۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
پوست مو زیبایی مجله ایران دخت

لایه برداری و پیلینگ چیست و مراقبت های بعد از آن چگونه است؟

لایه برداری و پیلینگ چیست

لایه برداری و یا پیلینگ یکی از روشهای صاف کردن پوست و یا از بین بردن لک و مشکلات پوستی میباشد و نتایج حاصل از آن قابل پیش بینی است و عوارض چندانی هم ندارد. اما باید بدانید که علاوه بر درمان مشکلات پوستی سبب از بین بردن چین و چروک و یا حتی درخشان تر شدن پوست هم از این روش استفاده میشود.

اشتباه رایجی که وجود دارد این است که افراد فکر میکنند فقط کسانی که آرایش میکنند نیاز به پاکسازی دارند در حالی که همه ی افراد به دلیل فعالیت های روزمره و فرآیند بالا رفتن سن و به وجود آمدن سلولهای مرده روی سطح پوست به این فرآیند نیاز دارد.

لایه برداری و پیلینگ

فرآیندی که سلول های مرده از روی سطح پوست برداشته می ‌شوند را لایه ‌برداری می‌ گویند چون قدرت پوست برای دفع این سلول ‌های مرده با افزایش سن کاهش می ‌یابد و باید با یک عامل خارجی کار را انجام داد تا هم مشکلات پوستی حل شوند و هم پوست صاف و زیبا شود. این فرآیند به چندین روش انجام می شود: شیمیایی، مکانیکی با لیزر و روش ‌های خانگی.

 

لایه برداری و پیلینگ چیست

لایه برداری و پیلینگ چیست

انواع لایه برداری پوست

یک تقسیم بندی بر اساس نوع عامل لایه برداری و جود دارد:

۱. لایه برداری شیمیایی:

در این روش از اسید ها و آنزیم های خاصی استفاده میشود که سبب از بین رفتن سلولهای مرده ی پوست میشوند و در حقیقت یک سوختگی شیمیایی خفیف و کنترل شده را به وجود می آورد. پس از آن سلولهای مرده جای خود را به سلولهای سالم و جدید میدهند، لایه‌ برداری براساس نوع ماده به کار رفته، غلظت آن و مدت زمانی که مواد فوق روی پوست باقی می ‌مانند است.

۲. لایه برداری مکانیکی:

در این روش مواد ساینده ای مثل سمباده وجود دارد که سلولهای مرده را از روی سطح پوست پاک می کنند که به دنبال آن تاثیر ونفوذ داروهای پوست چند برابر می شود و بدین ترتیب کمک درمانی مهمی به بهبود لک های صورت است.

۳. لایه برداری لیزری:

در حال حاضر از دو نوع لیزر برای لایه برداری استفاده می شود. لیزر دی اکسید کربن و لیزر اربیم یاگ که در این دو نوع لیزر از خواص تبخیر آب برای لایه برداری پوست استفاده می شود.

انواع پیلینگ پوست بر اساس عمق لایه برداری پوست

پیلینگ سطحی

ملایم ترین نوع لایه برداری است که به صورت سرپایی و بدون نیاز به بی حسی، با استفاده از فرآورده های حاوی یک اسید رقیق روی انواع پوست ها قابل اجراست. اساساً اپیدرم یا روپوست را مورد عمل قرار می دهد و در موارد چین و چروک های ظریف ناشی از آفتاب، کک و مک، لکه های بارداری و تغییرات رنگ پوست، اسکار های خفیف آکنه و ضایعات آفتابی خفیف به کار می رود. پوسته ریزی اندکی به مدت ۵-۳ روز ایجاد می شود و یک هفته بعد قابل تکرار است. باید توجه داشت که آثار مثبت این نوع پیلینگ چندان محسوس نبوده، قادر به حذف کامل چین و چروک یا لکه های پوستی نمی باشد. لذا برای کسب نتایج مطلوب تکرار آن الزامی است.

پیلینگ متوسط

در پیلینگ متوسط لایه برداری عمیق تر و موثرتر از پیلینگ سطحی بوده و به درم(دومین لایه ی پوست) می رسد و ترمیم آن حدود ۸-۷ روز طول می کشد و در صورت نیاز بالینی چند هفته بعد می توان آن را تکرار کرد. از آنجایی که پیلینگ متوسط موجب سوختگی درجه ۲ پوست می گردد، عوارض آن از نوع قبلی بیشتر است و چند روز استراحت در منزل الزامی است. احتمالاً بروز درد و تورم خصوصاً در مناطق اطراف چشم وجود دارد هدف از انجام پیلینگ متوسط از بین بردن چین و چروک های خفیف تا متوسط تغییرات پیگمانتاسیون و لکه های پوستی، ضایعات جدی و سایر آثار دراز مدت ناشی از تشعشات خورشید است.

