۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

آشنایی با انواع عسل

آشنایی با انواع عسل

آشنایی با انواع عسل

عسل طبیعی : 

 عسلی که زنبور با مکیدن شهد گل ها تولید می کند ، عسل طبیعی نامیده می شود . تولید عسل شهد خالص ، در شرایطی به دست می آید که زنبور دار بتواند در فصول مناسب ، زنبورستان خود را در مناطق پر گل و گیاه مستقر کند . 

متآسفانه در نقاطی که شهد کافی در طبیعت یافت نمی شود ، زنبور داران مجبور می شوند که به جای شهد رایگان طبیعی ف از مقداری شربت به عنوان مکمل شهد استفاده کنند . 

عسل مصنوعی : 

به مواد و ترکیبات شبیه عسل گفته می شود که بدون دخالت زنبور ساخته می شود و معمولاً از قند ، نیشکر و میوه های شیرین مانند خربزه ، هندوانه ، کدو تنبل و خرما در ساختن آن ها استفاده می کنند . هرچند به عنوان عسل از آن ها نام برده می شود ، اما این مواد عسل نیستند و از غلیظ کردن آب میوه ها به طریق مصنوعی و صنعتی به دست می آیند . عسل خرما نمونه ای رایج از عسل مصنوعی است . 

عسل غنی شده با ویتامین : 

این عسل با خوراندن شیرهی قند و افزودن ویتامین های A ، B1 ، C ،  B2 ،  D به زنبور عسل به دست می آید . عسل مولتی ویتامین ، یک عسل طبیعی است و علاوه بر ویتامین های اساسی ، کلسیم نیز دارد . 

مصرف آن برای افرادی که از نظر بدنی ضعیف هستند و کسانی که مبتلا به فقر ویتامین می باشند ، مفید است . شایان ذکر است که عسل مولتی ویتامین برای درمان قند نیز نافع است . ارزش غذایی این عسل برای انسان قابل ملاحضه است و تغذیه ۲۵ گرم از آن در روز کافی است . با وجود این برحسب تجویز پزشک می توان مصرف آن را بیشتر کرد . 

مشاهدات نشان داده است که شهد عسل ، تأثیر مفیدی روی خود زنبوران نیز دارد و قدرت کار ردن و مقاومت آن ها در مقابل بیماری ها و عوامل مضر بیرونی افزایش می دهد . 

عسل تقلبی : 

عسل به علت خواص بسیار زیاد و قیمت نسبتاً بالایی که دارد ، همواره مورد توجه سودجویان بوده و با تقلب در تهیه آن درآمد زیادی نصیب آنان می شود . 

گاهی اوقات عسل را از تغذیه مصنوعی زنبوران با محلول آب و شکر و یا شیره ی اگور و توت تهیه می کنند و آن را به جای عسل طبیعی می فروشند . 

برخی عسل های تقلبی از شربت غلیظ شکر ، شیره ی قند یا شیره ی ذرت

بدون دخالت زنبور درست می شود . این عسل ها درای هیچ عطر و طعم

مطبوعی نبوده و مسلماً خواص عسل گل ها مختلف را ندارد و استاندارد عسل ،

آن ها را جزء عسل های طبیعی نمی داند . 

عسل شان : 

 عسل شان عبارت از عسلی است  داخل سلول های شان ذخیره شده باشد . برخی از تهیه کنندگان عسل مدعی اند که در صورت استخراج ، گرم کردن و تصیفه عسل بعضی از مواد آروتیک که در عطر و طعم عسل موثرند از بین می رود و تنها با خرید عسل شان است که مواد بسیار حساس موجود در عسل باقی می ماند . 

عسل شان بهترین طعم را داشته و معمولاً گران تر است زیرا در دسته بندی

طبیعی که توسط زنبور عسل انجام گرفته ، در دسترس قرار دارد . 

ارزش عسل شان به مقدار زیادی به ظاهر آن بستگی دارد ، لذا دقت در جابجا کردن آن اهمیت

زیادی دارد .

می توان شان عسل را با کاردک نازک و تیز یا ابزار برنده داغ شده مخصوص ، به

قطعات مختلف بریده و این قطعات را در اتاق گرم یا روی شبکه های توری فلزی

قرار داد تا عسل های سلول های بریده شده چکه کرده و کاملاً خشک شود .

