۲۹ مهر ۱۴۰۰
تغذیه و تناسب اندام مجله تخصصی زیبایی و سلامت

خواص شگفت انگیز ذرت برای بدن

ذرت یک غلات محبوب و پر مصرف درمیان مردم جهان است که حدود هزاران سال پیش برای نخستین بار توسط مردم بومی جنوب مکزیک مورد استفاده قرار گرفت. این غلات از خواص بی شماری برخورد دار است. ازمحبوب ترین نوع ذرت، ذرت شیرین است که در انواع غذاها بکار برده می شود. ذرت سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی مهم، فیبر و آنتی اکسیدان ها می باشد. در این مقاله به سراغ بررسی برخی خواص ذرت رفته و با ارزش غذایی آن بیشتر آشنا می شویم.

 ارزش غذایی ذرت

100 گرم ذرت حاوی:

کالری: 96 گرم

آب: 73%

کربوهیدرات: 21 گرم

چربی: 1.5 گرم

قند: 4.5 گرم

فیبر: 2.4 گرم

پروتئین: 3.4 گرم

امگا 3: 0.02

امگا 6: 0.59

 جلوگیری از یبوست و به وجود آمدن بواسیر

ذرت به علت داشتن فیبر به افزایش سلامت بدن و جلوگیری از یبوست کمک می کند. از بروز سرطان جلوگیری کرده و با تولید انواع باکتری های مفید به مبارزه با یبوست کمک می کند.

 سبب بهبود رشد استخوان ها می شود

ذرت به علت داشتن ویتامین B برای رشد بسیار مفید بوده. همچنین تیامین موجود در ذرت به بهتر شدن اعصاب و سلامت بدن و عملکرد اعضای آن کمک شایانی می کند. ذرت به دلیل فولیک اسید موجود در آن برای بدن بسیار مفید و قوی است و خطر بیماری های التهابی همچون روماتیسم و سرطان را کاهش می دهد.

 سبب افزایش وزن می شود

اگر از آن دسته از افرادی هستید که به سختی وزن اضافه می کنید می توانید از ذرت استفاده کنید، زیرا ذرت به علت کربوهیدرات و کالری بالایی که دارد باعث افزایش وزن شما می شود.

 سرشار از مواد معدنی است

ذرت حاوی مقادیر زیادی مس، آهن، منگز، منیزیوم، سلنیوم و فسفر می باشد، به همین دلیل استفاده از آن ضروری و خواص زیادی دارد. ذرت عملکرد کلیه را تحریک می کند و باعث رشد هرچه بهتر استخوان ها می شود.

 جلوگیری از سرطان

ذرت به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک و اسید فرولیک می تواند با تومور های سینه و کبد مبارزه کند. همچنین در مبارزه با سرطان روده نیز نقش مهمی را ایفا می کند.

 محافظت از قلب

روغن ذرت یکی از بهترین گزینه ها برای افزایش سلامت قلب است، زیرا حاوی اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 است. اسیدهای چرب امگا 3 می توانند به کنترل کلسترول بد کمک کند، پس از آن به بخش های اتصال بازگردند و درنهایت انسداد عروق را کاهش داده و سبب پایین آمدن فشار خون شود و احتمال سکته ها و حملات قلبی را کاهش دهد. روغن ذرت حاوی مقادیر زیادی ویتامین E می باشد که باعث کاهش کلسترول خون می شود.

 مفید برای سلامت چشم ها

ذرت به دلیل داشتن زئازانتین لوتئین موجود از اکسید شدن پروتئین چشم جلوگیری می کند. همچنین ویتامین آ موجود در ذرت سبب بهبود بینایی می شود.

 جلوگیری از آلزایمر

آلزایمر بیماری است که با نام جنون پیری نیز شناخته می شود. ذرت منبع مفیدی از تیامین است، تیامین در حفظ عملکرد مغز نقش مهم و اساسی دارد همچنین به سنتز استیل کولین کمک می کند که سبب بهبود حافظه می شود.

 مفید برای پوست و مو

یکی دیگر از خواص عالی ذرت محافظت از پوست و مو است. ذرت به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 باعث شده مو و پوست سر دچار خشکی نشوند. کمبود امگا 3 و امگا 6 سبب شکننده شدن و ریزش موهای شما می شود. همچنین ویتامین C موجود در ذرت به کاهش چین و چروک کمک کرده و باعث جوانسازی پوست صورت می شود.

 دارای مصارف آرایشی و زیبایی

ذرت به غیر از مصارف دارویی خود نقش پررنگی در صنعت آرایشی دارد. از ذرت می توان به صورت موضعی برای بهبود تحریکات پوستی و خارش ها یا بیماری های پوستی استفاده شود.

عوارض مصرف ذرت

– باعث نفخ و باد شکم می شود

ذرت به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی نشاسته است در هنگام مصرف زمانی که وارد روده بزرگ می شود مقدار زیادی گاز تولید می کند. پس از مصرف زیاد آن خودداری کنید.

– برای دیابتی ها چندان مفید نیست

ذرت به علت مقادیر بالای کربوهیدرات موجود در آن باعث افزایش سطح قند خون می شود. پس افراد دیابتی از مصرف بیش از حد آن خودداری کنند.

– سبب التهاب روده و اسهال می شود

اگر میخواهید دچار اسهال و مشکلات مربوط به ریه نشوید از مصرف ذرت خام جلوگیری کنید.

– سبب پوسیدگی دندان می شود

ذرت حاوی مقادیر زیادی شکر می باشد که  مصرف بیش از اندازه سبب پوسیدگی دندان ها می شود. البته این موضوع از انواع عوارض نادر ذرت می باشد.

– سبب پوکی استخوان می شود

ذرت به علت اینکه حاوی مقادیر بسیار کمی از کلسیم است برای افرادی که وابسته به رژیم ذرت هستند ضرر دارد. پس حتما ذرت را به همراه مواد غذایی سرشار از کلسیم استفاده کنید.

– باعث بی حالی می شود

ذرت به دلیل مقادیر بالای نشاسته وجود در آن باعث کسالت و خواب آلودگی می شود.

– انواع مختلف ذرت

ذرت ها دارای انواع مختلفی  مانند: ذرت شیرین، ذرت بو داده یا پاپ کورن، ذرت آردی، ذرت دندانی، ذرت فلینت و ذرت غلاف دار هستند که هرکدام طعم و مزه ای فوق العاده ای دارند.

 

 

نوشته های مرتبط

داشتن پوستی نرم و لطیف از طریق مصرف مواد غذایی مناسب

مدیر محتوا

سرم مو چیست و کاربرد آن

فاطمه میرزایی

اصل 164 و 165 از اصولی برای افزایش طول عمر

هادی گراوندی

ارسال دیدگاه

چهارده + 7 =