پیلینگ عمیق

در این پیلینگ ماده موثره اغلب ترکیبات فنلی می باشد، به درم رتیکولر و لایه های عمیقی پوست نفوذ می کند و موجب سوختگی درجه ۲ می شود. در موارد ضایعات عمیق مانند چین های عمیق پوستی و اسکارهای شدید آکنه و در بیمارانی که دچار پیری پوست ناشی از آفتاب بوده ولی مایل به جراحی نیستند استفاده می شود. از سایر انواع پیلینگ موثرتر ولی در عوض دارای عوارض جانبی شدیدتر است جایگزینی پوست جدید از ۱۰ تا ۱۴ روز بعد آغاز می شود. بنابراین پست تا ۳ هفته قرمز و ملتهب بوده، درمان کامل آن ممکن است تا چندین ماه به طول بیانجامد استراحت در منزل پس از انجام این نوع پیلینگ الزامی است.

مراقبت های لازم پس از لایه برداری پوست

لایه برداری و پیلینگ چیست

لایه برداری و پیلینگ چیست

 

پس از انجام هر پیلینگ پوست به اشعه خورشید به میزان چندین برابر حساس می گردد. لذا مراقبت از آفتاب اساس مراقبت های بعدی را تشکیل می دهد. باید از ضد آفتاب های قوی تر استفاده نمود و لایه حفاظتی ضخیم تری از آن بر روی پوست مالید. به علاوه از نور خورشید چه به طور مستقیم و چه غیرمستقیم پرهیز نمود و در ساعاتی که نور خورشید بیشترین نفوذ را دارد بهتر است فرد از خانه خارج نشود رعایت بهداشت پوست بعد از لایه برداری خصوصاً در انواع عمیق تر می باشد تا از خطر عفونت پوست جلوگیری شود.

بهترین زمان لایه برداری پوست چه زمانی است؟؟

بهترین فصل برای انجام لایه برداری پوست یا پیلینگ، پاییز و زمستان یا اوایل بهار می باشد.

زیرا اشعه خورشید از نفوذ کمتری برخوردار است

با توجه به اینکه دوره ترمیم و بازسازی سلول های پوستی یک ماه است.

البته مراقبت پوست در فصل پاییز هم باید مورد توجه قرار گیرد.

برای جوانی و طراوت مداوم پوست، تکرار پیلینگ هر ۶-۳ ماه یکبار توصیه می شود.

با لایه برداری منظم پوست روند رشد سلول های جدید را افزایش دهید.

پاکسازی پوست به صورت دوره ای ،از مهمترین روش های مراقبت از پوست است.

در پاکسازی دوره ای علاوه بر اینکه بسیاری از مشکلات پوستی پیشگیری می کند

باعث می شود تا برای همیشه پوستی زیبا و شفاف داشته باشیم و نیاز کمتری به کرم و کانسیلر و دیگر موارد آرایشی داشته باشید.

عوارض و مزایای پاکسازی پوست

نکته مهمی که وجود دارد این است که پاکسازی پوست صورت باید توسط پزشک متخصص و افراد با تجربه انجام شود تا هیچگونه خطری متوجه بیمار نشود. در برخی موارد پس از درمان، میتوان سوزش خفیفی در پوست احساس می شود.

مزایای پاکسازی پوست

۱.قیمت پاکسازی پوست مناسب است.
۲.بعد از انجام پاکسازی پوست نیازی به استراحت و دوره نقاهت ندارد.
۳.تاثیر پاکسازی پوست بلافاصله بعد از انجام پاکسازی قابل مشاهده است.
۴.فواید پاکسازی به صورت کوتاه مدت و بلند مدت برای پوست دارد.

پیلینگ چیست پیلینگ چیست

نوشته های مرتبط

روغن شترمرغ و تاثیر شگفت انگیز آن بروی پوست

صدیقه مخلوق پور

خواص دارویی خاکشیر برای بدن

صدیقه مخلوق پور

سفیدشدن زود هنگام موی سر به دلیل چه عواملی است…

حسنا سیدجودت