۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
سواد رسانه ای

شبکه اجتماعی

شبکه اجتماعی مجموعه ای از عموما افراد یا سازمان ها ( به تعبیر دقیق تر گره ) هستند که به وسیله یک یا چند نوع خاص از وابستگی-مانند ایده ها و تبادلات مالی، دوست ها، خویشاوندی، لینک های وب و … به هم متصل شده اند.

در حال حاضر شش نوع شبکه اجتماعی در جهان وجود دارد :

شبکه های اجتماعی متن محور

در این نوع از شبکه ها، کاربران بیشتر از متن برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده می کنند. « گوگل پلاس » و « فیس بوک » از مشهورترین شبکه های اجتماعی متن محور هستند.

 

شبکه های اجتماعی فیلم محور

در شبکه های اجتماعی فیلم محور، زبان برقراری ارتباط و سخن گفتن، فیلم است. یوتیوب و سایت داخلی آپارات از معروف ترین شبکه های فیلم محور هستند. « ویمئو »، « واین » و « دیلی موشن » از دیگر شبکه های این چنینی است.

شبکه اجتماعی تصویر محور 

در شبکه یاد شده، کاربران با ارسال تصاویر با دیگران ارتباط برقرار می کنند و بیش از هر چیز از این ابزار برای انتقال اهداف خود استفاده می کنند. « اینستاگرام » و « فلیکر » از این دسته شبکه ها هستند.

شبکه اجتماعی موضوع محور 

آنچه بیش از هر چیزی به ارتباط در این نوع شبکه جهت می دهد، موضوع شبکه است. یعنی مهم نیست که کاربران از چه ابزاری برای برقراری ارتباط استفاده می کنند، موضوع مورد بحث اهمیت دارد. این نوع از شبکه های اجتماعی بیشترین تنوع را دارند. برای مثال موضوعاتی مانند « کاریابی »، « نگهداری از حیوانات خانگی »، « تجارت »، « همکلاسی های قدیمی »، « مسائل جنسی »، « ارتباط دختران و پسران » و … هر یک حداقل شبکه ای اجتماعی را به خود اختصاص داده اند. شبکه های « لینکدین »، « کلاسمیت»، «کتاستر» و «داگاستر» از این نوع شبکه ها هستند.

شبکه های مخاطب محور

مخاطب مهم ترین دلیل به وجود آمدن این نوع شبکه است. شبکه اجتماعی « نی نی فیس» با محور کودک و « امپرس» با محوریت زنان از جمله این شبکه ها محسوب می شوند.

شبکه های اجتماعی خدمات محور

در این نوع از شبکه ها، خدماتی مانند تماس صوتی و تصویری، سرگرمی، فروشگاه آنلاین، پیام رسانی و خدمات عمومی از قبیل کرایه تاکسی، تعیین وقت دکتر، پرداخت قبض برق و … ارائه می شود از بین این نرم افزارها، آن دسته که امکان تماس صوتی یا تصویری ارائه می دهند در حقیقت همراه شما هستند و نه فقط یک شبکه اجتماعی، زیرا امکانات اپراتور تلفن همراه را اعم از تماس صوتی و تصویری، ارسال پیام و ارسال محتویات چند رسانه ای ( همراه با قابلیت های بیشتر )، نمایش افرادی که در اطرافتان ار این برنامه استفاده می کنند و تشکیل گروه های گوناگون را در اختیار دارند. این نوع از شبکه ها، در خارج از کشور « برنامه ارتباطی » نامیده می شوند.

 

نوشته های مرتبط

آسیب ها و تهدیدهای فضای مجازی – خیانت و طلاق

irandokht admin

آسیب ها و تهدیدهای فضای مجازی – افزایش رفتارهای ضد اجتماعی

irandokht admin

معرفی اینستاگرام

irandokht admin

ارسال دیدگاه

چهارده − 2 =