طرز تهیه شور خانگی
طرز تهیه شور سبزیجات:
طرز تهیه شور سبزیجات به این شکل است که انواع سبزیها مانند گل کلم _ خیار _ لوبیای سبز _ کلم برگ و غیره را می توان شور انداخت اول آنها را تمیز کرده تیمز می شوئیم و خشک می کنیم.
دریک ظرف (گالن پلاستیکی) می ریزیم مقداری سبزی معطر مانند ترخان یا برگ مو در گالن ریخته و به تناسب هریک لیتر آب یک قاشق سوپخوری نمک را در آب ریخته بگذاریم بجوشد و داغ داغ روی مواد شور بریزیم بطوری که کاملاً روی انها را بگیرد و یک لیوان سرکه هم روی مواد بریزیم و درب ظرف را خیلی محکم ببندبم و تا چهل روز نباید درب ظرف را باز کنیم بعد از این مدت می توانیم استفاده کنیم.
در سبزی هائی که بخواهیم سفید بماند مانند گل کلم و پیاز سفید، دیگر سبزی معطر نمی ریزیم و در آب آن یک لیوان سرکه می ریزیم و می جوشانیم و روی واد شور می ریزیم.
طرز تهیه شـور مخلوط :
موادلازم برای تهیه شور مخلوط :
- گل کلم ………………………. ۱ عدد
- خیار ریز ………………………. ۲ کیلو شور
- هویچ ریز………………………. ۲ کیلو
- سیب زمینی ترشی ……….. ۲ کیلو
- ففل سبز ……………………… ۱ کیلو
- سیر یک کیلو …………………. ۱ کیلو شور
- سرکه ………………………….. ۱ لیوان
- نمک …………………………….. ۲۰۰ گرم
طرز درست کردن شور مخلوط:
تمام سبزی جات را می شوئیم و می گذاریم تا کاملاً خشک شود در یک ظرف بزرگ سیب زمینی ترشی را تراشیده و خرد می کنیم گلای کلم را دانه دانه جدا می کنیم و هویچ را حلقه حلقه می بریم، خیار را یا درسته و یا حلقه حلقه می کنیم، سیر را پوس کنده حبه حبه کرده، فلفل سبز را درسته روی مواد می ریزیم.
بعد تمام مواد را خوب بهم می زنیم و آنها را در یک گالن پلاستیکی متوسط می ریزم یک ظرف بزرگ به اندازۀ گنجایش گالن آب می ریزیم و ظرف آب را روی حرارت می جوشانیم نمک را داخل آب می ریزیم و ظرف را از روی حرارت بر می داریم و بلافاصله روی مواد شور می ریزیم و سرکه را روی انها ریخته درب ظرف را محکم می بندیم و در جای خنک می گذاریم و بعد از چهل روز می توانیم از شور استفاده کنیم.
برای دیدن مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.
طرز تهیه شور خانگی طرز تهیه شور مخلوط طرز تهیه شور مخلوط