۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

کینوا چیست ؟؟؟ و چه مزایای دارد؟؟؟

کینوا چیست

کینوا چیست

کینوا یکی از دانه های خوراکی با پیشینه ای تاریخی می باشد. این دانه هزاران سال در رژیم غذایی مردمان ساکن در آمریکای جنوبی یعنی بولیوی، شیلی، پرو، اکوادور و … می باشد و گیاه بومی این مناطق می باشد. مدت ها قبل از استعمار آمریکای جنوبی، کینوا در اکثر مناطق این قاره کشت و مصرف می شد.

کینوا که امروزه به عنوان یک غذای کامل مورد توجه عموم قرار گرفته است، به عنوان یک جایگزین سالم برای برنج سفید و ماکارونی و یک منبع گیاهی فوق العاده و منحصر به فرد از پروتئین کامل، برای افراد گیاه خوار و وگان شهرت جهانی پیدا کرده است.

کینوا چیست؟؟؟

کینوا مانند یک دانه ی کامل عمل می کند. این گیاه گرچه به غلات شبیه است ولی درواقع در دسته ی خانواده ی اسفناج و چغندر می باشد. کینوا را می توان به صورت دانه هایی مانند برنج قهوه ای یا جو تهیه کرد و همچنین می توان پودر آن را نیز تهیه کرد. این گیاه در دسته ی غلات گران قیمت قرار می گیرد.

طرز پخت کینوا :

بر ای تهیه ی کینوا ، می توانید مانند پخت دانه های برنج عمل کنید. مقداری آب و نمک را (برای هر یک پیمانه کینوا دو لیوان آب) به همراه دانه های کینوا در یک قابلمه بریزید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی شعله ی ملایم گاز قرار دهید تا آب آن بخار شده و تمام شود. برای بهتر شدن طعم آن می توانید به جای آب ساده از آب طعم دار استفاده کنید. همچنین می توانید از ادویه های مختلف، و یا طعم دهنده هایی مث آب لیمو و … استفاده کنید.

دقت کنید که قبل از پختن دانه های کینوا آن ها را بشویید تا پوشش بیرونی آن به نام ساپونین شسته شود، که می تواند در صورت ماندگاری طعم تلخی از خود به جای بگذارد. برخی از برند های مواد غذایی این کار را قبل از بسته بندی انجام می دهند، اما بهتر است برای اطمینان بیشتر شما نیز این کار را انجام دهید.

از این گیاه همچنین می توان در تهیه ی انواع سالاد، کتلت، سوپ و … استفاده کرد. می توانید مقداری از آن را همیشه به صورت آماده در یخچال نگهداری کنید و به غذاهایتان اضافه کنید.

کینوا چیست ؟؟؟ و چه مزایای دارد؟؟؟

طریقه ی نگهداری:

مشابه سایر دانه های خشک، این گیاه باید در ظرفی در بسته در مکانی خنک و تاریک نگهداری

می شود تا از ورود رطوبت و حشرات به آن جلوگیری شود. این ماده را می توان بعد از پخت و پز

به مدت پنج تا هفت روز در یخجال نگه داری کرد و تازه می ماند. همچنین می توان بعد از پخت و پز

در اندازه های مورد نیاز در داخل فریزر ذخیره سازی کرد.

پودر کینوا را به منظور نگه داری در فریزر قرار دهید تا روند اکسیداسیون آن کند شود و عمر مفید

آن افزایش یابد. دانه های کینوا را به مدت یکسال می توان در یخچال نگه داری کرد.

ارزش غذایی و مزایا :

این دانه سرشار از پروتئین، منیزیم، فیبر، پتاسیم، آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین های گروه ب،

ویتامین E و آنتی اکسیدان‌ها می باشد و تقریبا همه ی ۹ آمینو اسید ضروری برای بدن را تامین

می کند چیزی که در یک محصول گیاهی منحصر به فرد است و در دسته ی گیاهان خوراکی

غنی قرار می گیرد.

یک فنجان کینوای پخته شده حاوی کالری معادل ۲۲۲ کالری و همچنین سایر مواد موجود در آن

شامل ۴ گرم چربی، ۳۹ گرم کربوهیدرات، ۵ گرم فیبر و ۸ گرم پروتئین می باشد.

این محصول همچنین یک غذای فاقد گلوتن و کلسترول است، در دسته ی مواد غذایی حلال بوده

و عمل آمدن آن به طور طبیعی وارگانیک بسیار ساده می باشد.

پوشش طبیعی اطراف دانه های آن به نام ساپونین موجب دور کردن انواع حشرات و پرندگان از این

ماده ی خوراکی می شود، به همین علت تولید کنند گان و پرورش دهندگان آن به ندرت به استفاده

از سموم دفع آفات شیمیایی نیاز پیدا می کنند.

کینوا چیست ؟؟؟ و چه مزایای دارد؟؟؟

تنوع کینوا :

کینوا در رنگ های مختلفی به دست می آید، اما دانه های سفید، قرمز و سیاه آن ها،

برای مصرف غذایی برداشت می شوند و هر یک از آن ها دستور پخت متفاوتی را دارد.

نوع سفید آن که مقداری به رنگ زرد متمایل است وبه آن کینوای طلایی نیز گفته

می شود، رایج ترین نوع آن می باشد و کمترین زمان را برای پخت و پز نیاز دارد.

این دانه ظریف تر و سبک تر از سایر نوع ها  هستند و همچنین بعد از پخت نرم تر می شوند.

کینوای قرمز کمی شیرین تر می باشد و بعد از پخت به رنگ قهوه ای در می آید.

کینوای قرمز که به نسبت سفید بعد از پخت بافت خود را بیشتر حفظ می کند،

برای تهیه ی سالاد مناسب تر هستند.

کینوای سیاه هم از دانه های سفید شیرین تر است و بعد از پخت رنگ خود را حفظ می کند.

برای دیدن مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید . 

منبع: thespruceeats

کینوا چیست ؟؟؟ و چه مزایای دارد؟؟؟

نوشته های مرتبط

آشنایی با خواص و مضرات زیتون

هادی گراوندی

مزایای شیردهی برای مادران

مدیر محتوا

خواص ویتامین E برای بدن

زهرا دژ پسند

ارسال دیدگاه

17 − پانزده =