۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
مجله ایران دخت معرفی مواد آرایشی بهداشتی

درست کردن صابون گلیسیرین در منزل

درست کردن صابون گلیسیرین در منزل

درست کردن صابون گلیسیرین در منزل

نحوه ی ساخت صابون در ابتدا ممکن است بسیار سخت و وحشتناک به نظر برسد، به خصوص اگر شما قصد داشته باشید از نسخه هایی برای تهیه استفاده کنید که نیاز به آب قلیایی و چربی حیوانی داشته باشد. اما کار با گلیسیرین ذوب شده و ساختن صابون از طریق آن زمان زیادی را نیاز ندارد. شما می توانید در اوقات فراغت خود صابون گلیسیرین را به صورت ساده و کاربردی و یا تزئینی بسازید و از آن ها برای مصارف خانگی استفاده کرده و یا به عنوان هدیه به خانواده و دوستان خود بدهید و یا حتی برای فروش و ایجاد کسب و کار از آن استفاده کنید. با مطالعه ی ادامه ی این متن می توانید از یک روش اولیه ی ساخت صابون را آموزش ببینید.

۱- خرید و تهیه ی مواد لازم

برای تهیه ی مواد اولیه ی تولید صابون می توانید گلیسیرین را که مواد پایه ی صابون است، از فروشگاه ها و  مراکز خرید تهیه کنید. این محصول به فرم قطعه های جامد و یا ذوب شده به فروش می رسد. اگر علاقه و توانایی های لازم را دارید می توانید خودتان نیز گلیسیرین را تهیه کنید، اما خرید قطعه های گلیسیرین شفاف، گلیسیرین سفید و یا قطعه های رنگی بسیار ساده تر است. اما علاوه بر گلیسیرین به مواد و ترکیبات زیر نیز نیاز دارید:

  • روغن و عصاره های اساسی:

از این ترکیبات برای تغییر بوی کل صابون و عطر دادن به آن می توانید استفاده کنید و ممکن است فقط به چند قطره از آن نیاز پیدا کنید. بنابراین بهتر است مقدار کمی از این نوع مواد را تهیه کنید. روغن شاه پسند، روغن گل رز، روغن اسطوخودوس، روغن نعناع و یا روغن های دیگری را که دوست دارید از آن استفاده کنید برای تغییر دادن بو و رایحه ی صابون تان انتخاب کرده و به آن اضافه کنید.

  • قالب صابون:

این قالب ها را می توانید در انواع و همچنین در ابعاد و اندازه های مختلف، از بسیار

کوچک گرفته تا بسیار بزرگ تهیه کنید. در زمان تهیه ی این قالب ها، دقت کنید قالب

به گونه ای باشد که قابل استفاده برای صابون باشد و ترکیبات در نهایت به سادگی از

قالب خارج شود.

  • الکل (الکل دناتوره):

اگر در منزل خود الکل ندارید سعی کنید یک بطری را از داروخانه تهیه کنید.

مقداری از آن را داخل یک اسپری تمیز بریزید. قبل از اینکه بخواهید گلیسیرین

را برای خشک شدن قرار دهید، برای از بین بردن حباب های آن به الکل نیاز پیدا

می کنید.

۲- ذوب کردن گلیسیرین

به همان مقدار که می خواهید صابون گلیسیرین بسازید، قطعات و قالب های گلیسیرین را

قطعه قطعه و ذوب کنید. هر اندازه که قطعات گلیسیرین را کوچکتر کنید پروسه ی ذوب کردن آن

راحت تر انجام می شود. سپس این قطعات را در داخل یک بویلر و یا دیگ دو تایی قرار داده،

درون آن را آب بریزید و در نهایت آن را روی حرارت متوسط بگذارید. فرایند گرم کردن را تا جایی

ادامه دهید که تمامی قطعات کاملاً ذوب شوند.

  • اگر دیگ دوتایی ندارید می توانید با استفاده از دو عدد قابلمه (یک قابلمه ی بزرگ و یکی کوچک که درون قابلمه ی بزرگ جا بگیرد) یک ساختار شبیه دیگ دوتایی بسازید. درون قابلمه ی بزرگتر را آب بریزید و قابلمه ی کوچکتر را درون آن قرار دهید تا بر روی آب شناور بماند. سپس قابلمه ها را روی حرارت متوسط قرار دهید. در آخر تکه های گلیسیرین را درون قابلمه ی کوچکتر که خشک می باشد و بگذارید و به آن اجازه دهید که ذوب شوند.
  • همچنین می توانید گلیسیرین را در مایکروویو ذوب کنید. تکه های گلیسیرین را در ظرف مخصوص ماکروویو بریزید و در آن قرار دهید. در دمای ۳۰ درجه گرم کنید تا کاملاً ذوب شود.
  • شما می توانید مقدار گلیسیرین دلخواه تان را که مد نظر تان است و به همان اندازه ای که می خواهید صابون به دست بیاورید گرم کنید. در واقع اندازه ی حجم نهایی صابون تان به همان اندازه ی حجم گلیسیرین تان است و در نهایت می توانید آن ها را به شکل های متنوع اصلاح کنید.

