۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

آیا شیر کامل بهتر است یا شیر کم چرب و شیر اسکیم؟؟؟

آیا شیر کامل بهتر است یا شیر کم چرب و شیر اسکیم است؟؟؟

آیا شیر کامل بهتر است یا شیر کم چرب و شیر اسکیم است؟؟؟

شیر یکی از بهترین نوشیدنی های کره ی زمین است.

به همین دلیل در وعده های مدرسه از این ماده ی خوراکی بین دانش آموزان توزیع می شود و

همچنین نوشیدنی محبوب برای افراد در هر سنی می باشد.

بر اساس منابع معتبر، برای چندین دهه، دستورالعمل های غذایی فقط محصولات لبنی کم چرب

را به همه ی افراد بالای دو سال توصیه می کردند. با این وجود، در سال های اخیر این توصیه توسط

دانشمندان زیر سوال رفته است.

بر اساس مطالعات اخیر مشخص شده است که شیر اسکیم (شیری که همه ی چربی آن جدا شده است) نسبت به شیر پر چرب همیشه نمی تواند سالم تر باشد.

انواع مختلف شیر : کامل، کم چرب و شیر اسکیم

زمانی که به بخش لبنیات موجود در فروشگاه ها مراجعه می کنید، انواع مختلف شیر را می توانید مشاهده کنید که اکثرا از نظر میزان چربی موجود در آن ها متفاوت هستند.

دسته ای از آن ها که به عنوان شیر معمولی شناخته می شود و مقدار چربی موجود در آن تغییر نمی کند، شیر کامل است. اما شیر اسکیم و شیر ۱% به نوعی از شیر گفته می شود که با از بین بردن چربی شیر کامل به دست می آید.

مقدار چربی به صورت درصدی از مایع کل و همچنین بر اساس وزن اندازه گیری می شود.

در اینجا مقدار چربی موجود در انواع شیر مصرفی آورده شده است:

شیر کامل : با ۳/۲۵٪ چربی

شیر کم چرب : با ۱٪ چربی

پوست : کمتر از ۰/۵٪ چربی

از آنجا که چربی نسبت به سایر مواد مغذی کالری بیشتری دارد، پس در نتیجه شیر با چربی بیشتر کالری بیشتری دارد.

ویتامین  D نیز یکی دیگر از مواد مغذی موجود در شیر است که بسته به میزان چربی آن می تواند به میزان متفاوتی وجود داشته باشد. این ویتامین محلول در چربی است، بنابراین به صورت طبیعی در چربی موجود در شیر وجود دارد. با این حال، اغلب تولید کنندگان شیر ویتامین D را به آن اضافه می کنند و به همین علت همه ی انواع شیر ها به یک اندازه دارای ویتامین D می باشند.

همانطور که شاید متوجه شده باشید ، یکی از مهمترین تفاوت ها در بین انواع شیر از نظر ارزش غذایی، میزان امگا۳ موجود در آن هاست.

اسید های چرب امگا۳ مزایا و فواید بسیاری برای سلامتی دارد، که از جمله ی آن ها می توان به بهبود سلامت قلب و مغز و همچنین کاهش خطر ابتلا به سرطان اشاره کرد. هر چه که میزان چربی موجود در یک لیوان شیر بیشتر باشد، مقدار امگا۳ آن نیز به همان اندازه بیشتر می شود.

علاوه بر این ها، بر اساس مطالعات مشخص شده است که مقدار بیشتری امگا۳ در شیر کامل ارگانیک نسبت به شیر کامل معمولی وجود دارد.

چرا گاهی اوقات شیـر کامل در دسته مواد غذایی ناسالم در نظر گرفته می شود؟

مدتهاست که، دستور العمل ها در زمینه ی تغذیه به مردم توصیه می کنند که به دلیل وجود

چربی اشباع در شیر کاملف از خوردن آن ها پرهیز کنند.

از طرف دیگر بر اساس توصیه های مربوط به تغذیه، تاکید می شود که مصرف چربی اشباع، به دلیل ارتباط احتمالی آن با بیماری های قلبی محدود شود.

بر اساس مطالعات محققان مشخص شده است که چربی اشباع، سبب افزایش سطح کلسترول خون می شود و محققان در این زمینه عنوان کرده اند که سطح بالای کلسترول باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

بر  اساس همین اطلاعات، متخصصان این فرض را در نظر می گیرند که چربی اشباع ممکن است

بیماری های قلبی را افزایش دهد، اما باید گفت که هیچ مدرک تجربی وآزمایشی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

در دهه ۱۹۷۰، سیاست های عمومی بر اساس ارتباط فرض شده ی بین چربی اشباع و بیماری های

قلبی اتخاذ می شد.

در نتیجه ی این سیاست ها، دستور العمل هایی که به مردم توصیه می شد همگی کاهش میزان

مصرف چربی اشباع را توصیه می کردند.

آیا شیر کامل بهتر است یا شیر کم چرب و شیر اسکیم است؟؟؟

یک فنجان شیر کامل (۲۳۷ میلی لیتر) حاوی مقدار ۴/۶ گرم چربی اشباع است که بر اساس

دستورالعمل های رژیمی ۲۰۱۵ برای آمریکایی ها  حدود ۲۰٪ از مقدار توصیه شده در روز است.

بر اساس همین دستور العمل ها فقط شیر کم چرب یا اسکیم توصیه می شده اسد.

اما در سال های اخیر بحث های زیادی پیرامون این خواص پیش آمده است. اکنون اطلاعات زیادی

بر اساس تحقیقات تجربی به دست آمده است که نشان می دهد خوردن چربی اشباع سبب

بیماری قلبی نمی شود.

برای دیدن مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید . 

منبع: healthline

انواع مختلف شیر  

نوشته های مرتبط

ویتامینه برای انواع موهای مختلف و روش انجام آن

مدیر محتوا

آزیترومایسین ( Azithromycin )

هادی گراوندی

اصل ۹۷ و ۹۸ از اصولی برای افزایش طول عمر

هادی گراوندی

ارسال دیدگاه

9 − یک =