۳۱ خرداد ۱۴۰۳
هنر آشپزی

طرز تهیه کله و پاچه گوسفندی

طرز تهیه کله پاچه بره

طرز تهیه کله و پاچه گوسفندی ، تهیه کله و پاچه گوسفندی ، 

طرز تهیه کله و پاچه گوسفندی :

مواد لازم : کله

  • کله و پاچه گوسفندی ………….. ۱ دست کامل
  • فلفل ……………………………….. ۱ عدد
  • زنجبیل ………………………………. به مقدار لازم
  • زردچوبه …………………………… به مقدار لازم
  • نمک ……………………………….. به مقدار لازم
  • پیاز ………………………………… ۱ عدد بزرگ

طرز تهیه :

طرز تهیه کله پاچه گوسفندی

 

کله و پاچه را پس از پاک کردن، تکه تکه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱ ساعت با حرارت بالا بپزد. آب آن به اندازه ای باشد که روی کله و پاچه را بگیرد. هنگامی که آب، به جوش آمد، یک بار آب آن را خالی می کنیم و مجدداً به کله و پاچه ها آب می افزاییم.

لازم است به مدت ۱ یا ۲ ساعت با حرارت بالا بپرد. سپس حرارت را کم می کنیم تا به مدت ۶ ساعت بپزد. البته گاهی ممکن است کله و پاچه ها دیرتر بپزند.

آب داخل ظرف باید کم باشد. بهتر است یک سوم ظرف خالی بماند.

می تون کله و پاچه را با سیر ترشی، پیاز، و یا با سیر و آبلیمو میل کنیم.

نمک را در مرحله پایانی پختن به مواد می افزاییم. زیرا اگر در ابتدای پخت، نمک را  اضافه کنیم، کله و پاچه سیاه و کدر می شود.

زبان و چشم گوسفند :

زبان گوسفند را شسته، دشولهای اطراف آن را گرفته و در آرام پز، به همراه چشم گوسفند  و  آب می گذاریم تا آب بجوشد و به خوبی بپزد. بعد از آن، آب و کف آن را دور می ریزیم.

سپس به اندازه مناسب روی آن ها، آب می ریزیم و با حرارت ملایم به مدت ۶ تا ۷ ساعت اجازه می دهیم تا بپزد. ۱ عدد فلفل دلمه ای، ۱حبه سیر و ۲ عدد هویج به آن می افزاییم و می گذاریم تا به همراه یکدیگر بپزند.

در آخر، نمک را اضافه کرده و با سیر و سرکه میل می کنیم.

در مورد زبان گوساله، مدت پخت کمی بیشتر می شود. با حرارت متوسط، مدت پختن ۱ یا ۲ ساعت بیشتر می شود. در آخر کمی رب گوجه فرنگی و چند برش سیب زمینی اضافه کرده تا بپزد.

سیراب و شیردان :

سیراب و شیردان های گوسفند را به خوبی و با دقت تمیز کرده و با چاقو یا قیچی، مربع شکل و به اندازه کف دست یا کوچک تر برش می زنیم. آب به میزانی که روی آن ها را بگیرد، می افزاییم و با حرارت بالا، میگذاریم تا بجوشد.

یک بار آب آن را که کف کرده و کمی چرب است، خالی می کنیم. سپس مجدداً آب ریخته و با حرارت بالا به مدت ۲ ساعت می گذاریم تا بجوشد. و بعد از مدت ۶ تا ۷ ساعت با حرارت متوسط می گذاریم تا پخته شود. کله

چند نکته مهم :

آب کله و پاچه، زبان و سیرابی باید کم باشد.

برای گرفتن بوی کله و پاچه، زبان و سیرابی، یک عدد پیاز بزرگ را به درشتی داخل قابلمه بگذاریم.

برای خوش طعم شدن کله و پاچه، بهتر است مقداری زردچوبه، فلفل، زنجبیل داخل قابلمه قرار دهیم.

برای دیدن : کله

طرز پخت خورش بادمجان در فر

آشنایی با طرز تهیه فلافل اهوازی

آشنایی با طرز تهیه کباب حسینی

طرز تهیه چلو کباب ترخونی

آشنایی با طرز تهیه ماهی پلو، کلیک کنید.

ایران دخت

نوشته های مرتبط

طرز تهیه کیک برفی

هادی گراوندی

طرز تهیه انواع رب ها

هادی گراوندی

طرز تهیه مربای هویج

فاطمه میرزایی

ارسال دیدگاه

19 + دو =