۳- اضافه کردن روغن

فقط چند قطره روغن اضافه کنید. از آن جا که این ترکیب بسیار غلیظ است، اضافه کردن روغن به آن

و مخلوط کردنم آن کمی طول می کشد. از قاشق چوبی برای ریختن قطره های روغن و همزدن آن

استفاده کنید تا کاملاً با گلیسیرین ترکیب شود. در آخر بعد از ترکیب شدن کامل ظرف را از روی

حرارت بردارید.

۴- آماده کردن قالب صابون

قالب های صابون را آماده کنید. آن ها را بر روی یک صفحه ی صاف که با دستمال کاغذی

پوشانده شده است، قرار دهید. از بطری پر از الکل استفاده کنید تا از ایجاد کدری و حفره

در قالب صابون ها جلوگیری کنید. الکل از تشکیل شدن حباب در صابون و در طی پروسه ی

خشک شدن و سرد شدن آن جلوگیری می کند. اگر از الکل استفاده نکنید صابون به دست آمده ی

شما ممکن است دارای لایه های حباب باشد.

۵- ریختن صابون در قالب

قسمت بالایی دیگ دوتایی و یا اگر از قابلمه ها استفاده می کنید قابلمه ی کوچکتر را بلند کرده

و ان را داخل قالب هال بریزید. هر قالب را تا لبه ی آن پر کنید. دقت کنید که اجازه

ندهید ترکیبات از درون قالب سر ریز شود و یا از فرم دلخواه تان خارج شود.

  • اگر ریختن صابون توسط دیگ دو تایی و یا قابلمه در قالب ها کار دشواری می باشد، می توانید با استفاده از یک قیف ترکیبات تان را که به حالت مایع است، درون یک بطری و یا پارچ بریزید و پس از آن مایع را به درون قالب ها انتقال دهید. دقت کنید که مرحله ی انتقال ترکیب تان به درون قالب ها را با سرعت و قبل از اینکه ترکیب تان سرد شود انجام دهید.
  • در نهایت اگر ترکیب سرد شد و در صورت لزوم، صابون را قبل از اینکه درون قالب ها بریزید گرم کنید. به این صورت که آن را دوباره درون دیگ بخار و یا ماکروویو حرارت بدهید.تا مرحله ی ریختن آن درون قالب ها راحت تر شود.

۶- اسپری کردن الکل

بطری اسپری را که از الکل پر کرده بودید را در این قسمت استفاده کنید. بعد از اینکه صابون را

در قالب ها ریختید و در حالی که هنوز به حالت مایع است، الکل را بر روی مایع صابون تان

اسپری کنید. به این ترتیب و با این کار از ایجاد حباب در سطح بالایی و قسمت صاف صابون جلوگیری

خواهید کرد.

۷- خشک شدن صابون ها

در نهایت اجازه دهید که صابون ها خشک شوند و سپس آن ها را از درون قالب ها خارج کنید.

برای کامل خشک شدن یک صابون، آن ها را به مدت یک یا چند ساعت در قالب های شان

نگه دارید تا کاملاً خشک شوند. سپس قالب های صابون را بر عکس کنید تا صابون های تان

را که با فرمول و فرم دلخواه تان درست کردید را به دست آورید.

  • اگر صابون بلافاصله بیرون نیامد ، پشت قالب را به آرامی ضربه بزنید.
  • در پایان صابون های تان را تا زمانی که از ان ها استفاده می کنید، درون یک محفظه ی محکم و غیر قابل نفوذ توسط هوا نگه داری کنید.

اگر مایلید در ارتباط با مزایا و معایب « استفاده ازصابون گلیسیرین» و همچنین سایر پست ها در زمینه ی «معرفی مواد آرایشی بهداشتی» اطلاعات به دست آورید سایر پست های «مجله ی تخصصی» را مطالعه کنید.

منبع: wikihow

درست کردن صابون گلیسیرین در منزل ، درست کردن صابون گلیسیرین در منزل  آماده کردن قالب صابون آماده کردن قالب صابون آماده کردن قالب صابون

نوشته های مرتبط

خواص بی نظیر ازگیل

فاطمه میرزایی

پارافین تراپی چیست و فواید و معایب آن

مدیر محتوا

خواص و مضرات نارنگی

فاطمه میرزایی

یک دیدگاه

سهیلا ۱۳۹۹-۰۶-۱۹ at ۲:۵۱ ب٫ظ

بسیار عالی

پاسخ

ارسال دیدگاه

8 + 19 =