیش از یک نوشیدنی در روز محدود می کنند  در معرض خطر برخی از انواع سرطان قرار دارند. ضعف در سلامتی نیز به نوبه خود می تواند منجر به افسردگی شود.

غذاهای فرآوری شده

غذاهای آماده و راحت مانند فست فود و غذاهای فرآوری شده از نظر کالری بسیار زیاد و همچنین

دارای مواد مغذی کمی می باشند. اما تحقیقات در این زمینه نشان می دهند افرادی که از

غذاهای فست فودی به مقدار زیادی مصرف می کنند نسبت به افرادی که از محصولات تازه استفاده می کنند،

بیشتر مبتلا به افسردگی می شوند.

روغن های فرآوری شده

روغن های تصفیه شده و اشباع شده باعث ایجاد التهاب می شوند و همچنین ممکن است

عملکرد مغز را مختل کرده و علائم افسردگی را بدتر کنند.

از نمونه های این روغن ها می توان چربی های ترانس، که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده

وجود دارند و چربی های موجود در گوشت قرمز نام برد.

کافئین

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مقادیر کمی کافئین ممکن است اضطراب را کاهش داده و روحیه را

تقویت کند. با این حال، برخی تحقیقات نشان داده اند که ممکن است احساس اضطراب و افسردگی را

در کودکان و نوجوانان افزایش دهد.

در حالی که کافئین ممکن است برای دسته ای از افراد مفید باشد، اما بهتر است،

آن را فقط در حد اعتدال مصرف کرده و از محصولاتی که دارای کافئین بالایی هستند مانند

نوشیدنی های انرژی زا و نوشینی های گازدار خودداری کرد.

سعی کنید مصرف کافئین در بعد از ظهر را به حداقل برسانید.

نکات دیگری که ممکن است به بهبود افسردگی کمک کنند عبارتند از:

  • حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش بدنی هر هفته
  • گذراندن وقت در خارج از منزل
  • اجتناب ازمصرف الکل و مواد دیگر
  • حدودا ۷ تا ۸ ساعت خواب در هر ۲۴ ساعت

منبع: medicalnewstoday

برای دیدن مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

تاثیرات مواد غذایی بر افزایش یا کاهش بیماری افسردگی تاثیرات مواد غذایی بر افزایش یا کاهش بیماری افسردگی تاثیرات مواد غذایی بر افزایش یا کاهش بیماری افسردگی تاثیرات مواد غذایی بر افزایش یا کاهش بیماری افسردگی تاثیرات مواد غذایی بر افزایش یا کاهش بیماری افسردگی غذای مناسب برای درمان افسردگی غذای مناسب برای درمان افسردگی

نوشته های مرتبط

خواص و مضرات انجیر

هادی گراوندی

مدل موی باب ترند موی سال ۲۰۲۰

صدیقه مخلوق پور

ژل مو و روش استفاده از آن را بشناسید

حسنا سیدجودت

۲ دیدگاه

بیتا ۱۳۹۹-۰۶-۱۹ at ۱۰:۲۶ ق.ظ

خیلی عالیه

پاسخ
فاطمه میرزایی ۱۳۹۹-۰۶-۲۵ at ۴:۵۸ ق.ظ

ممنون از شما.

پاسخ

ارسال دیدگاه

dolor consectetur id elementum nec justo mattis elit. venenatis, facilisis