سپس آن ها را در کیسه پلاستیکی مانند سلفون یا در جعبه های پلاستیکی بسنه بندی کرد . 

 عسل سلطنتی یا ژل رویال :

 ژله رویال یک ماده غلیظ لیموییی رنگ می باشد که از غدد مغزی زنبورها ی کارگر ترشح می شود و تنها غذای ملکه زنبور عسل می باشد و دارای خاصیت اسیدی بوده ، طعم آن ترش و گس است و هنگامی که با عسل مخلوط می شود ، پس از ساعتی عسل را بسیار رقیق می سازد . 

برای به وجود آمدن ملکه فرآیندی خاص صورت می گیرد ، به این صورت که یک تخم زنبور عسل

اگر به مدت سه روز با ژله ی رویال تغذیه شود تبدیل به زنبور کارگر می شود . 

بنابراین چند روز تغذیه بیشتر با ژله ی رویال باعث می گردد موجودی به وجود بیاید

که ۴۳ درصد بزرگ تر و از نظر وزن ۶۰ دردصد سنگین تر از زنبور کارگر بشود . 

 

آشنایی با انواع عسل

آشنایی با انواع عسل

طول عمر ملکه هفت سال می باشد و هم چنین ملکه داری قدرت و توانایی بسیار

بالای می باشد به این صورت که می تواند روزانه ۲۰۰۰ تخم به اندازه ی دو و نیم برابر

وزن بدنش بگذارد . 

ژله ی رویال یک منبع بسیار کامل و غنی از پروتئین و هشت نوع اسید آمینه

ضروری بدن و هم چنین اسید های چرب مهم ، شکر ، استرول ها ، ترکیبات

فسفر به خصوص استیل کولین می باشد . 

باید خاطر نشان کرد استیل کولین برای اتقال پیام در سلول های عصبی مورد

نیاز می باشد و کمبود این ترکیب در بدن امکان ابتلا به آلزایمر را فراهم می نماید . 

ژله ی رویال دارای گاماگلوبین می باشد که موجب تحریک سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها می گردد .

ژله ی رویال شامل ویتامین های E ، D ، C ، B12 ، B6 ، B2 ، B1 ، A بیوتین ، اسید فولیک و اینوزیتول می باشد و همچنین داری اسید پانتوتنیک می باشد که جهت آرامش اعصاب بسیار مفید است .

هم چنین دارای مواد معدنی مانند : کلسیم ، مس ، آهن ، فسفر ، پتاسیم ، سیلکون و سولفور می باشد . 

ژل رویال از گذشته تا کنون برای حفظ جوانی و تداوم زیبایی پوست توصیه شده است .

شواهد نشان می دهد که این ماده افزاینده ی انرژی و سیستم دفاعی بدن کاهش دهنده ی استرس ، درمان کننده بی خوابی ، تحریک پذیری و ضعف حافظه می باشد . 

عسـل سمی : 

ثابت شده است که عسل حاصله از بعضی گیاهان برای انسان سمّی بوده و چون حاوی نوعی گلوکزید مسموم کننده است ، عوارضی از قبیل استفراغ ، سرگیجه و عدم تعادل می نماید .

این نوع عسل ها برای خود زنبور سمی نبوده و در اوتآثیری ندارد فد به ط.ری که

می تواند مورد مصرف زمستانی او قرار گیرد . 

عسل هایی که بوئیدن آن ها تولید عطسه و یا نوشیدن شان باعث مستی می شود

چشیدن آن ها گلو را می سوزاند ، مسموم کننده هستند و برای تغذیه مناسب نمی باشد . 

مطالعات نشان داده اند که عسل حاصل از شهد گیاهان گل انگشتانه ، خرزهره ،

شوکران و گل پنجه اعلی سمی نیستند . 

برای دیدن مطالب دیگر اینجا کلیک کنید .

 

آشنایی با انواع عسل  عسل مصنوعی  ژل رویال  ژل رویال  ژل رویال  ژل رویال 

 

نوشته های مرتبط

آشنایی با خواص جعفری …

هادی گراوندی

از کدو حلوایی و خواص آن چه میدانیم

صدیقه مخلوق پور

تأثیر استرس بر سلامت زنان و روش های کنترل آن