۲۵ فروردین ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

شیره ی انگور بخوریم یا نه؟؟؟

شیره ی انگور

شیره ی انگور

اگر مصرف کننده ی این ماده ی غذایی هستید و یا قصد استفاده از آن را دارید تا انتهای متن

را همراه ما باشید.

در این صورت می توانید مطمئن شوید شرایط استفاده از این غذای ارزشمند را دارید و یا اینکه

بهتر است عطایش را به لقایش ببخشید.

با فرا رسیدن فصل پاییز و سرما، خوراکی های همچون شیره ی انگور پای ثابت سبد غذایی و

درمانی خانواده های ایرانی می شوند.

این محصول، که از انگور گرفته می شود، سرشار از مواد مغذی و مقوی می باشد که دارای

قند بالایی است.

شیره ی انگور که در طب سنتی دوشاب نیز نامیده می شود، خوراکی ای دارای طبع گرم و تر است.

همه ی افراد می توانند از این خوراکی استفاده کنند که البته بعضی از افراد دارای مزاج گرم بهتر است

در مصرف آن احتیاط کنند.

خیلی از افراد با استفاده از این شیره شربت درست می کنند که گرمی بودن خاصیت بارز این نوع

شربت است.

این محصول نیز همانند خود انگور دارای مقادیری از ویتامین آ، ب و ث است و مصرف آن نیازهای بدن را به این

ویتامین ها تأمین می کند.

بیشترین استفاده از شهد و شیره ی انگور فصل های سرد سال است که به دلیل تاثیر این ماده در تسکین و

درمان بیماری های این فصل ها تاثیر بسیار زیادی دارد.

شیره ی انگور

خواص شیره ی انگور

۱- بهبود وضعیت و افزایش سطح سلامت استخوان ها و دندان ها: انگور

به دلیل اینکه این محصول منبع خوبی از کلسیم است و مفید برای استخوان ها و همچین دندان ها می باشد. علاوه بر این ها قدرت انقباض ماهیچه ها را نیز افزایش می دهد. همچنین از بروز بیماری های استخوانی به خصوص بعد از دوران یائسگی جلوگیری می کند.

۲- برطرف شدن یبوست: انگور

به آرام شدن روده ها کمک می کند.

۳- حاوی مواد معدنی مفید بسیار زیادی می باشد:

نیاز روزانه به کلسیم، پتاسیم، منیزیوم و آهن را برآورده می کند. به همین دلیل مصرف آن به افراد برای زمان هایی که در دوره های بیماری های مختلف قرار دارند توصیه می شود.

۴- درمان و برطرف کننده ی کم خونی:

منبع غنی از آهن است، به طوری که می تواند میزان یک سوم از نیاز روزانه ی بدن به آهن را تامین کند. هم چنین، شیره ی انگور میزان خون بدن را نیز افزایش می دهد.

۵- افزایش انرژی و افزایش گلبول های قرمز خون:

بدن در فصل سرما بر اثر سردی هوا دچار ضعف می شود. این محصول سبب تقویت بدن می شود. همچنین با افزایش گلبول های قرمز دسستگاه ایمنی را بهبود می بخشد.

۶- مفید برای دوران بارداری و شیردهی:

مواد مغذی آن برای رشد جنین بسیار عالی است. همچنین شیره سبب غلیظ شدن شیرمادر می شود و درمان رایجی برای رفع رقیق بودن شیر مادر است.

۷- مفید در دوران قاعدگی و محافظت از دستگاه عصبی:

در خیلی از موارد درد دوران قاعدگی به علت کمبود آهن می باشد و شیره ی انگور این مشکل را تا حدود زیادی برطرف می کند. به علاوه،

مواد معدنی از قبیل کلسیم و منیزیوم نیز می توانند از ایجاد لخته های خونی پیشگیری کنند. به این ترتیب، گرفتگی های دوره ی

قاعدگی درمان می یابند. مصرف شیره ی انگور می تواند از ماهیچه های رحم نیز محافظت کند. همچنین به خاطر وجود منیزیم در ترکیب

خود، حجم کلسیم موجود در رگ های عصبی و خونی را متعادل می کند و باعث آرامش اعصاب می شود.

۸- افزایش دهنده ی وزن و حجم بدن:

سبب افزایش وزن و حجم عضلات می شود.

به همین دلیل به کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند و یا اینکه ورزشکار هستند توصیه می شود.

۹- ضد التهاب و نرم کننده ی در ناحیه ی حلق است:

افرادی که در فصول سرد دچار التهابات گلو و سرفه می شوند می توانند به عنوان درمان استفاده کنند.

۱۰- رفع گرفتگی ها:

برای اینکه در مجاری کبد انسداد ایجاد نشود از شیره ی انگور به همراه سرکه استفاده می شود.

همچنین برای رفع سختی سرخرگ ها نیز مناسب است.

موارد منع مصرف

شیره ی انگور دارای طبع گرمی می باشد.

مصرف این محصول برای افراد با طبع گرم موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود که نتیجه ای جز بالا رفتن حرارت بدن، سردرد و جوش زدن در صورت و بدن ندارد. در صورت پیش آمدن این حالت بهتر است که با خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد مشکل را برطرف کرد.

همچنین می توان از تخم ریحان و تخم خشخاش به عنوان مصلح و رفع کننده ی گرمی آن استفاده کرد.

از این رو بهتر است افراد با طبع و مزاج گرم از این ماده استفاده نکرده و یا به میزان اندک استفاده کنند.

مورد بعدی که به مصرف نکردن شیره توصیه می شوند، افراد کم تحرک و همچنین افراد دارای وزن قابل توجه می باشند.

چرا که این محصول دارای کالری بسیار بالایی می باشد و سبب اضافه وزن و چاقی و افزایش وزن مجدد می باشد.

اما این محصول دارای مقادیر بالای قند می باشد که برای افراد دیابتی بسیار مضر می باشد.

ویژگی های که یک شیره ی انگور مرغوب باید داشته باشد

۱- شیره ی انگور نیازی نیست در یخچال نگهداری بشود اما چنانچه در بیرون از یخچال کپک زد و یا ترش شد نشان دهنده ی آبکی بودن محصول است.
۲- شیره ی رقیق دارای رطوبت بالا و قند کمتر می باشد. بنابراین بهتر است که غلظت مناسب را انتخاب کرد که نشان دهنده ی مواد مغذی بیشتر و مقوی تر است.
۳- بایستی دارای رنگ شفاف باشد و خاک آلود نباشد.

انگور خواص شیره ی انگور خواص شیره ی انگور شیره انگور و موارد منع مصرف شیره انگور و موارد منع مصرف رفع گرفتگی با شیره انگور رفع گرفتگی با شیره انگور  برطرف شدن یبوست با انگور برطرف شدن یبوست با انگور برطرف شدن یبوست با انگور رفع گرفتگی با شیره انگور

نوشته های مرتبط

طرز تهیه خورش انار

زهرا دژ پسند

خشکی لب ها ونحوه ی خلاص شدن از آنها در ۴۰ دقیقه

مدیر محتوا

آلبندازول ( ALBENDAZOL )

هادی گراوندی