قارچ خوراکی از گیاهان گلخانه ای بدون کلروفیل می باشد که در رنگ ها و انواع مختلف یافت می شود.
جالب است بدانید قارچ در دسته سبزیجات نمی گنجد و طبع آن سرد است.
در همه فصول سال قابل کشت و برداشت است و نیازی به نور خورشید ندارد.
کلسیم و ویتامین D بالا چرا باید قارچ خوراکی
قارچ سرشار از ویتامین D است و این ویتامین به جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر کمک میکند.
به علاوه قارچ مقدار زیادی کلسیم و فسفر هم دارد.
کم خونی
از علائم کم خونی می توان به خستگی، سردرد، تضعیف عملکرد عصبی و مشکلات گوارشی اشاره کرد.
قارچ منبع خوب آهن است که باعث تولید گلبول های قرمز شده و از کم خونی پیشگیری می کند.
مس موجود در قارچ نیز موجب جذب بهتر آهن در بدن شده و از بروز کم خونی جلوگیری می کند.
جوانسازی پوست
قارچ حاوی اسید کوجیک است،
اسید کوجیک، علاوه بر اینکه پوست شما را روشن میکند، میتواند باعث شادابی و رفع علائم پیری باشد.
در بیشتر لوسیون های جوان سازی پوست این اسید وجود دارد.
اغلب پوست افراد در اثر کهولت سن، بروز مشکلات کبدی و همچنین تابش نور خورشید، دچار لک میشود.
قارچ، با دارا بودن ترکیبات مفید میتواند روند ظهور این لکها را متوقف کند.
دیابت قارچ
مطالعات نشان دادهاند بیمارانی که به دیابت نوع ۱ مبتلا بوده و رژیم غذای پر فیبر مصرف می کردهاند
سطح قند خونشان در حد پایین تری حفظ شده و مقاومت به انسولین نیز تا حدی در آن ها کاهش یافته است.
از آنجایی که قارچ نیز یکی از منابع غنی فیبر است می تواند خواص قابل توجهی را برای مبتلایان به دیابت فراهم آورد.
خاصیت ضد سرطانی
سلنیوم یک ماده معدنی مهم است که در بیشتر میوهها و سبزیجات یافت نمیشود اما میتوان آن را در قارچ پیدا کرد.
این ماده معدنی نقش بسیار مهمی در عملکرد آنزیم های کبد بازی میکند و به سم زدایی و پیشگیری از سرطان کمک خواهد کرد. علاوه بر موارد گفته شده ، سلنیوم از التهاب نیز جلوگیری میکند و رشد تومورهای سرطانی را کاهش میدهد.