۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰
مجله تخصصی زیبایی و سلامت معرفی مواد آرایشی بهداشتی

پارابن چیست و آیا واقعا مضر است؟

پارابن چیست

منظور از پارابن مشتقات پارابن است که بعنوان نگهدارنده در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.

این نگهدارنده ها ماندگاری محصول را بالا می برند و از رشد باکتری ها در محصول جلوگیری میکنند.

معروف ترین و پرکاربرد ترین مشتقات پارابن، متیل پارابن­، اتیل پارابن، پروپیل پارابن، و بنزیل پارابن،

بوتیل پارابن و ایزوبوتیل پارابن می باشد.

چرا پارابن مضر اعلام شد؟

در سال 2004 محققی در بریتانیا این ماده را خطرناک اعلام کرد و اظهار داشت

که تحقیقات وی نشان میدهد که احتمال دارد پارابن در سرطان سینه نقش داشته باشد.

وی اینطور بیان کرد که تا کنون تصور میشد وقتی این ماده از طریق پوست، جذب بافت پوستی

میشد و وارد خون و مایعات میان بافتی میشد، در نهایت از طریق ادرار دفع میشد.

اما مطالعات جدیدی نشان داده است که بخشی از آن در بافت­های بدن جذب شده .

 پارابن مشابه استروژن در بدن عمل میکند و سبب به هم ریختگی استروژن ها می شود.

بهم ریختگی در میزان استروژن با سرطان سینه مرتبط است.

مضرات احتمالی

  •  سرطان سینه
  • پیری پوست
  • ناباروری در مردان
  • بهم ریختگی هورمون های استروژن

پارابن در چه محصولاتی استفاده میشود؟

پارابن چیست

پارابن چیست

پارابن چیست

 

پارابن­ها در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی مثل شامپوها، مرطوب کننده­ ها، ژل­های شستشو ، خمیردندان­ها،

محصولات زیبایی و همچنین در انواع محصولات دارویی موضعی و تزریقی و انواع غذاها به کار می­روند.

به طوری که در گفته می­شود پارابن­ ها در بیش از ۹۰ درصد محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارند.

در مطالعه­ ای که در ایالات متحده آمریکا صورت گرفته میزان تماس هر فرد با پارابن­ها در هر روز ۷۶ میلی گرم است،

که ۵۰ میلی گرم آن مربوط به محصولات آرایشی بهداشتی، ۲۵ میلی گرم داروها و ۱ میلی گرم مربوط به مواد غذایی است.

آیا پارابن واقعا مضر است؟

با این حال FDA به دلایل زیر استفاده از پارابن ها را مجاز می داند :

اول این که تمام مطالعات انجام شده روی حیوانات یا در غلظت های بسیار بالا، منجر به نتایج قطعی و

کافی برای رد کامل این نگه دارنده نشده است .

دوم این که هنوز جایگزینی ایمن تر و ارزان تر برای پارابن ها وجود ندارد .

این موضوع بسیار مهم است، زیرا بسیاری از محصولاتی که ادعا می کنند فاقد پارابن هستند، از نگه دارنده های مضرتری استفاده می کنند که  آزاد کننده فرمالدئید (گازی با بوی تند و زننده‌ ) هستند .

تا این جا سعی کردیم هر دو رویکرد در خصوص این ماده را مطرح کنیم اما در نهایت این شما هستید که به عنوان مصرف کننده ، تصمیم بگیرید،  آیا محصولات حاوی پارابن را حذف کنید یا خیر.

همان طور که اشاره شد FDA و بسیاری از مراجع دیگر، استفاده از پارابن ها را به میزانی که در محصولات به کار می رود، ایمن و بی خطر می دانند .

اما اگر شما درباره مصرف پارابن ها نگرانید، هنگام خرید کلیه محصولات مراقبتی پوست و مو انواع «فاقد پارابن» را انتخاب کنید .

همیشه هنگام خرید، لیست مواد تشکیل دهنده محصول را بررسی کنید .

به خاطر داشته باشید ارگانیک بودن محصول لزوما به معنی فاقدِ پارابن بودنِ آن نیست چون برخی انواع پارابن منشا گیاهی دارند .

  پارابنها  پارابنها  پارابن واقعا مضر است پارابن واقعا مضر است پارابن واقعا مضر است پارابنها چرا پارابن مضر اعلام شد چرا پارابن مضر اعلام شد مشتقات پارابن

نوشته های مرتبط

جید رولر چیست و روش استفاده از آن

صدیقه مخلوق پور

آدالت کولد قرص سرماخوردگی بزرگسالان

هادی گراوندی

با ۲۷ خاصیت درمانی سیاه دانه آشنا شویم

صدیقه مخلوق پور