۲۷ خرداد ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

اسموتی چیست و چه فوایدی دارد؟؟؟

اسموتی (smoothie) یک نوشیدنی ترکیب شده، مخلوط شده و گاهی شیرین شده است که از میوه های تازه تهیه می شود. برای تهیه ی اسموتی باید اجزای میوه را خورد و به حالت نوشیدنی درآورد. این نوشیدنی بافت دارد و آبکی نیست. در این حالت بافت میوه اندکی شکسته و نرم می شود اما از بین نمی رود و همراه با نوشیدنی می ماند.این حالت سبب می شود بدن برای هضم اسموتی نیاز به انجام فعالیت داشته باشد که بتواند آن را در بدن حل کند.

اما این فعالیت و تجزیه و تحلیل شدید نیست.

ویژگی های اسموتی

اسموتی دارای تنوع بیشتری نسبت به آبمیوه می باشد.

برای تهیه آن ها می توان بدون پیروی از چارچوب خاصی و بر اساس سلیقه شخصی اجزای تشکیل دهنده را تغییر داده و از میوه های مختلف استفاده نمود. شما به راحتی می توانید اجزای آن را تغییر دهید و جابجا کنید. مثلا به راحتی می توان از گیاهان، سبزیجات، میوه ها، دانه و مغزها، ادویه ها و هر چیز دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

اسموتی

بدلیل اینکه در تهیه ی اسموتی دست باز تر است می توان با تغییر اجزای آن یک میان وعده ی قوی و کم کالری را تهیه کرد.

در برخی موارد خاص شکلات یا کره بادام زمینی، یخ خرد شده، آجیل، شیر و ماست و میوه یخ زده و عسل یا شربت هم به اسموتی اضافه می شود.

اسموتی یک نوشیدنی مغذی و مناسب و پوره مانند است که می تواند جایگزینی مناسب برای یک میان وعده کامل باشد.می توان از آن بعد از ورزش استفاده کرد. شما می توانید با استفاده از کمترین مواد، یک اسموتی خوشمزه، سالم، پر انرژی و کامل را تهیه و به عنوان نوشیدنی یا دسر نوش جان نمایید.

مهمترین مواد تشکیل دهنده اسـموتی ها را معمولا میوه ها یا برخی سبزیجات تشکیل می دهند.

از محبوب ترین اسموتی ها می توان به اسـموتی موز، اسموتی توت فرنگی و اسموتی شکلات اشاره نمود.

آبمیوه

آبمیوه هیچ بافتی ندارد.

در واقع در زمان آبگیری هر نوع بافتی از میوه گرفته می شود.

آبمیوه در ذهن اکثر افراد به عنوان یک نوشیدنی با خاصیت درمانی شکل گرفته است.

هدف ما از مصرف آبمیوه این است که میوه ها حتما به بدنمان ویتامین و مواد معدنی برساند.

گرفتن آب میوه باعث می شود تا تمامی بافت و مقداری از پروتئین میوه و گیاه از بین برود.

این یعنی بدن هیچ نیازی به هضم مواد مغذی آبمیوه پیدا نمی کند و به صورت مستقیم جذب خون می شود. شما می توانید آب هر گیاهی را بگیرید. مثل میوه، گیاهان، سبزیجات که از جمله نمونه هایی هستند که در اکثر آبمیوه ها ازشان استفاده می شود.

تفاوت بین آبمیوه و اسموتی

آبمیوه به عصاره میوه گفته می شود که هیچ‌گونه فیبر ندارد اما اسموتی یک نوشیدنی ترکیبی و گاهی شیرین است که از مخلوط میوه‌ های تازه یا یخ زده به اضافه شکر، عسل، شکلات، بادام‌ زمینی، ماست و یا یخ خرد شده تهیه می شود و دارای فیبر می باشد.

