۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
مجله ایران دخت هنر آشپزی

طرز تهیه مرغ ریش ریشی

در این مقاله میخواهیم شما را با طرز تهیه مرغ ریش ریشی غذایی پرخاصیت آشنا کنیم، اما بیاید قبل از آن با برخی خواص مواد اولیه این غذای پر طرفدار آشنا شویم.

مرغ: گوشت مرغ دارای ارزش غذایی بسیار بالایی بوده و برای سلامت بدن بسیار ضروری و مفید می باشد. گوشت مرغ دارای ویتامین های بسیار زیادی از جمله ویتامین B6، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامینC، ویتامین B12، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین K می باشد.

زرشک: طبق مطالعات انجام شده زرشک خاصیت ضد میکروبی، ضد التهابی، ضدتشنجی دارد و اثر مثبتی روی تقویت سیستم ایمنی داشته،  همچنین در بهبود دامنه وسیعی از عفونت ها و بیماری ها مؤثر است. زرشک علاوه بر ویتامین C، دارای ویتامین های B1، بتاکاروتن، لوتئین، گزانتین، کروم، کبالت، زینک نیز است.

زعفران: درعلم پزشکی از زعفران برای درمان دیابت، رفع اضطراب، سرطان، اختلالات یادگیری همچنین برای درمان بیماری هایی همچون آسم، گرفتگی عضلات، استرس، کم خونی و نارسایی قلب استفاده می شود.

حال به سراغ طرز تهیه این غذای پرفایده و بسیار خوشمزه می رویم.

مواد لازم برای ۳ نفر:

سینه مرغ: ۱ کیلو

هویج: ۲عدد بزرگ

پیاز: یک عدد

فلفل دلمه: یک عدد

سیر: یک حبه

زرشک: نیم لیوان

زعفران و زردچوبه و شکر: به میزان لازم

برنج: ۳ پیمانه

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱- ابتدا مرغ ها را در قابلمه ریخته و همراه آن فلفل دلمه و سیر و پیاز و زردچوبه می ریزیم و میگذاریم خوب بپزند، بعد از تمام شدن مدت پخت، آنها را ریش ریش کنید.

۲- در ظرفی دیگر برنج ریخته و بگذارید دم بکشد.

۳- یک عدد پیاز را نگینی خورد کرده و در تابه سرخ می کنیم، سپس هویج را با قسمت درشت رنده رنده می کنیم و آن را هم کمی با پیاز تفت می دهیم.

۴- زعفران را با کمی آب جوش در استکانی ریخته و میگذاریم دم بکشد.

۵- زرشک را با روغن کمی تفت دهید. دائم بهم بزنید تا آب آن کشیده شود و سرخ شود.

۶- حال مرغ های ریش ریش شده را به مخلوط هویج و پیاز و سیر اضافه کرده و مخلوط میکنیم.

۷- زرشک را نیز به مرغ اضافه کرده و خوب مخلوط کنید (بسته به ضائقه خود می توانید شکر نیز اضافه کنید)،  زعفران را داخل مواد زرشک ریخته و حسابی مواد را باهم مخلوط کنید.

۸- یک لایه برنج در دیس بریزید و سپس یک لایه از مخلوط مرغ را روی برنج میریزیم سپس مجدد یک لایه برنج و یک لایه از مخلوط مرغ میریزیم، در آخر برای تزیین آن از خلال بادام، زرشک، هویج استفاده می کنیم.

نوش جان

 

نوشته های مرتبط

آلومینیوم منیزیوم ( ALUMINIUM MG )

هادی گراوندی

چگونه گونه ها را برجسته کنیم

حسنا سیدجودت

پلاسما تراپی چیست ؟

صدیقه مخلوق پور

ارسال دیدگاه

یک + یک =