۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
تغذیه و تناسب اندام مجله ایران دخت

تاثیر آجیل و مغز دانه ها بر تناسب اندام

تاثیر آجیل بر تناسب اندام و ادعای کاهنده بودن وزن توسط آن امروزه تبدیل به یک سوال و دغدغه برای افراد شده است. آجیل ها به دلیل سرشار بودن از ترکیبات مغذی و آنتی‌اکسیدان ها جز سالم ترین منابع غذایی محسوب می شوند. این مغز‌های خوشمزه دارای فواید گسترده ای برای سلامتی انسان، نظیر محافظت در برابر بیماری های قلبی و دیابتی، هستند. با این حال، آجیل ها دارای چربی و کالری بسیار بالایی بوده و بسیاری از مردم از ترس چاقی از مصرف آن اجتناب می کنند.

اما طبق پژوهش های اخیر این نتایج حاص شده است که، افرادی که به طور منظم دانه های آجیل مصرف می کنند از تناسب اندام مطلوبی برخوردار هستند.

قرار دادن آجیل در برنامه ی غذایی به صورت منظم منجر به افزایش وزن نمی شود:

مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که مصرف مداوم آجیل ارتباطی با افزایش وزن ندارد و حتی از آن پیشگیری می‌کند. به طور کلی افزایش وزن ناشی از مصرف آجیل خیلی کمتر از مقدار انتظار ماست و در بلند مدت میزان قابل توجهی نخواهد بود.

تاثیر آجیل

تاثیر آجیل

مصرف آجیل چگونه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؟؟

در طی تحقیقات سالیان اخیر این حقیقت به اثبات رسیده است.

که، مصرف مداوم آجیل در افراد باعث پیشگیری از اضافه وزن می‌شود.

همچنین، مصرف آجیل در رژیم لاغری باعث تسریع کاهش وزن نیز شده است.

انتخاب رژیم غذایی محتوی آجیل برای کاهش وزن همچنین می تواند سبب کاهش سطح کلسترول بد خون یعنی LDL و تری‌گلیسریدها بشود.

در حالی که بر اساس تحقیقات، افرادی که رژیم غذایی بدون آجیل را برگزیده‌اند این مزیت را تجربه نکرده‌اند.

تاثیر آجیل

ایجاد احساس سیری و کاهش اشتها توسط آجیل:

اضافه کردن آجیل در رژیم لاغری موجب برطرف شدن گرسنگی و افزایش احساس سیری در طی مدت زمان طولانی می شود. این بدان معنی است که افراد با خوردن آن‌ ممکن است به طور طبیعی در طول روز کمتر غذا بخورند. همچنین، شواهد نشان داده است که مصرف آجیل تعداد و میزان کالری سوزی را در زمانی که افراد استراحت می کنند افزایش می دهد.

کم بودن میزان جذب چربی و کالری در فرآیند هضم:

میزان فیبر در ساختار آجیل به گونه ای است که تا زمانی که به طور کامل جویده شود، نمی تواند به دستگاه گوارش راه یابد.

از طرفی به طور کامل از روده خارج می شوند، بنابراین موادی چون چربی جذب نمی شوند.

اما نکته ی مهم این است که، بو دادن آجیل در جذب بهتر مواد مغذی آن تاثیر دارد.

به صورت کلی وقتی آجیل را به صورت دانه‌های کامل می‌خورید، کمترین میزان جذب چربی و کالری وجود دارد.

بهترین حالت خوردن آجیل به صورت خام آن می باشد.

توصیه می شود که به منظور حفظ سلامتی خود روزانه حدود ۴۰ گرم (یک مشت) آجیل مصرف کنید.

مصرف آجیل و کاهش وزن مصرف آجیل و کاهش وزن  کاهش اشتها توسط آجیل

فیبر در ساختار آجیل برنامه ی غذایی

نوشته های مرتبط

آشنایی با چاقی موضعی

هادی گراوندی

راهکار هایی برای افزایش قد!

زهرا دژ پسند

معیارهای انتخاب صحیح عینک آفتابی

صدیقه مخلوق پور