آبمیوه برای افرادی که گوارش فعال ندارد و کلا هضم انواع غذا و نوشیدنی برایشان سخت است بسیار مناسب می باشد. این بخاطر آن است که حذف بافت  باعث آزاد شدن تمام مواد غذایی در بدن می شود بدون اینکه بدنتان برای هضم فعالیتی انجام دهد. آبمیوه برای سلامتی بسیار مفید هست. شاید بتوان خیلی از مریضی ها را با آب بسیاری از میوه ها درمان کرد.

اسموتی برای ورزشکاران

اسـموتی یک نوشیدنی مقوی و بسیار عالی برای کسانی هست که از آن به عنوان یک وعده غذایی استفاده می کنند. همچنین یک وعده غذایی بسیار خوب برای بعد از ورزش هست. چون اسـموتی به اندازه ای ملایم و مقوی هست که هم انرژی مورد نیاز بدنتان را تامین کند که ۱۵ دقیقه بعد احساس گرسنگی نکند وهم وزنتان را بالا نبرد. همچنین می توانید این نوشیدنی را طوری تهیه کنید که مقدار کالری از دست رفته و انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند.

اسموتی از نوشیدنی هایی است که به شما کمک می کند تا ولع قبل از گرسنگی شما را رفع کند.

یعنی باعث می شود تا گرسنگی زیاد باعث نشود تا به غذا حمله کنید.

بدلیل اینکه انرژی بدن را تقریبا تامین می کند به آهستگی غذا را میل می کنید.

اسموتی همچنین به دلیل داشتن فیبر، باعث پاکسازی روده ها شده و سموم بدن را بهتر دفع می کند.

اسموتی همچینن برای کسانی که تصمیم به شروع کردن رژیم غذایی خام گیاه خواری دارند بسیار عالی است .

این افراد نمی دانند از کجا شروع کنند.

این نوشیدنی این فرصت را بهشان می دهد تا با این رژیم به آرامی وقف پیدا کنند.

شما با روش مخلوط کردن و تهیه اسموتی می توانید نوشیدنی های بسیار لذیذ و خوش طعم و شیرین خلق و آن را تبدیل به یک غذای پر انرژی کنید.

طرز تهیه ی اسمـوتی

بهتر است برای تهیه ی اسموتی یک دستگاه مخلوط کن با سرعت بالا در اختیار داشته باشید.

این موضوع باعث می شود مدت زمان زیادی را صرف نکنید.

البته داشتن این وسیله صرفا به دلیل زمان نیست و در کیفیت نتیجه ی کار نیز تاثیرگذار است.

در واقع میوه ها به خوبی از هم باز نمی شوند و با یکدیگر ترکیب نمی شوند.

هم چنین اینکه سرعت پایین مخلوط کن سبب وارد شدن اکسیژن بیشتری به داخل محصولات می شود و در نتیجه میزان اکسیده شدن آن ها را بالا می برد. این یعنی مواد مغذی و مفید کمتری را به بدنتان میرسانید. با مخلوط کردن با دستگاه با سرعت بالا حداقل شمارا از بابت اینکه کمترین اکسیده شدن را وارد اسموتی کرده اید یانه مطمئن می سازد و بهترین بافت ممکن را به شما می دهد.

بهتر است برای ترکیب بهتر مواد از ضربات پی در پی استفاده کنید.

طرز تهیه ی اسمـوتی طرز تهیه ی اسمـوتی  اسموتی برای ورزشکاران اسموتی برای ورزشکاران تفاوت بین آبمیوه و اسموتی

تفاوت بین آبمیوه و اسموتی ویژگی های اسموتی ویژگی های اسموتی ویژگی های اسموتی

نوشته های مرتبط

اصل سی هفتم و سی هشتم از اصولی برای افزایش طول عمر

هادی گراوندی

ویژگی یک پودر فیکس مرغوب و نحوه ی استفاده از آن

مدیر محتوا

ماسک اسکراب پاییزی با کدو حلوایی

فاطمه میرزایی